Jump to content
Sign in to follow this  
Guest Röda Korsets Första hjälpengrupp

Svenska mästerskapen!

Recommended Posts

Guest

Hej alla Sverokare,

SM i första hjälpen genomförs varje år och 2011 är Linköpings Första hjälpengrupp värd för arrangemanget. Det är en lagtävling där lagen består av deltagare från Röda Korsets Första hjälpengrupper. Lagen går runt på stationer där de ställs inför olika skadescenarion. Genom bra samarbete och individuella prestationer ska laget göra en optimal bedömning av situationen och utifrån den göra korrekta omhändertaganden av de skadade, utan att riskera sin egen säkerhet. Vid varje station finns domare som poängsätter lagets insats. Högst poäng vinner tävlingen. Syftet med tävlingen är att sporra till träning och övning i att ge första hjälpen. Under dagen går det bra för allmänheten att gå runt och titta på de tävlandes insatser. Blir du nyfiken?

Vi behöver hjälp!

Skadescenarierna behöver fyllas med "skadade". Vill du vara markör? Konkret innebär det att vara skadad i ca de 10 minuter som laget har på sig på varje station. Blir du intresserad?

Tid och plats

Hela tävlingen äger rum i Gamla Linköping lördagen den 7 maj.

På fredagskvällen är det genrep.

På lördagskvällen är det middag med fest som alla inblandade förstås är inbjudna till.

Kontakt och intresseanmälan

För att anmäla intresse, skicka ett mail med namn, ålder, allergier/specialkost till funktionar@hotmail.se (OBS! .se) eller ring Erik Helmersson på 0705-92 80 20

Bonus!

Om Sverok ställer upp med 10 eller fler markörer kan ni som förening få följande:

  • Finnas med i programbladet.
    Stå vid infotorget (typ bokbord) på Kryddtorget i Gamla Linköping under lördagen.
    Dessutom kan Linköpings Första hjälpengrupp komma till er på gratis uppdrag, till exempel första hjälpenberedskap vid lajv eller lite tips och trix för skadehantering.

Hoppas vi hörs och ses!

Vänliga hälsningar från Linköpings Första hjälpengrupp genom

/ Erik Helmersson

Ps

Linköpings Första hjälpengrupp är inte medlem på Sveroks forum men har fått tillåtelse av Cecilia på kansliet att göra ett inlägg här.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...