Jump to content
Sign in to follow this  
Gemstone

Contagia 2 - Vi som Överlevde...

Recommended Posts

Det hade inte slutat bra... Många av flyktingarna hade blivit utkastade efter att han tagit släggan i bröstet och det såg ut som om Flotsam gick en mörk framtid till mötes. Vilka var de som skickat ut slaghökarna som anfallit dem? Fanns det en koppling till energicellerna?

Med en suck så reste han sig från stolen. Läkaren hade sagt åt honom att sitta stilla... men det fanns saker att göra. Skydd att sätta upp... det var dags att skrida till handling!

-------------------------------------

Sammanfattning av viktig information:

När: 31 augusti - 2 september 2012

Var: Lovö, Stockholm (Strömdalsvattenverk ligger alldeles precis i närheten)

Kostnad: 200 kr (60 kr medlemskap och 140 kr avgift) plus 100 kr depositionsavgift

Sista anmälningsdag: 31 Juli (alla anmälningar efter det kommer vi ta i den mån av tid som blir)

-------------------------------------

Vad: Contagia 2 - vi som överlevde är det andra Lajvet som arrangeras av föreningen Alternate Reality Stockholm. Det är ett nybörjarvänligt, lättillgängligt och billigt lajv för de som antingen vill pröva på eller har lajvat förut. Lajvet utspelar sig i en by som heter Flotsam och den omnejd som finns omkring byn. I bakgrunden finns det ett vattenverk som producerar det vatten som bosättningen behöver till viss mängd, men det finns inte obegränsat med mat eller medicin till alla.

Lajvet kommer gå av stappeln den 31 Augusti till den 2 September och det finns ett flertal grupperingar för de som vill delta. Det är inte bara vardagen för de som bor i Flotsam som kommer utspelas utan det finns en mängd andra i skogarna vars öde ligger i händerna på det som sker på lajvet.

Kostnad: Precis som förra lajvet fokuserar vi på att hålla kostnaden nere, men då det blev lite väl tajt budget har vi dessvärre behövt höja lajvavgiften. Kostnaden blir preliminärt 140 kr + 60 kr medlemsavgift, samt 100 kr i deposition.

När man betalar blir man med i föreningen Alternate Reality Stockholm, som är en del av Sverok och man täcks därför av det som Sverok inkluderar.

Erfarenhetskrav:

Precis som förra lajvet är tanken att det ska passa både nybörjarlajvaren och den mer erfarna

Var någonstans:

Ute på Lovö inom hyfsat bekvämt gångavstånd ifrån buss (mer precist vid Strömdals Vattenverk). Vi kommer försöka införskaffa skottkärra och andra sätt att lassa grejer på, då det visade sig vara ett hinder för ett par grupper. Bil kommer nog att tillgå om det uppstår någon form av problem.

Toalett och sopsäckar: Det finns två ypperliga torrtoaletter på området.

Vi kommer ha stora svarta soppsäckar uppbundna i lägret där man kan kasta ner småsaker, men vi ser också gärna att folk hanterar sina egna sopor efter sunt förnuft.

Åldersgränser: Vi har väl egentligen inga åldersgränser utom på airsoft vapen. Enligt svensk lag får inte en person under 18 inneha ett vapen (ej heller hantera vapen). Detta kommer vi vara stenhårda med, vilket inte behöver förklaras.

De som kommer på lajvet bör kunna klara sig själva i skog och mark såvida man inte har med sig en målsman eller ansvarig som är med denna person. De som inte kan hantera skog och mark bör hålla sig i Flotsams by. Om någon förälder vill ta med sig ett eller flera barn som vill vara med på lajvet bör föräldrarna vara medvetna om att det är ett 24 timmar om dygnet lajv och att vi inte har någon möjlighet att ta hand om, eller vakta barn.

Mat, Bar och Värdshus: Precis som sist kommer det finnas konserver man kan handla med och eventuellt använda som mat om det krisar sig, men tänk på att de är hårdvaluta så ni kanske bör ha med er egen mat med. de är dessutom gulmarkerade, vilket innebär att man kan sno dem!

