Gå till innehåll
McBrull

Nybörjare med frågor!

Recommended Posts

God dag!

Jag är helt ny inför rollspel och har planerat att börja spela Drakar och Demoner med några polare, så nu har jag några frågor som jag hoppas kunna få svar på.

Behöver jag köpa Drakar och Demoner eller kan jag bara köpa tärningar (två uppsättningar har jag läst mig till att jag behöver) och använda mig av det fritt släppta materialet i PDF-form som finns? Vad är det egentligen man får med som man behöver i en DoD-låda (det enda jag sett som kanske behövs är spelledarskärmen)? 

Flera sidor och användare på andra forum pratar om att vissa äventyr är "skrivna för vissa regler", vad innebär det och varför kan man inte spela olika äventyr med samma regler? Vad är det som hindrar?

Min uppfattning är att "91-reglerna" för DoD är de som är roligast/bäst att köra med enligt de flesta, men är det dumt om man ska köra lite olika äventyr och behöver man då läsa in sig på alla olika versioner av regler innan man börjar köra ett äventyr?

Många frågor, hoppas ni kan hjälpa mig att få svar på dem!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Andra här är nog mera insatta i detta än jag, men i alla fall: D och D har ju existerat länge och kommit ut i olika versioner, 'standard' reglerna blev mera avancerade i. o. m. Expert-reglerna, Trudvang (har ej spelat) tror jag hade nya regler osv. Har du PDF-regler är det en version, är ett äventyr skrivet för andra versioner kanske alla stats är för andra regler (och andra tärningar), men allt kan ju med lite möda konverteras. Själva äventyren är ju sällan beroende av vilka regler de är skrivna för, stats kan skrivas om eller höftas fram, det viktigaste är att ha koll på historien och skapa en känsla för vilket spel du/ni vill ha. Hoppas det var till nån hjälp. :) 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu


×