Jump to content
Sign in to follow this  
Arkynata

Spelledare i Lund söker spelare

Recommended Posts

Hej!

Jag är 28 år gammal, har rollspela till och från i över 10 år, med många olika spelsystem. Jag har varit spelledare ett flertal gånger, både vid bordet och online. Nu söker jag spelare till ett äventyr i ett rollspel av eget påfund.

Regelsystemet kan liknas vid en blandning av Dungeons & Dragons och Eon, med fokus på realism
Spelvärlden är low-fantasy inspirerat av den antika världen (tänk gallerna, minoerna, sumererna och egypterna), där civilizationen är i en konstant strid mot den grymma vildmarken och dess ohyggliga bestar.

Min tanke är att vi skulle börja spela i början av Augusti om möjligt.

Om detta låter intressant så är det fritt fram att kontakta mig.

Med vänliga hälsningar
Arky

 

Lite mer om spelet i sig:

Med realism så menar jag att världen är logiskt konsekvent. Levelingsystemet är byggt så att man inte blir en halvgud efter ett tag som det kan ske i vissa (inte alla) rollspel. Tex i D&D så finns det många magier som är fullt kapabla att ödelägga en hel armé av soldater, trotts det så framställs sällan massinfanteri som utdaterat. Kittlar kostar lika mycket som ett par måltider (antagligen för de har inte mycket användning för spelare) men det var historiskt sätt ett av de dyraste föremålen ett hushåll kunde äga. Vad jag försöker göra är att ta hänsyn till sådana saker.

Förutom det så finns det en viss resurshantering i spelet då karaktären behöver förse sig med matransoner och vatten. Skador är mer dödliga än i de flesta spel. Jag har arbetat för att designa vapen regelmässigt på så vis att de är bra på olika saker.

Regelsystemet är färdighetsbaserat, med tillägg för specialiseringar och magier. Dvs karaktärer förbättras främst genom att färdigheter ökas och att man köper sig nya förmågor via erfarenhetspoäng. Stridssystemet är ganska enkelt, tanken är att det ska ge utrymme för kreativitet, inte att det ska vara taktiskt intressant (dock finns det självfallet element av det).

Spelvärlden är som sagt low-fantasy. Med detta menar jag att fantastiska och övernaturliga element är mer sällsynta. Märk väl att jag säger sällsynta och inte att de saknas helt. Magi är mindre kraftfullt och har mer krav för att användas, men det har också givit mig möjligheten att göra det mer stämningsfullt och symboliskt.

De spelbara folkslagen är alla människor. Dock har alla folkslag vitt skilda kulturer och religioner. Det finns andra raser än människor, men de är sällsynta och något som man träffar på under äventyren (tänk minotauren eller nympherna i de grekiska sagorna).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...