Jump to content
Sign in to follow this  
Gemstone

Contagia - Post Apoc i Stockholm

Recommended Posts

Hans stirrade omkring i lägret... hans lilla boplats som nu vuxit upp till ett läger där folk bodde och förväntade sig att han skulle skydda dem. Hur det började var något han fortfarande frågade sig om, men på sistone så hade ryktena gjort att folk börjat ifrågasätta hans auktoritet och det var något han ogillade. Han kanske inte var deras demokratiskt valde ledare, men det fanns mer än ett skäl till att han hade mer att säga till om än resten. Nu hade någon dessutom gått så pass långt att de stulit hans katt Schrödinger! Med ilska i rösten stövlade han fram till Erik av Dalarna och skrek "Wer zum Teufel hat meine Katze gestohlen!?!". Erik surplade i sig lite av soppan och såg oskyldig ut...

Runt omkring dem så stannade lägret bara upp under ett par sekunder. Det fanns ingen som egentligen var ovan vid Hans utbrott, men ibland så kom de som en blixt från klar himmel. Ofta uttryckte han sig ogillande om att folk bodde vid 'hans' stuga, men efter ett par glas kom det alltid fram att han inte ogillade dem alls så mycket som han hävdade.

Vad som dock fick folk att stanna upp var det plötsliga ljudet av springande steg. En av de spöken som så ofta höll sig undan ifrån boplatsen syntes längs vägen och han sprang raskt förbi vakterna, som kände igen honom. Med andan i halsen fick han fram "Hans! Hans!" och Hans tittade upp med en överraskad blick. "Det... var som jag trodde. En större grupp närmar sig lägret... det... jag tror det är flyktingar!"

-------------------------------------

Sammanfattning av viktig information:

När: 13-15 april 2012

Var: Lovö, Stockholm (Strömdalsvattenverk ligger alldeles precis i närheten)

Kostnad: 100 kr (medlemskap och avgift) plus 100 kr depositionsavgift

Sista anmälningsdag: 13 Mars (alla anmälningar efter det kommer vi ta i den mån av tid som blir)

-------------------------------------

Vad: Contagia är det första Lajvet som arrangeras av föreningen Alternate Reality Stockholm. Det är ett nybörjarvänligt, lättillgängligt och billigt lajv för de som antingen vill pröva på eller har lajvat förut. Lajvet utspelar sig i en by som heter Flotsam och den omnejd som finns omkring byn. I bakgrunden finns det ett vattenverk som producerar det vatten som bosättningen behöver, men det finns inte obegränsat med mat eller medicin till alla.

Lajvet kommer gå av stappeln den 13-15 april och det finns ett flertal grupperingar för de som vill delta. Det är inte bara vardagen för de som bor i Flotsam som kommer utspelas utan det finns en mängd andra i skogarna vars öde ligger i händerna på det som sker på lajvet.

Kostnad: Då alla säger att jag är en snål jäv... jag menar, hrm, en praktisk person så tänkte vi försöka hålla kostnaderna nere. Kostnaden är fastslagen på att vara 100 kr för medlemskap i förening och avgift för lajvet. Vi kommer också ta en 100 kr depositionsavgift som man får tillbaka då man städat ut sitt läger. De 100 kr i depositionsavgift har vi beslutat att man ska skicka in tillsammans med anmälningsavgiften.

När man betalar blir man med i föreningen Alternate Reality Stockholm, som är en del av Sverok och man täcks därför av det som Sverok inkluderar.

Erfarenhetskrav:

"Man ska FAN se till att ha Lajvat MINST 10 ÅR, ha blivit godkänd av våra SKITHÅRDA kriterier och..." (det där var Erik, ignorera honom)

Tanken är att det ska passa både nybörjarlajvaren och den mer erfarna... Jag, som arrangör, har lajvat en gång i hela mitt liv. Skriket ni hör nu är Erik som roterar i sin egengrävda grav.

