Gå till innehåll
Achi

Vad tycks om Eon 4?

Recommended Posts

Hej, ett av mina favoritrollspel är Eon, men det var längesedan jag spelade det senast, på tiden då 4e upplagan inte fanns (spelade 3e upplagan). Nu har omständigheterna i mitt liv gjort det möjligt att börja med rollspel igen med mina vänner, och jag går i tankarna på att köpa lite Eon 4 - böcker och starta upp en kampanj. Men innan jag gör det skulle jag vilja ha lite åsikter om vad folk tycker om det, och gärna svar på några frågor. 

 

Huvudfrågor: 

1) Vad tycker ni om fjärde upplagan kontra tredje? Fördelar, nackdelar, skillnader? 

2) Jag är rätt känslig för modern politik, och eftersom vi bor i Sverige är jag orolig över att politiska budskap ska ha smugit sig in i boken. Är fjärde upplagan uppenbart influerad av vänsterpolitik? Är alla kvinnor 'empowered' och används 'hen' i någon utsträckning alls? 

3) Det finns en deal där man kan köpa grundboken + 3 supplement för ett hyfsat pris, vilka tre supplement skulle ni rekommendera? Jag tror man kan välja mellan allt från tredje upplagan OCH fjärde. 

 

Tack för svar. 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst Daniel

Tja, jag tycker att Eon 4 har stort potential, det som är lustigt är det att vi var extremt trötta på hur Eon 1, 2 o 3 va innan så jag kom på ett annat system som vi kallade Eternity, o sen spelade vi med dom reglerna flera år, nu när Eon 4 släpptes, så hade dom tagit efter precis så mina regler va med tärningar istället för värden vilket gjorde att jag blev förälskad i spelet direkt. 

Jag snickrade ihop ett skadeprogram i Starcraft 2, Eon Dice, som räkna ut skadorna osv.. men vi tycker att det är allt för slött på något sätt och jobbigt, så vi kör ett förenklat system på det där nu, fast nu har vi inte spelat på länge,då nackdelen med att växa upp är de att man har massa måsten, familj, osv...

Eon 4 är extremt välgjort, jag är fett imponerad över hur dom lagt upp allt men några husregler har gjorts för att göra vissa saker mer fluid. Jag kan rekommendera det, det som är synd är att de finns inte mycket till Eon 4 än, utan det få bli att man få sitta o konvertera om saker från gamla böckerna. 

Även att jag inte har några kvar att spela med läser jag fortfarande boken då och då.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst Eondan

Sent svar

Eon4 är ett väldigt välgjort spel. 

1) Den största skillnaden är att de kastat om färdighetsslagen. Nu har du x antal d6 i varje färdighet och ska använda dem för att komma upp i svårighetsnivåer. 
Väldigt roligt i gänget att slå sexor nu. Blir ofta roliga tärningsslag när någon lyckas med konststycket att rulla många sexor. 

2) Politik finns det mycket av i EON, men den känns mer inspirerad av Game of Thrones än Sveriges just nu, hysteriska scen. Jag märker inte av någon extrem politisk korrekthet för att försöka plocka billiga poäng. Hen används inte.

3) Jag skulle nog välja de nya supplementen, och sen köpa till det du saknar av de gamla modulerna då de är välskrivna och fyllda med fortfarande ackurat fakta.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu


×