Gå till innehåll
Alexander Hallberg

Medlemsförslag: Politisk obundenhet

Recommended Posts

Styrelsen öppnade 2012 möjligheten för medlemmar att skicka in medlemsförslag. Dessa har sedan garanterad plats på dagordningen på nästa styrelsemöte. Ett nytt medlemsförslag har blivit inskickat, som handlar om stadgan om huruvida förbundet är politiskt obundet eller inte. Jag föreslår att styrelsen diskuterar förslaget och tar ställning till huruvida vi vill göra en stadgekommentar eller anser att det är tydligt nog.

 

 

Förslag:
Under riksmötet satt vi några stycken och diskuterade kring just begreppet "politiskt oberoende" som står i stadgarna. Man skulle kunna debattera huruvida förbundet verkligen är politiskt oberoende, med tanke på att politiska beslut påverkar oss och vi arbetar för att förändra politiken i spelhobbyns namn. Och det arbetet som sker i civilsamhället är i högsta Sverok grad politik.

 

Vi är idag medlem i flera andra föreningar som kutym är för de stora föreningarna i Sverige som nämndes på budgetgenomgången. Om dessa tar något beslut som kan tolkas på politiskt sitter vi i en rävsax om vi inte skriver partipolitiskt oberoende istället för bara politiskt oberoende.

Det är lite svårt att ändra stadgarna på stående fot såklart, men något som Förbundstyrelsen skulle kunna göra att att lägga till en stadgekommentar till följande stadga:

§ 4 Förbundet är religiöst och politiskt oberoende.

föreslår att Förbundstyrelsen gör en stadgekommentar som lyder:

"I § 4 ska politiskt oberoende tolkas som partipolitiskt obunden."

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

×