Var någonstans:

Ute på Lovö inom hyfsat bekvämt gångavstånd ifrån buss (mer precist vid Strömdals Vattenverk). Det kommer förmodligen finnas 2 bilar att tillgå om man behöver flytta något väldigt tungt, men bensinpengar kan då komma att behövas för den där skittunga flygeln någon kommer vilja ha med sig. Vi jobbar också för närvarande på att skaffa fram parkeringar för de som vill ha med sig en bil ut och om vi är lite silvertungade kanske vi kan få låna några parkeringsplatser av Drottningholms slott.

Toalett och sopsäckar: Vi har planer på att hyra in en torrtoa som kommer stå på området en bit ifrån huvudlägret så att alla ska kunna använda den. Området kring toan kommer vara off (dvs. inget spel pågår i toalettkön eller runt toaletten). Det kommer också finnas toalett i huset, men av praktiska skäl kanske denna inte kommer gå att använda.

Vi kommer ha stora svarta soppsäckar uppbundna i lägret där man kan kasta ner småsaker, men vi ser också gärna att folk hanterar sina egna sopor efter sunt förnuft (jag svär att jag kommer hitta en plattskärms tv i en av sopsäckarna...).

Åldersgränser: Vi har väl egentligen inga åldersgränser utom på airsoft vapen. Enligt svensk lag får inte en person under 18 inneha ett vapen (ej heller hantera vapen). Detta kommer vi vara stenhårda med, vilket inte behöver förklaras.

De som kommer på lajvet bör kunna klara sig själva i skog och mark såvida man inte har med sig en målsman eller ansvarig som är med denna person. De som inte kan hantera skog och mark bör hålla sig i Flotsams by. Om någon förälder vill ta med sig ett eller flera barn som vill vara med på lajvet bör föräldrarna vara medvetna om att det är ett 24 timmar om dygnet lajv och att vi inte har någon möjlighet att ta hand om, eller vakta barn.

Mat, Bar och Värdshus: Vi kommer att köpa in ett lager med konserver (ev. ärtsoppa etc.), delvis för att världen efter katastrofen är en värld där konserver står för en stor del av maten, men också för att vi ska kunna sälja det i lägerbaren. Räkna inte med att kunna få alla måltider genom oss för vi har ingen aning om hur mycket mat vi kommer kunna köpa. Detta kommer troligen kunna kryssas i under anmälan och det kommer troligen kosta en extra slant om man vill att vi ska fixa in mat (om detta nu blir en möjlighet).

I baren kommer vi också sälja t.ex. läsk och våran egen "hembrända sprit" (det är flädersaft för svagdricka och vinägervatten för det starkare :P). Troligen kommer te och kaffe finnas på menyn med såvida inte Eric blir alltför sugen runt fredagskvällen. Baren kommer förövrigt vara in och bemannas, enligt ryktet, av en ovanligt ond bartender

Här är lite mer info för de som vill ha! Den här posten fokuserar på Flotsam.

Flotsams Värld

De flesta brukar säga att ingen vet vad som egentligen gick fel... det är bullshit, för jag vet precis vad det var som gick åt helvete och som satte oss i den här sitsen. Alla filmerna har fel, det var inget kärnvapen krig som dödade oss... inga rymdvarelser eller demoner heller, utan det var något så simpelt som ett virus. Det var inte ett virus som skickades från framtiden av en intelligent AI utan ett virus de flesta människor hade i sig en gång i tiden. Ett vanligt förkylningsvirus... trodde man...

Jag tror det var ryssarna, men det kan lika gärna ha varit amerikanarna, kineserna, araberna eller till och med svenskarna som släppte lös skiten från början.Något förändrade det och gjorde att alla människor blev infekterade... sen, 2 år efter deras 'ofarliga' utsläpp så började plötsligt nästan vartenda människa bli galen och dö! Visst, några missiler skickades hej vilt åt fel håll då folk blev tokiga, men inte fan utlöstes ett kärnvapen krig för det. Några av de som överlevde höll sig undan i bunkrar och lät robotar, så kallade 'androider' skydda dem... men när de inte längre fungerade kom skiten in till de med och de dog som flugor, precis som alla andra... vi är de som är kvar... vi är de överlevande och inte fan gör det saken bättre - Hans, en av byns ledare.

