Gå till innehåll
Nana

Häringsfågeln - Lajvkampanjen Dagsländans tidsålder

Recommended Posts

Välkomna till presentationen av Häringsfågeln, ett första långtidsbesök i världen Dagsländans tidsålder. Lajvet tar plats den 28-30 juni i Tällberg, Skellefteå. Där får man som spelare besöka byn Broht, en ganska intetsägande by belägen i det nordliga Dvoroskjin.

Mycket kan sägas om häringsfågeln, men en sak är säker; den förebrår olycka och svåra tider. Bonden som stod på åkern den dagen i den lilla byn Broht, fick syn på fågeln men tänkte inte mer på det. Han hade bråttom, för snart vankades det skördeträff inne i byn. En viktig helg, där byn går ihop och planerar inför årets skörd, byter varor, äter god mat och umgås.

Det brukar vara trevligt. Och häringsfågeln flyger vidare när bonden lastar upp packning för en helg på vagnen, manar hästen framåt och styr kosan mot värdshuset.

Mer information om lajvet och kampanjen hittas här

http://midalv.sverok.net/dt/haringsfageln.html

http://www.facebook.com/groups/313445932038884/

Så vad gäller för Dagsländans tidsålder?

Dagsländans tidsålder är en nyskapad, low-fantasyvärld skriven av lajvare verksamma i Umeå. Det är en stor värld med mycket utrymme, en dynamisk värld där handlingar har konsekvenser inte bara på den lilla omgivningen utan även i övriga världen. En värld som kommer fortsätta formas av deltagarnas val och inte huvudsakligen av arrangörer. Världen bebos av åtta olika folk utspridda på över 20 olika nationer och stater.

Målet med kampanjen innefattar, bland annat, ett utvecklande av lajvhobbyn i norra Sverige, att skapa forum för att försöka införa metatekniker i spel och att ge varje spelare en unik och givande lajvupplevelse.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst
Du kommentarer som gäst. Om du har ett konto vänligen logga in.
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×