Gå till innehåll
Mattias H

Låt oss bygga "Dune the board game" tillsammans!

Recommended Posts

Hallå brädspelsälskare.

 
Som sann brädspelsälskare finns det ett antal brädspel man bör ha och bör ha spelat. Diplomacy, Puerto Rico, Junta mm. Ett av de allra mest ikoniska och som fortfarande älskas av en hängiven publik är Dune the board game.
 
Att köpa ett begagnat ex är hiskeligt dyrt och spelet är i grund inte speciellt välbyggt komponentvis. Det finns också ett antal expansioner och blandar man in dem blir det än värre.
 
MEN!
 
I samband med att Fantasy Flight misslyckades med att få till rätt licenser för att göra en modern re-make (som stället resulterade i att de gjorde Rex) har ett antal entusiaster gjort sina egna versioner (helt lagligt vad jag förstår).
 
Bäst av alla har en person med användarnamnet Ilya77 lyckats och hans version är unisont hyllad som den snyggaste och bästa, något jag håller med om.
 
Nu till mitt dilemma.. Jag har tittat på dessa komponenter och även hänvisningar till olika tillverkare som kan trycka kort, tillverka spelplan, player shields och kartong men inser att det där är inget jag kommer att få till. Jag kan för lite om grafik, tryckning och vad tusan det nu är man ska kunna saker om.
 
Jag tänker dock att:
 
1. Det finns säkert fler i Sverige som skulle vilja ha ett ex av detta legendariska spel.
2. Det finns säkert personer som förstår hur och var man göra detta.
3. Det vore rimligt att göra en större beställning ihop, kanske går det till och med att få till rabatter? Det är inte säker men det är oavsett dumt att flera sitter och gör samma jobb.
 
Så nu undrar jag om det finns fler intresserade och om det är någon som skulle kunna tänka sig att ta på sig att få till det grafiska med tryckningar osv (ni fattar).
 
Jag kan tänka mig att ta emot sakerna när de skickas för att sedan skicka vidare osv. Jag kan i princip tänka mig att göra det mesta som jag klarar av helt enkelt.
 
Jag har samlat ihop all den information som jag tror är nödvändig:
 
Alla spelkomponenter: https://boardgamegeek.com/filepage/61499/ilya-77-dune-components
 
Anpassade till ett specifikt format: http://ttg.lifebits.me/blogs/dune-pnp-files/
 
Länk till vad jag förstår komplett projekt: https://boardgamegeek.com/filepage/98042/ilyas-stranges-and-tragics-dune-cards-ready-printe
 
Allmän info om print and play-games: https://boardgamegeek.com/wiki/page/Print_and_Play_Games
 
Företag föreslag för tryckning av användare: https://www.thegamecrafter.com
 
Annat föreslaget företag: http://www.boardgamesmaker.com

 

1754.jpg

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst alio

Hej! Har du lyckats med att få spelet tryckt i Sverige eller beställa Ilya77's design från utomltands? Jag har en kompis som tycker mycket om Dune böckerna. Jag tänkte ett Dune brädspel vore en kul födelsedagspresent.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu


×