Katastrofen gick fort och det krig som följde var visserligen allvarligt, men långt fler dog av det virus som spred sig och hade ihjäl alla. Enligt de som säger sig veta så dog minst 1/3 av alla människor som levde innan katastrofen under den snabba spridning av sjukdomen som kom. Därefter så dog kanske 1/3 till av smittan under den period då viruset inte spred sig fullt så snabbt som innan. Symptomen var simpla... Först blev man en spridare, sen blev man galen och till sist blev man så sjuk att man dog. De som överlevde har därför en väldigt stor rädsla för de som var mentalt sjuka eftersom det var under galenskapen som viruset smittade som mest. Självklart är inte alla galna sjuka, men ingen kan vara för säker...

Krigen dödade också en hel del människor och det finns troligen kvar mindre än 1% av de människor som levde innan katastrofen. De 10 år som gått sedan katastrofen slutade har inte gjort saken bättre och av de som överlevde krigen och smittan finns det få kvar tack vare svält och de sjukdomar som nu inte går att bota då den organiserade sjukvården försvunnit. Det finns de som fötts 'efter' katastrofens inledande vet i många fall inte hur världen såg ut innan och de som finns kvar som minns det kan längtandes se tillbaka på den tiden.

De städer som finns kvar efter smittan och krigen är farliga platser. Inte nog med att det fortfarande finns smittade i städerna, de fåtal som inte dog av viruset utan nu bara är bärare av det, utan det finns också både Slaghökar och Strövare som anser att det är deras domäner. Dessutom har många byggnader börjat falla sönder och det börjar bli farligt att befinna sig i byggnader som redan innan katastrofen höll på att falla samman. Städer är dock bland de platser där man kan hitta flest saker från innan katastrofen. Mångt och mycket fungrar inte längre då det inte finns någon elektricitet som kan driva t.ex. automatiska dörrar och tunnelbanor, men man kan hitta batterier, ammunition och till och md sjukvårdsprodukter om man är lite drift och intelligent. De flesta håller sig dock borta från städerna eftersom det är större risk att man blir dödad än att man hittar något i de redan plundrade ruinerna.

Landsbyggden, trots mindre risk att bli smittad är inte heller så enkel att leva vid. Det finns gott om Gamar och Slaghökar som kan slå till närhelst man anar det. risken finns också att man springer på en person som man först försent inser är smittad och att man då får med sig smittan vidare tillbaka. Inte alla har fullt synliga symptom alla gånger, vilket mer än en gång har dödat även ganska försiktiga vandrare.

Vad som också finns i Flotsam, som många gärna skulle lägga vantarna på, är en dator... Detta är en av de riktiga relikerna som finns kvar ifrån tiden innan katastrofen. Vem vet vilka hemligheter som döljer sig i den? Om det inte vore för att den konstant behöver nya delar för att hålla sig vid liv och inte krascha kanske man skulle kunna försöka återbygga något av det som fanns innan. Datorn är också en av de anledningar till att Flotsam så gärna byter till sig gammal teknik.

---Byns uppdelning---

"Om det finns ett klassamhälle? Förut så kanske det gjorde det... idag? Njae... vi är alla så gott som lika i Flotsam. Förutom Hans... Eric... och så de andra ledarna och..." - om skillnaderna i vilka som bestämmer

Det finns ingen egentligen statusuppdelning i byn, men de som har de mest praktiska arbetena och sysslorna bor närmare den stora stuga, som i folkmun kallas för "Hans Hus". Det är där baren befinner sig, samt även där som en stor del av byteshandeln sker. Man kan dock kalla det för det "Övre lägret" och det "Undre lägret" då de som har gott om saker att byta oftast kan byta sig till en bättre placering på sina tält.

De som styr byn sover i allmänhet i stugan, men även de har sina tältplatser eller liknande. De dagar som man firar något så sover folk lite varstans om det är varmt.

---Området omkring---

Det område som omger Flotsam är en bit av världen som skonats ifrån det värsta av krigets härjningar. På sina ställen finns det förstås kratrar eller gamla militär fordon, men de inom bekväm gångmarsch ifrån lägret har redan plundrats och rensats. Vill man söka efter nya varor bör man leta sig längre bort, eller leta noggrant på de platser som är en bit ifrån vraken. Där kan man fortfarande hitta saker som medicin, förnödenheter och i sällsynta fall vapen.

