Jump to content
Sign in to follow this  
Zhirgoyt

Första gången som spelledare - loved it!

Recommended Posts

I fredags var jag för första gången spelledare för en rollspel-session. Vi har ett tag nu varit ett gäng som har försökt komma igång och spela, där det egentligen bara är en som har lirat förut. Han har tidigare varit spelledare, men nu kommer han ha för mycket att göra så därför sa jag att jag kunde testa. Har lyssnat på en del rollspels-podcasts och läst på lite, så jag såg verkligen fram emot det.

Vi lirade Svavelvinter-regler och försökte komma igång med ett litet äventyr som jag hade hittat på. Tanken från min sida är att vi kör ett lite kortare äventyr som inte rör sig över så stora geografiska ytor för att se om vi gillar reglerna/karaktärerna och så kan jag försöka få ihop en längre kampanj efter det om folk vill.

I vilket fall hade jag väldigt roligt. Det var skoj att inte ha så mycket förutbestämda saker, det gör ju att man kan hitta på/improvisera själv, och nu ser jag väldigt mycket fram emot att göra det igen. Det är nästan på den nivån att jag vill dra ihop en grupp till så att det inte dröjer så länge mellan gångerna, men det kanske får bli när jag är lite mer varm i kläderna.

Egentligen ville jag bara berätta det här för någon eftersom många av mina andra vänner bryr sig väldigt lite om rollspel, och sedan ville jag  fråga om tips på saker att läsa/lyssna på för att lära sig mer om att spelleda, gärna på svenska!

Ha de fint!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...