Jump to content
Sign in to follow this  
Nitlof

Nominera förtoendevalda för verksamhetsåret 15-16

Recommended Posts

Nominera till förtroendeuppdrag - få en glass, så enkelt är det!

I Mars kommer Sverok Stockholms årsmöte att äga rum. Det innebär att vi väljer distriktsstyrelse, valberedning och verksamhetsrevisorer. Vi behöver fler kandidater.
Valberedningen har valt att belöna alla som kommer in med en nominering av förtroendeuppdrag med en SMS-glass. (Ett SMS som kan växlas in mot en glass på Pressbyrån) Så passa på att nominera en kamrat eller kandidera själv! 
Vi räknar med att alla som kommer in med en nominering ska kunna få en glass. Vi har 50 glassar och tiebrake om de tar slut är vilka som tackat Ja till nomineringen.

Sverok Stockholm arbetar för att främja spelkultur och föreningars organisering i Stockholm, Norrtälje och Gotland. Valberedningens uppdrag är att ta fram förslag till styrelse, valberdning samt lekmannarevisor.

Undrar du mer om dessa poster så kolla nedan.

Nomineringsformuläret: http://tinyurl.com/GlassNominering - Glass 
delas ut till nomineringar gjorda senast den 1:a Mars.

Som del i styrelsen får man vara med och påverka distriktets arbete under året. Man är med i en grupp på 7-9 personer. Det är ett roligt uppdrag där man arbetar tillsammans med många andra engagerade människor. Det innebär bland annat att förvalta distriktets resurser och kansli som är till för distriktets föreningar. Att tillhandahålla distriktets tryckeri och driva utvecklingsprojekt. Man får träffa olika föreningar och höra om vad de gör. Man arbetar tillsammans med de andra i styrelsen och får driva utvecklingsarbetet framåt. Det är ett uppdrag som ger mycket tillbaka. Har man tid att lägga och viljan att vara delaktig i distriktets framtida utveckling rekommenderas styrelsen.

Förkunskaper: Tid, vilja och pepp. Erfarenhet av föreningsverksamhet i ideella föreningar (i eller utanför Sverok Stockholm) och kunskaper om ekonomi är fördelaktigt men inte ett måste. Med vilja kommer man långt, resten kan man lära sig.

Som del i valberedningen får man tillsammans med 2 andra vara med och ta fram ett förslag över vilka som kommande år ska fortsätta driva distriktet. Man får under året leta reda och prata med peppade människor. Hålla i intervjuer av nominerade och sätta ihop förslag utefter de nominerades kompetenser.

Förkunskaper: Man ska tycka att det är kul att prata med människor och gärna ha ett nätverk med Sverokföreningar i Stockholm. Viss kunskap om hur arbetet i distriktet fungerar är bra för att kunna svara på frågor, men det är inte ett krav.

Som revisor får man vara med och vid sidan av den auktoriserade revisorn granska styrelsens räkenskaper och handlingar. Man får agera som stöd till styrelsen och hjälpa dem att utföra ett korrekt arbete.

Förkunskaper: Som revisor är det bra att ha kunskap om hur distriktets arbete och verksamhet fungerar. Man behöver även kunna läsa och förstå de ekonomiska dokumenten som styrelsen lämnar efter sig.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...