Precis utanför synhåll från lägret så ligger dock vattenverket... det helautomatiserade verk som, såvitt folk vet, ingen varit inne i. Verket är stort och producerar allt det vatten byn behöver, men inte mycket mer än det som redan tappas ut. Vad som sker med resten av vattnet är det ingen som vet, men troligtvis så sparar verket det till bättre tider. Det ryktas om att det finns något levande där inne, men om någon vet så har denne valt att inte berätta.

Den närmsta stora staden har sedan länge förlorat sitt namn, men de som varit inne i den talar om tyska bokstäver och skyltar lite här och där... men då Flotsam är en salig blandning av olika språk så skulle det lika gärna kunna vara finska eller Estländska. Staden hade på sin storhetstid kanske lite mer än 1.000.000 invånare, men idag så finns det kanske bara en handfull personer som befinner sig i staden tack vare risken att smittas av något som finns kvar.

Såvitt ledningen av Flotsam känner till så finns det ingen större samling med Gamar eller Slaghökar i närheten av samhället, men då framför allt banden av Slaghökar rör sig runt så finns det inga garantier för att en grupp inte kommer dyka upp i framtiden. Förhoppningsvis kan de inte mäta sig med de soldater som finns i närheten av Flotsam, men om de kan det, kanske Flotsam behöver göra gemensam sak med militärerna och jaga bort dem.

---Det vidare området---

"Vadå bortom Flotsam? är du tokig? Det finns inget där ute som skulle få mig att överge tältbyn... Nej, inte ens om det fanns medicin eller... NEJ, är du imbecill? Här finns det jag behöver för att överleva... och det, min vän, är ingen liten saga man berättar kring lägerelden"

Kännedomen om området bortom en dagsmarsch är väldigt liten. De flesta som kommit till Flotsam har tagit sig dit långt ifrån, eller så har de inte färdats särskilt långt alls. Det finns fler städer, det vet man om, men man vet inte längre hur det är med havet eller med de stora skogar som en gång i tiden fanns bortom området. Ett par av de som anlänt till Flotsam har beskrivit havet som en lika vacker plats som alltid, men precis som på andra platser är det snålt med liv och framför allt saker att äta, vilket har gjort att de har stannat vid Flotsam.

---Vapen---

Det är inte jättevanligt för den enstaka invånaren i Flotsam att äga ett vapen ensamt, men det förekommer att en familj innehar ett handeldvapen eller liknande. I det stora hela har Samhället nog med vapen för att utrusta en lite försvarsstyrka, men man har väldigt ont om ammunition. Troligen finns det nog med ammunition för att stå emot en attack, men det är inte helt säkert.

(De som skall spela bybor bör tänka på att de kanske inte fått tag på ett vapen. Om de är väldigt unga och fötts efter katastrofen så kanske de inte ens vet hur ett gammalt vapen fungerar. Vi som arrangörer kommer att godkänna eller underkänna vapen beroende på roll)

---Religion---

"Nej, jag tror inte att det finns en allsmäktig gud som bara är god... jag tror han måste vara lite vriden om han tycker att det här var en bra sak att göra..." Hans log lite i smyg medan han följde diskussionen runt lägerelden. På sistone hade flera såna här diskussioner blossat upp, men så länge det inte ledde till handgemäng var han lugn. Vad han visste så fanns det faktiskt ett par spöken som fortfarande följde den gamla tron, men det var inget som han personligen hade lagt sig i. Mer oroande var dock ryktena om kultister som tydligen rört sig in på området...

Trots katastrofen så har inte folk slutat att tro, snarare tvärtom! Det finns de som tror på de gamla religionerna och det råder religionsfrihet i Flotsam, för bl.a. Hans har uttryckt sig om att han ger blanka tusan i vad folk tror, så länge de inte skadar andra. Den vanligaste religionen i området är Kristendomen, samt en modifierad version av denna kyrka som har stulit lite ideer ifrån Nordisk Mytologi och kallar undergången för ragnarrök. Det ryktas också om att det finns en kultistgrupp som planerar att anfalla Flotsam. Men varför, eller hur, de tänker genomföra en sån plan, är det ingen i Flotsam som vet.

