Jump to content
Sign in to follow this  
Anatoli

3 grymma och underskattade RPG till PC

Recommended Posts

Spel som fick bra kritik och en klick hardcore fans men som aldrig blev några ekonomiska hits. Skrev ihop en recension på 3 sådana spel som toppar min PC spel lista över riktigt bra titlar och RPG spel i synnerhet. Acranum: Of Steamworks and Magick Obscure, Vampire the Masquerade:Bloodlines och Planescape Torment.

Alla dessa spel hade också sin unika setting istället för att harva runt i den klassiska "high fantasy" världen där man rånmördar orcs för att ta tillbaka nån förlorad stövel som en bybo tappat i skogen och skickat dig för att hämta.

Arcanum behöll förvisso high fantasy raserna men spelet utspelar sig i en slags viktoriansk industrialistisk steampunk värld där teknologi håller på att erövra världen och klassiska vapen och magi är utdöende.

Bloodlines är ett vampyr RPG där spelaren iklär sig rollen som en vampyr tillhörande en specifik klan med sina styrkor och svagheter. Spelet utspelar sig i nutid och vampyrsamhällen lever i det dolda sida vid sida med människor genom att följa specifika regler.

Planescape Torment är kanske det mest udda, då världen man spelar i är en slags mysko dimension som kanske bäst kan beskrivas som "Limbo". Döda, demoner och konstiga maskiner befolkar denna udda plats och spelare kontrollerar en kille utan namn och minne som visar sig vara odödlig - med twisten att varje gång han dör så glömmer han bort det mesta som han gjort fram till dess. Vilket resulterar i att man träffar personer som vet vem man är , utan att man själv vet om dem är vänligt eller fientligt inställda till din person.

För mer utförlig recension av dessa 3 spel så kan man besöka min blogg: http://anatolisgameroom.blogspot.com/20 ... games.html

arcanum_cover_copy.jpg

Vampire_-_The_Masquerade__Bloodlines_Coverart-1.png

Planescape-torment-box.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...