Jump to content
Sign in to follow this  
Hydran_

Motion till Sverok Västs årsmöte den 9 mars

Recommended Posts

Motion för jämställdhetsarbete och ökad inkludering i distriktet

Av: Marie Louise Sjögren, Västspel

Jessika Loftbring, Allas Lajv Förening

Johan Green, Dionysos Kulturförening

Arvid Silvmarker, Lajvfabriken Göteborg

Föreningen Milsim

Sverok genomförde under 2012 och 2013 ett projekt för att kartlägga normer, attityder och beteenden inom spelhobbyn. Den delen av projektet är nu färdig och vi vill ta vid där kartläggningen slutar. Vi tror att Sverok Väst finns på ett perfekt ställe för att fortsätta jämställdhets- och inkluderingsarbetet, nära föreningarna och nära förbundet. Därför vill vi bjuda in föreningarna till föreläsningar och workshops för att öka medvetenheten om vilka problem som finns, men framför allt, tillsammans ta fram lösningar!

Spelets Hus i Göteborg är den största budgetposten i Sverok Väst och en av de största satsningarna som Sverok Väst gjort i modern tid. Därför är det extra viktigt att Spelets hus är en plats där alla medlemmar i distriktet kan delta i verksamheten och känna sig välkomna, men det har inte nått hela vägen fram. Flera personer i distriktet känner sig inte välkomna i lokalerna på grund av den grabbiga stämningen och negativa attityder till människor som inte är grabbiga. Vi vill att alla ska känna sig välkomna på Spelets Hus.

Vi tror att Spelets Hus och distriktet kan lyfta till tidigare oanade höjder om vi skapar en inkluderande attityd på Spelets Hus, och i distriktet i stort. Därför yrkar vi att:

-Sverok Västs jämställdhetsarbetsgrupp bildas och får mandat att arbeta med jämställdhets- och inkluderingsfrågor.

-Gruppen under 2014 ska arrangera minst 3 stycken aktiviteter för främjandet av jämställdhet och inkludering inom distriktet.

-25 000 kronor läggs till budgetposten jämställdhetsarbete.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...