(En spelare har anmält sitt intresse att spela en avdankad präst som tappat lite tro på iden med kyrkan. Han vill gärna se kristendomen stark igen, men vet inte riktigt hur han skall gå till väga. För de som är intresserade av detta, nämn det i era karaktärsanmälningar)

---Teknologi och Handel---

Det finns väldigt lite avancerad teknologi i Flotsam, men det finns de som är väldigt intresserade av att återfå den teknologiska nivå som fanns innan. Det finns framför allt en smed och en handelsman i Flotsam som mer än gärna byter till sig småteknologiska föremål.

(Om ni har någon ofungerade teknisk grej hemma får ni -jättegärna- ta med er den på lajvet och eventuellt byta den emot något annat som någon har. det leder till jättefinna rollspelsmöjligheter. Vi jobbar på att fixa en inlajv valuta, eventuellt något i stil med plastmynt eller liknande som får representera något annat eller så har vi ammunition som valuta. Det enda kravet är att ni själva ansvarar att det skräp som tas med kastas i slutet av lajvet)

När det gäller handel så förekommer mest byteshandel, men en sorts primitiv valuta har vuxit fram. Man kan skämtsamt säga att den är ammunitionsbaserad eftersom att det är Flotsams ammunition som 'säkrar' valutans värde. Valutan är dock gångbar hos alla de spöken som bor i närheten av Flotsam och har man något att handla med, kan man säkerligen få något för det.

Lajvet: Den lilla byn "Flotsam" har sedan två år varit välmående och väldigt trevlig. I regel har de tagit emot alla flyktingar som kommit till dem och deras invånarantal har hållts stadigt. Deras vattenförsörjning skulle bara klara kanske upp till 40 personer, vilket tar oss till då lajvet börjar, då en stor grupp flyktingar, för många för att Flotsam ska kunna hantera dem dyker upp och knackar på. Genast blir läget spänt... vissa av de i lägret vill ha in dem, bland annat för att de känner några i flyktinggruppen, men ledarna och andra vet att för många ökar risken för smitta och dessutom har de inte resurser nog åt alla... Dessutom så är några av de spöken som rör sig runt Flotsam rädda för att det kommer ställas mer krav på dem ifall att fler personer bosätter sig i Flotsam... Om nu bosättningen börjar växa kanske de börjar se spökena som ett hot och jagar iväg dem ifrån en av de få säkra platser som de känner till?

Till detta kommer dessutom att det ryktas om att en fanatisk sekt härjar i skogarna som rövar bort alla de kommer åt. Folk skrattar åt det och säger att det är ledarnas försök att hindra folk från att springa vilse i skogarna... men vem vet?

Ytterligare konflikter växer också ifrån att den militära grupp som inte befinner sig allt för långt ifrån Flottsam verkar ha bytt ledarskap ganska nyligen och hur ska Flotsam ställa sig till detta? Kommer den bräckliga fred som de två grupperna hållt med varandra att brytas? Eller kommer det rent av bli så att Flotsam kommer behöva försvara sig emot denna starka grupp?

Anmälan och Karaktärer

Att anmäla sig är obligatoriskt inför lajvet och det är enkel process!

------Snabbguide-------

1. Skriv en karaktär enligt följande mall Karaktärsmall.

2. Skicka denna roll till: rollperson@alternaterealitystockholm.se tillsammans med lite om du själv.

3. Inkludera också huruvida du ska ha med dig eget tält eller om du helst sover i något av de tälten vi eventuellt får med oss.

Karaktärer:

Hans Günter (Lägerledare): En av de färgstarkaste personerna i Flotsam är en av samhällets ledare. Ingen riktigt vet hur länge Hans har bott i området, eller hur gammal han är, och det ryktas att han bodde där innan samhället uppstod. Enligt vissa så har Hans varit inne i vattenverket och det är därför han är så pass mycket emot att skicka en expedition in dit. En sak är säker dock: Hans har tappat bort sin katt och han är inte glad att ha gjort det...

