Jump to content
Sign in to follow this  
ebithril

Intresse koll inför zombie appo lajv i dalarna

Recommended Posts

Halloj glada lajvare och allt annat löst folk!

Jag och ett par polare tycker att det arras på tok för lite post appo zombie lajv i dalarnas skogar så därför har vi gått och filat på ett projekt ett tag.

så här kommer en mindre wall of text med stämningstext och visioner :)

Dimman låg tät, det var alldeles tyst i lägret med undantag från de lugna andetagen från de sovande Då och då bröts tystnaden av en ugglas hoande, en nattskärras skrik eller ljudet av tunga kängor mot grus då Order soldaterna som vaktade lägret patrullerade förbi.

Men så plötsligt bröts tystnaden av en ung flickas skrik och lägret vaknade till liv i samma stund som soldaterna rusade genom lägret mot ljudets källa. När de kom fram hittade de en ung kvinna liggande medvetslös med blodet strömmande ur ett jack i tinningen, bredvid knäböjde en man i 20 års åldern gråtandes. I händerna höll han vad som såg ut att vara remsor från det söndertrasade tältet.

”De tog min dotter” sade han grötigt medan tårarna rann öppet i hans ansikte. ”Vilka tog henne” Frågade Olof, soldaternas ledare. Trots att han redan visste svaret var han tvungen att fråga.

”De muterade, de muterade tog min dotter” stötte mannen fram emellan gråt anfallen.

En rysning gick igenom den lilla folksamlingen som bildats runt det förstörda tältet, de flesta hade förlorat någon familje medlem till de muterade, men aldrig förr hade de slagit till mitt inne i ett läger. Visst kunde det hända att det försvann personer precis utanför lägren kvällstid, men detta var något helt nytt. Om Order inte kunde försvara folket längre så kanske rebellerna hade rätt? Var det dags för ett uppror mot Order? Eller ska man låta dem fortsätta att roffa åt sig all teknologi från den gamla världen i utbyte mot det skydd de har att erbjuda? Men, då kan man fråga sig. Vad för skydd?

Styx är ett postapokalyptiskt stämnings lajv som utspelar sig ett par hundra år från nu. Ett virus har kommit ut från ett laboratorium i Grekland, till en början märkte man inte av det och företaget som arbetade med det tystade ned det hela. Men sedan började underliga saker hända. Tidigare stabila människor blev aggressiva och empatilösa, folk försvann spårlöst och stympade och lemlästade kroppar började dyka upp. Myndigheterna stod handfallna och hade ingen aning om orsaken, förens ett Svenskt team bestående av geologer och biomedicinska analytiker kom fram till svaret. Viruset hade sitt ursprung från mellanöstern, det hade kartlagts vid en utgrävning av en underjordisk flod vid namn Styx. Virusets verkning hade man dock aldrig tagit reda på förens nu.

Viruset gav upphov till mutationer på det mänskliga DNA:t och skapade ett människolikt rovdjur, detta rovdjur har en okontrollerbar hunger. En hunger som drivit mutanterna att angripa nära och kära, där av alla sargade kroppar. Men svaret kom för sent, Afrika och Asien hade redan dukat under för det, Sydamerika stod på branten till utplåning Osianien hade stängt sina gränser likt Europa och USA, men inget verkade kunna stoppa viruset. Överallt där det fanns en stor grupp människor dök viruset upp.

Efter 200 år har samhället så som vi känner det har upphört att existera, människorna är uppdelade i olika familjer eller andra sammanslutningar. En del av dessa lyder under Order, de familjer som ännu inte visat sig öppet står fortfarande utanför Orders vridna ideologier. Order är en organisation som skapades ca 50 år efter utbrottet.

Order styr med järnhand och tillåter inte att folket har tillgång till någon som helst teknologi då de hävdar att det drar till sig de muterade. Dock lever de inte som de lär, utan samlar all teknologi och de skarpaste hjärnorna och bildar en mänsklig Elit.

Detta har vissa tröttnat på och för 100 år sedan uppstod en Rebellstyrka som kämpar för folkets ”frihet” och rätt till teknologin som vägras dem. På senare tid har fler anslutit sig till dem, men fortfarande är stödet för Order väldigt stort bland folket som helhet.

Det vanligt folk inte vet är att samtidigt som världen har gått vidare, så har mutanterna utvecklats. Vissa av dem har utvecklat abnorma kroppar och extra kroppsdelar till sin fördel i jakten på föda.

Lajvet Styx utspelar sig i kring en handels station under de årliga handelsdagarna, familjer samlas för att byta till sig nödvändigheter och lyxvaror, knyta nya band till varandra. Då många samlas på samma ställe ser Order det som sin ”plikt att skydda dem” och samtidigt passa på att kontrollera så att ingen förbjuden teknik finns bland folket. Även rebellerna har utsända vid handelsdagarna, mest för att försöka egga folket mot Order och för att samla nya rekryter.

Rykten om denna folksamling har spridit sig bland mutanter och dessa flockas nu hastigt till en brakfest! Klaner slår sig samman och gamla dispyter väcks till liv.

Vårat mål med lajvet är att bygga upp en möjlighet för varierat spel, en stämning av skräck och mycket nöje för er deltagare.

Låter detta som något ni skulle kunna tänka er att åka iväg på eller om inte, varför?

Lajvet kommer vara i slutet av sommaren 2012 i Borlänge/Falun trakten, område är inte helt spikat men troligen blir det strax norr om borlänge.

Undrar du något så hör av dig :)

Kontakt info:

Daniel Johansson:

Telefon: 076-84 52461

Mail:Daniel_johansson_@live.se

Skype: Ohtar.

Peter Brhun:

Telefon: 073-94 30999

Mail:Spelbox@hotmail.com

Skype: ink.blood

Share this post


Link to post
Share on other sites

Om du behöver hjälp med att arra PA-lajv, prata med oss så hjälper vi gärna till! Så slipper du starta förening mm.mm, och kan få en massa nyttig info av erfarna arrar. Maila mig här, eller hitta Headless på Facebook och joina/chatta där!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...