Här är lite mer info för de som vill ha! Den här posten fokuserar på Flotsam.

Flotsams Värld

De flesta brukar säga att ingen vet vad som egentligen gick fel... det är bullshit, för jag vet precis vad det var som gick åt helvete och som satte oss i den här sitsen. Alla filmerna har fel, det var inget kärnvapen krig som dödade oss... inga rymdvarelser eller demoner heller, utan det var något så simpelt som ett virus. Det var inte ett virus som skickades från framtiden av en intelligent AI utan ett virus de flesta människor hade i sig en gång i tiden. Ett vanligt förkylningsvirus... trodde man...

Jag tror det var ryssarna, men det kan lika gärna ha varit amerikanarna, kineserna, araberna eller till och med svenskarna som släppte lös skiten från början.Något förändrade det och gjorde att alla människor blev infekterade... sen, 2 år efter deras 'ofarliga' utsläpp så började plötsligt nästan vartenda människa bli galen och dö! Visst, några missiler skickades hej vilt åt fel håll då folk blev tokiga, men inte fan utlöstes ett kärnvapen krig för det. Några av de som överlevde höll sig undan i bunkrar och lät robotar, så kallade 'androider' skydda dem... men när de inte längre fungerade kom skiten in till de med och de dog som flugor, precis som alla andra... vi är de som är kvar... vi är de överlevande och inte fan gör det saken bättre - Hans, en av byns ledare.

Katastrofen gick fort och det krig som följde var visserligen allvarligt, men långt fler dog av det virus som spred sig och hade ihjäl alla. Enligt de som säger sig veta så dog minst 1/3 av alla människor som levde innan katastrofen under den snabba spridning av sjukdomen som kom. Därefter så dog kanske 1/3 till av smittan under den period då viruset inte spred sig fullt så snabbt som innan. Symptomen var simpla... Först blev man en spridare, sen blev man galen och till sist blev man så sjuk att man dog. De som överlevde har därför en väldigt stor rädsla för de som var mentalt sjuka eftersom det var under galenskapen som viruset smittade som mest. Självklart är inte alla galna sjuka, men ingen kan vara för säker...

Krigen dödade också en hel del människor och det finns troligen kvar mindre än 1% av de människor som levde innan katastrofen. De 10 år som gått sedan katastrofen slutade har inte gjort saken bättre och av de som överlevde krigen och smittan finns det få kvar tack vare svält och de sjukdomar som nu inte går att bota då den organiserade sjukvården försvunnit. Det finns de som fötts 'efter' katastrofens inledande vet i många fall inte hur världen såg ut innan och de som finns kvar som minns det kan längtandes se tillbaka på den tiden.

De städer som finns kvar efter smittan och krigen är farliga platser. Inte nog med att det fortfarande finns smittade i städerna, de fåtal som inte dog av viruset utan nu bara är bärare av det, utan det finns också både Slaghökar och Strövare som anser att det är deras domäner. Dessutom har många byggnader börjat falla sönder och det börjar bli farligt att befinna sig i byggnader som redan innan katastrofen höll på att falla samman. Städer är dock bland de platser där man kan hitta flest saker från innan katastrofen. Mångt och mycket fungrar inte längre då det inte finns någon elektricitet som kan driva t.ex. automatiska dörrar och tunnelbanor, men man kan hitta batterier, ammunition och till och md sjukvårdsprodukter om man är lite drift och intelligent. De flesta håller sig dock borta från städerna eftersom det är större risk att man blir dödad än att man hittar något i de redan plundrade ruinerna.

Landsbyggden, trots mindre risk att bli smittad är inte heller så enkel att leva vid. Det finns gott om Gamar och Slaghökar som kan slå till närhelst man anar det. risken finns också att man springer på en person som man först försent inser är smittad och att man då får med sig smittan vidare tillbaka. Inte alla har fullt synliga symptom alla gånger, vilket mer än en gång har dödat även ganska försiktiga vandrare.