Slang och uttryck: Det finns flera slangord och uttryck som utvecklats för att beskriva de olika grupperingarna eller individerna som finns runt omkring Flotsam. Detta har börjat sakta skilja sig så pass mycket att andra utanifrån ibland knappt förstår vad som sägs Ett urval av dessa är:

Anti: en förkortning av den Antibiotika variant som används av Flotsam för att stävja sjukdomar. Det har ingen som helst effekt emot smittan tyvärr...

Draeig: ett kraftuttryck som används när något hår helt åt skogen. ("Det här är helt Draeigt!", "du kan ta och dra din draeig!")

Gam: En person som överlevt genom att plundra i storstäderna.

Fästing: Någon som bara driver runt i ett läger och lever på andra. De brukar ogillas starkt av de andra i lägret.

Pressare: En sorts enkel elmotor som utvecklades under sista halvan av 20-talet som i princip drivs på vatten. Flotsam har tillgång till en sådan och det finns mer än en person som tycker de borde ha mer rätt till den.

Slaghök: Någon som med våld plundrar, stjäl och tar sådant som de inte har rätt till.

Spöke: En av de ensamvargar som lever utanför lägret och som för det mesta undviker kontakt med de grupperingar som finns.

Strövare: En person som inte har något fast hem, men som inte är ett spöke. Strövare färdas ofta i grupper och de är kända för att vara snåla och lättretliga. Det finns mängder av fördomar om dem

Tarig: En person som man tror bär på smittan, men som inte haft ett utbrott ännu. Det används som "Han kan vara tarig"

Tjugg: Den näringsrika, goda och aptitliga sörjan många lever på. Det bör tilläggas att ordet Tjugg kommer ifrån ljudet av den maskin man kan tillverka det med.

Vålnad: Ett spöke som är smittat och som inte dött ännu

Ängel: En läkare. En läkare som räddat ditt liv kallas oftast för 'min ärkeängel'.

Rykten och legender

Det finns ett flertal rykten som har spridit sig i Flotsam. Några av dem kanske är sanna, men ingen riktigt vet vad det är som faktiskt är sant. Om någon vet så kanske denne inte ens talar av flera skäl.

  • Hans har varit inne i vattenverket och är den som sett till att alla har vatten
  • Det finns en sista stad där ute där invånarna är välmående och smittan botad
  • Spökena är i själva verket smittade som på något sätt blivit immuna mot sjukdomen och inte sprider den
  • Den läkare som bor i byn är inte alls en läkare
  • Bartendern tänker sticka från stan inom kort för denne är osams med ett flertal av stans invånare
  • Maten håller på att ta slut!
  • Militären känner till datorn och har något som skulle göra så den blev permanent hel
  • På andra sidan havet så finns det ett land utan smitta, men också utan människor

Länkar:

http://spelkalender.se/kalendariumvisa.cgi?111ikaxr48

https://www.facebook.com/event.php?eid=154105884682586

http://contagia.forum24.se/contagia.html

Karaktärsmall

Rollförslag skickas till: rollperson@alternaterealitystockholm.se

Share this post


Link to post
Share on other sites
En länk till diskussionen för oss som inte är så pålästa samt kanske lite info om arrangmenaget setting. :)

Lite problemet är att vi inte har någon satt setting eller en online diskussion :) vi har pratat om det mest då vi träffats. Men troligen kommer settingen vara någonstans i centraleuropa efter att ett kärnvapenkrig slagit ut allt (även om just jag är sugen på att ha med övernaturligheter i formen av demoner som startade kriget för att få makten över mänskligheten igen, men det kommer nog inte gås med på :P).

men varför inte... kasta ur er era ideer : D vad skulle ni vilja se?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Efter en diskussion under dagen med den grupp som troligen kommer omvandlas till arrangörsstab, så har vi börjat få bilderna av en setting klar... Se första posten för att läsa om settingen :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Här var det livat! Jag ska börja jobba med att sprida ordet till de jag känner så får vi se om jag kan ragga ännu fler folk.

Det här kommer bli så sjukt roligt om det blir av!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jag kan vara sugen om det går ihop sig med saker och ting. Men intresserad, absolut.