Vad som också finns i Flotsam, som många gärna skulle lägga vantarna på, är en dator... Detta är en av de riktiga relikerna som finns kvar ifrån tiden innan katastrofen. Vem vet vilka hemligheter som döljer sig i den? Om det inte vore för att den konstant behöver nya delar för att hålla sig vid liv och inte krascha kanske man skulle kunna försöka återbygga något av det som fanns innan. Datorn är också en av de anledningar till att Flotsam så gärna byter till sig gammal teknik.

---Byns uppdelning---

"Om det finns ett klassamhälle? Förut så kanske det gjorde det... idag? Njae... vi är alla så gott som lika i Flotsam. Förutom Hans... Eric... och så de andra ledarna och..." - om skillnaderna i vilka som bestämmer

Det finns ingen egentligen statusuppdelning i byn, men de som har de mest praktiska arbetena och sysslorna bor närmare den stora stuga, som i folkmun kallas för "Hans Hus". Det är där baren befinner sig, samt även där som en stor del av byteshandeln sker. Man kan dock kalla det för det "Övre lägret" och det "Undre lägret" då de som har gott om saker att byta oftast kan byta sig till en bättre placering på sina tält.

De som styr byn sover i allmänhet i stugan, men även de har sina tältplatser eller liknande. De dagar som man firar något så sover folk lite varstans om det är varmt.

Sedan Hans blev skadad under flyktingarnas försök att storma baren har det pratats om förändring.

---Området omkring---

Det område som omger Flotsam är en bit av världen som skonats ifrån det värsta av krigets härjningar. På sina ställen finns det förstås kratrar eller gamla militär fordon, men de inom bekväm gångmarsch ifrån lägret har redan plundrats och rensats. Vill man söka efter nya varor bör man leta sig längre bort, eller leta noggrant på de platser som är en bit ifrån vraken. Där kan man fortfarande hitta saker som medicin, förnödenheter och i sällsynta fall vapen.

Precis utanför synhåll från lägret så ligger dock vattenverket... det helautomatiserade verk som, såvitt folk vet, ingen varit inne i. Verket är stort och producerar allt det vatten byn behöver, men inte mycket mer än det som redan tappas ut. Vad som sker med resten av vattnet är det ingen som vet, men troligtvis så sparar verket det till bättre tider. Det ryktas om att det finns något levande där inne, men om någon vet så har denne valt att inte berätta.

Den närmsta stora staden har sedan länge förlorat sitt namn, men de som varit inne i den talar om tyska bokstäver och skyltar lite här och där... men då Flotsam är en salig blandning av olika språk så skulle det lika gärna kunna vara finska eller Estländska. Staden hade på sin storhetstid kanske lite mer än 1.000.000 invånare, men idag så finns det kanske bara en handfull personer som befinner sig i staden tack vare risken att smittas av något som finns kvar.

Såvitt ledningen av Flotsam känner till så finns det ingen större samling med Gamar eller Slaghökar i närheten av samhället, men då framför allt banden av Slaghökar rör sig runt så finns det inga garantier för att en grupp inte kommer dyka upp i framtiden. Förhoppningsvis kan de inte mäta sig med de soldater som finns i närheten av Flotsam, men om de kan det, kanske Flotsam behöver göra gemensam sak med militärerna och jaga bort dem.

---Det vidare området---

"Vadå bortom Flotsam? är du tokig? Det finns inget där ute som skulle få mig att överge tältbyn... Nej, inte ens om det fanns medicin eller... NEJ, är du imbecill? Här finns det jag behöver för att överleva... och det, min vän, är ingen liten saga man berättar kring lägerelden"

Kännedomen om området bortom en dagsmarsch är väldigt liten. De flesta som kommit till Flotsam har tagit sig dit långt ifrån, eller så har de inte färdats särskilt långt alls. Det finns fler städer, det vet man om, men man vet inte längre hur det är med havet eller med de stora skogar som en gång i tiden fanns bortom området. Ett par av de som anlänt till Flotsam har beskrivit havet som en lika vacker plats som alltid, men precis som på andra platser är det snålt med liv och framför allt saker att äta, vilket har gjort att de har stannat vid Flotsam.

---Vapen---

Det är inte jättevanligt för den enstaka invånaren i Flotsam att äga ett vapen ensamt, men det förekommer att en familj innehar ett handeldvapen eller liknande. I det stora hela har Samhället nog med vapen för att utrusta en lite försvarsstyrka, men man har väldigt ont om ammunition. Troligen finns det nog med ammunition för att stå emot en attack, men det är inte helt säkert.

(De som skall spela bybor bör tänka på att de kanske inte fått tag på ett vapen. Om de är väldigt unga och fötts efter katastrofen så kanske de inte ens vet hur ett gammalt vapen fungerar. Vi som arrangörer kommer att godkänna eller underkänna vapen beroende på roll)

---Religion---

"Nej, jag tror inte att det finns en allsmäktig gud som bara är god... jag tror han måste vara lite vriden om han tycker att det här var en bra sak att göra..." Hans log lite i smyg medan han följde diskussionen runt lägerelden. På sistone hade flera såna här diskussioner blossat upp, men så länge det inte ledde till handgemäng var han lugn. Vad han visste så fanns det faktiskt ett par spöken som fortfarande följde den gamla tron, men det var inget som han personligen hade lagt sig i. Mer oroande var dock ryktena om kultister som tydligen rört sig in på området...

Trots katastrofen så har inte folk slutat att tro, snarare tvärtom! Det finns de som tror på de gamla religionerna och det råder religionsfrihet i Flotsam, för bl.a. Hans har uttryckt sig om att han ger blanka tusan i vad folk tror, så länge de inte skadar andra. Den vanligaste religionen i området är Kristendomen, samt en modifierad version av denna kyrka som har stulit lite ideer ifrån Nordisk Mytologi och kallar undergången för ragnarrök. Det ryktas också om att det finns en kultistgrupp som planerar att anfalla Flotsam. Men varför, eller hur, de tänker genomföra en sån plan, är det ingen i Flotsam som vet.

(En spelare har anmält sitt intresse att spela en avdankad präst som tappat lite tro på iden med kyrkan. Han vill gärna se kristendomen stark igen, men vet inte riktigt hur han skall gå till väga. För de som är intresserade av detta, nämn det i era karaktärsanmälningar)

---Teknologi och Handel---

Det finns väldigt lite avancerad teknologi i Flotsam, men det finns de som är väldigt intresserade av att återfå den teknologiska nivå som fanns innan. Det finns framför allt en smed och en handelsman i Flotsam som mer än gärna byter till sig småteknologiska föremål.

(Om ni har någon ofungerade teknisk grej hemma får ni -jättegärna- ta med er den på lajvet och eventuellt byta den emot något annat som någon har. det leder till jättefinna rollspelsmöjligheter. Vi jobbar på att fixa en inlajv valuta, eventuellt något i stil med plastmynt eller liknande som får representera något annat eller så har vi ammunition som valuta. Det enda kravet är att ni själva ansvarar att det skräp som tas med kastas i slutet av lajvet)

När det gäller handel så förekommer mest byteshandel, men en sorts primitiv valuta har vuxit fram. Man kan skämtsamt säga att den är ammunitionsbaserad eftersom att det är Flotsams ammunition som 'säkrar' valutans värde. Valutan är dock gångbar hos alla de spöken som bor i närheten av Flotsam och har man något att handla med, kan man säkerligen få något för det.

Karaktärer:

Hans Günter (Lägerledare): En av de färgstarkaste personerna i Flotsam är en av samhällets ledare. Ingen riktigt vet hur länge Hans har bott i området, eller hur gammal han är, och det ryktas att han bodde där innan samhället uppstod. Enligt vissa så har Hans varit inne i vattenverket och det är därför han är så pass mycket emot att skicka en expedition in dit. En sak är säker dock: Hans har tappat bort sin katt och han är inte glad att ha gjort det...