Om vi kan ragga samman flera spelare så vore det bra :) än så länge så har jag dryga dussinet spelare som jag så gott som kan räkna med kommer. vi behöver nog bli uppemot 20 personer om vi ska kunna hålla kostnaden nere som planerat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jag är intresserad, och troligen flera med mig.

Jag kan bli lite blind och missa information ibland, finns det något datum för det hela?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nej, inget datum är satt ännu, men till hösten så ska vi försöka ordna lajvet!

Jag har dock inte varit mycket inblandad på senaste tiden pga sommarjobb... :roll:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

\o/ får man lite mer info med tiden kommer jag definitivt vilja vara med på detta, kommer få med mig kanske 3-4 pers här hemifrån men typ lite utrustningskrav/förslag och mer info är ju önskvärt :) KUL GREJ DOCK!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tanken är att man ska kunna ha med sig det man hottar i morsan/farsans garderob, men vad som faktiskt anses vara okej utrustning kommer nog variera lite beroende på karaktären. Spelar man en f.d. soldat så är det förklareligt om man har en p90 med sig, men om man spelar Agda 75 från Mjölkköping är det inte så logiskt...

Då det är i framtiden så kommer väl kläder kanske vara lite mer avancerade (jag gillar tanken på lättvikts kevlarvästar som representeras av dubbla t-shirtar) men då det inte är alltför långt kvar till katastrofen så har vanliga kläder inte direkt förändrats jättemycket ifrån det som är idag. Det mesta som skulle gå att få tag i genom butiker i en vanlig storstad kommer nog klassas som helt okej utrustning om man har plundrat lite.

Vi kommer förmodligen tillåta airsoft vapen UTAN kulor om vi kan fixa en ansvarig för det (Läs: Nolwe eller dylik person med erfarenhet av airsoft som överstiger min level av -1).

Cybernetik:

...men i dagens läge kan inte användandet av avancerade proteser försvaras ekonomiskt eller moraliskt då det inte längre kan ges till andra än de absolut rikaste. Det fåtal som kan få avancerade proteser skulle lika gärna kunna spendera de pengarna på att göra sjukvården bättre för alla de som inte har råd med en AVPE (AVancerad ProtEs) - Stefan Holger, Årliga Lläkarjournalen 2022

Det vi idag känner som Cybernetik (NeoTech, Cyberpunk, Robocop) var fortfarande bara fantasi då katastrofen inträffade. Det man precis hade lyckats forska fram var en form av plast som inte stöttes bort av kroppen och som dessutom var tillräckligt lätt för att kunna byggas hållbara och starka proteser av.

Dessa Avancerade Proteser kom att kallas AVPE och var så gott som okända tills ett par kändisar visade sig har fått dessa som ersättning för förlorade kroppsdelar. Kostanden för en AVPE var dock så pass hög att ingen vanlig människa kunde tänka sig att köpa en och militären hade inte heller användning för dem eftersom det inte satte sårade soldater tillbaka i strid tillräckligt fort, därför förblev det något för de absolut rikaste. Ett fåtal av de som överlevt katastrofen kanske besitter en sådan kroppsdel, men det handlar uteslutande om ben, armar eller hjärtan...

...och de som har dem talar tyst om det... för de har små kraftfulla batterier i sig som folk mer än gärna skulle vilja använda till att t.ex. rena vatten.

Vapen

I det nuvarande läget finns ingen airsoft ansvarig, men så kallade 'bofferknivar' kommer nog tillåtas om de inte ser ut som ett fantasy vapen. Svärd och dylikt kommer nog inte heller vara något som förekommer på lajvet, men om någon lyckas pitcha en bra ide så...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kraven kommer inte vara jättehöga, det handlar trots allt om "vanliga människor".

Tänk slitstarkt, praktiskt och tåligt. Lager-på-lager, tröjor, jackor, byxor, kängor.

Sånt du skulle kunna få fatt på i verkligheten.

Var din roll snickare/målare/hantverkare? Då kanske han har snickarbyxor!

Du kanske bytt till dig kläder, så allting kanske inte passar. Det kanske inte heller är senaste mode...