Ronny (Barens ägare): Den man som driver baren och som sköter allt omkring den heter Ronny. Han och hans arbetskamrat Shotska är ena riktiga typer som ser till att skulder betalas in och att det -alltid- finns sprit att tillgå...

Slang och uttryck: Det finns flera slangord och uttryck som utvecklats för att beskriva de olika grupperingarna eller individerna som finns runt omkring Flotsam. Detta har börjat sakta skilja sig så pass mycket att andra utanifrån ibland knappt förstår vad som sägs Ett urval av dessa är:

Anti: en förkortning av den Antibiotika variant som används av Flotsam för att stävja sjukdomar. Det har ingen som helst effekt emot smittan tyvärr...

Draeig: ett kraftuttryck som används när något hår helt åt skogen. ("Det här är helt Draeigt!", "du kan ta och dra din draeig!")

Gam: En person som överlevt genom att plundra i storstäderna.

Fästing: Någon som bara driver runt i ett läger och lever på andra. De brukar ogillas starkt av de andra i lägret.

Pressare: En sorts enkel elmotor som utvecklades under sista halvan av 20-talet som i princip drivs på vatten. Flotsam har tillgång till en sådan och det finns mer än en person som tycker de borde ha mer rätt till den.

Slaghök: Någon som med våld plundrar, stjäl och tar sådant som de inte har rätt till.

Spöke: En av de ensamvargar som lever utanför lägret och som för det mesta undviker kontakt med de grupperingar som finns.

Strövare: En person som inte har något fast hem, men som inte är ett spöke. Strövare färdas ofta i grupper och de är kända för att vara snåla och lättretliga. Det finns mängder av fördomar om dem

Tarig: En person som man tror bär på smittan, men som inte haft ett utbrott ännu. Det används som "Han kan vara tarig"

Tjugg: Den näringsrika, goda och aptitliga sörjan många lever på. Det bör tilläggas att ordet Tjugg kommer ifrån ljudet av den maskin man kan tillverka det med.

Vålnad: Ett spöke som är smittat och som inte dött ännu

Ängel: En läkare. En läkare som räddat ditt liv kallas oftast för 'min ärkeängel'.

Rykten och legender

Det finns ett flertal rykten som har spridit sig i Flotsam. Några av dem kanske är sanna, men ingen riktigt vet vad det är som faktiskt är sant. Om någon vet så kanske denne inte ens talar av flera skäl.

  • Hans har varit inne i vattenverket och är den som sett till att alla har vatten
  • Det finns en sista stad där ute där invånarna är välmående och smittan botad
  • Spökena är i själva verket smittade som på något sätt blivit immuna mot sjukdomen och inte sprider den
  • Den läkare som bor i byn är inte alls en läkare
  • Bartendern tänker sticka från stan inom kort för denne är osams med ett flertal av stans invånare
  • Maten håller på att ta slut!
  • Militären känner till datorn och har något som skulle göra så den blev permanent hel
  • På andra sidan havet så finns det ett land utan smitta, men också utan människor

Länkar:

http://spelkalender.se/kalendariumvisa.cgi?112renvc26

http://www.facebook.com/events/393581910663780/

http://contagia.forum24.se/contagia.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ni har väl inte glömt oss?

Contagia 2 söker fler deltagare!

Allt pack är välkommet! Drägg, redlösa, paranoida, religiösa, besserwisser, ja, precis alla!

Vill du uppleva en annorlunda postapokalyptisk värld så har du kommit rätt!

Anmäl dig idag!

www.contagia.se

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Nu har det gått en tid sen detta lajv var, när hade ni tänkt ta ned lapparna ni satt upp på träden på lovön där ni informerar allmänheten att de inte får vistas i området?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...