Det har gått 2 år sedan allting stannade upp, kanske har du fått lappa och laga, eventuellt hitta "nya" kläder genom att söka igenom de hus man passerar eller söker sig till!

Mitt förslag på utrustning:

Ryggsäck med personliga saker och nyttigheter (ficklampa, vattenflaska, kniv, tändstickor, konservöppnare mm)

Jacka som tål regn och vind

Tjocktröjor

T-shirts eller liknande

Slitstarka byxor, arbetsbyxor eller liknande (eller vanliga slitna jeans om du inte fått tag i annat)

Bra, bekväma och torra skor (kängor, gummistövlar?)

Egna bra prylar, kanske något att försvara sig med om man är ute och ränner

Ha i åtanke att det handlar om vanliga människor till 99%, så gå gärna obeväpnad! Det blir så mycket bättre spel!

(Om du nu inte tillhör maffian IRL och gillar att springa omkring med maskingevär....)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Som folk kanske märkte så blev inte lajvet av de planerade datumen pga. tidsbrist och att Erik av Dalarna bestämde sig för att försvinna ut i Elleria ett tag. vi jobbar dock stenhårt på att fixa en ny tid då vi kan besöka Sista Gryningen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Liten update!

Vi har bytt namn på kampanjen till CONTAGIA som vi fann passade bättre så att man slipper blanda ihop vår kampanj med andras.

Roller till Contagia som önskas/ses som inspiration.

Religiösa fanatiker (5-10) - Gruppen tillsatt

Ledaren

Fanatiker

Soldater (3-5) (Många som visat intresse vad gäller soldater, så ha en plan B om du tänkt spela soldat.)

Ledaren

Medic

Scout

Vakt

Omkringdrivande soldatgrupp som rör sig i närheten av Flotsam som de har en mindre "vapenvila" med.

Flotsam-bybor (10+)

Familjer

Läkare, sjuksköterskor, sjukvårdare

Hantverkare

Ingenjörer

Mekaniker

Studenter, Arbetslösa, random

Jägare, samlare

Präst, kurator, psykolog

Bönder, odlare

Kock

Bybor i den lilla "byn" Flotsam som försöker få dagen att gå runt, folk som har yrken som verkligen kan bidra med något önskas, eller personer som har andra egenskaper. Folk som kan intrigera och föra spelet framåt, eller bara lida/överleva.

Flyktingar (10+)

Lösdrivare, random

Tänk i ungefär samma banor som Flotsams bybor, men att de inte fått en fast boplats ännu. Flyr undan misär och lidande och är i jakt på en trygg plats att slå sig ner på.

Spöken (3-5) (Rollerna är så gott som tillsatta, vi vill gärna se fler bybor och flyktingar!)

Vandrande samlare, jägare, scouter, guide

Tänk "Stalker". Ensamvargar som kommer och går som de vill (därav uttrycket spöken), folk som är rädda för smittan och håller sig undan från folksamlingar, men kommer och byter varor mot mat och annat när det behövs. Misstrodda och misstroende.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vi har dessutom en liten plan på att ha en mindre "krog"/bar där vi kommer sälja dryck av olika slag för en liten summa (tänk 10kr för en burk läsk) och jag vill bara höra vad folk skulle tycka om detta?

Kommer ju bli en perfekt plats att hänga på under kvällen och snacka skit om smittan, andra personer eller bara dämpa sin sorg över det man förlorat.

Barpersonal kommer vi själva ta hand om ser det ut som just nu.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Det lät intressant, jag hoppar gärna in som grunt eller arrangör eller nåt om ni behöver folk

Jag kan inte i nuläget svara på om vi behöver mer arrangörer, men det skulle inte skada om du kunde tänka dig att anta en av rollerna ovan och börja fundera lite på vad för intriger du kan tänkas ha ^^

På en helt orelaterad sida så har jag också fått konfirmation ifrån de som ska spela fanatikerna, så deras roller är klirrade :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ska fundera på roller....

Men om ni tills dess behöver nåt fixat i administrativ väg eller myndigheter pratade med o.s.v. är jag ganska bra på det och så jobbar jag som verksamhetsutvecklare på studiefrämjandet här i Stockholm om det är nåt som skulle kunnas fixas från det hållet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...