Gå till innehåll
Gäst

Lajv: 25-27 mars, Tid för Trohet

Recommended Posts

Gäst

Gyllene Hjorten arangerar ett nytt lajv.

Praktisk information

När: 25-27 mars 2011

Var: Jägarstugan, nordöst om Sandviken

Pris: 280 för medlemmar och 380 för icke medlemmar.Sista anmälningsdag är 1:a mars. Pengarna sätts in på föreningens bankgiro 5721-0270 senast två veckor efter att du fått och accepterat din roll. Efter den fredagen den fjärde mars tillkommer 50 kr i förseningsavgift och efter den 18:e mars tillkommer totalt 100 kr.

Anmälan: TidForTrohet@gmail.com Skriv gärna telefonnummer och när du kan nås så ringer vi upp och pratar idéer, tankar och roll med dig.

Övrigt: Meddela eventuella allergier eller andra matpreferenser vid anmälan!

Tid för Trohet

På jaktgården Björnåsen förbereder sig gårdsfolket för att fira Dagvändningen enligt gängse sed, en viktig högtid i Odels. På Björnåsen firar man som i gamla tider, där alla är delaktiga, från husbondfolket till de vandrande hantverkarna, som ser till att vara i trakterna till denna tid varje år, då gästfrihet är en av de viktigare sederna vid Dagvändning.. Gården ägs av landriddare Gryningsvåg, som även han gärna firar vårens ankomst på Björnåsen med sin familj.Vid Dagvändning ska stämningen vara god för att gynna sommarens sådd, men hur är stämningen på gården under ytan?

Trots att man håller sig till gamla seder har de senaste 15 åren påverkat även Björnåsen. Flera av gårdsfolket slogs i inbördeskriget under jarl Meiron, och då Odels gränsar till Naronien har man märkt av oroligheterna där. Människor som arbetar och bor tillsammans delar inte bara hus och gård utan även minnen, kärlek, vrede, glädje och sorg. De flesta på gården vet var de står idag, men vart är de på väg och hur kommer andras val att påverka deras framtid? Det här är en Vårdagjämning som gårdsfolket sent kommer att glömma.

Vision

Vi vill gestalta hur det kan vara att bo på en jaktgård i norra Odels. Människorna på gården bor nära gränsen till Naronien och alla känner med största sannolikhet någon som varit med i kriget. Hur är det att bo så tätt inpå andra människor som kanske inte delar ens egna tankar och värderingar?

Tanken är att fokusera på trohet. Vem är jag trogen och varför? Vad kan få mig att svika min tro och vilken trohet sätter jag främst? Det gäller såväl stora frågor, som gudar, Nars ätt, jarlar, som familj, vänner, yrke och liknande. Syftet är att alla deltagare ska tvingas fundera över denna fråga under helgen – på något vis ska troheten ställas på prov.

Den yttre ramen runt spelet kommer, förutom själva gården och dess innevånare, bygga mycket på traditioner och folktro kring Dagvändningen, som är en stor helg i Odels. Blot och mat och allmänt festande som håller samman arrangemanget rent praktiskt. Huvudfokus i spelet kommer dock ligga på relationer och intriger på det personliga planet, samt på ett genomtänkt statusspel.

Mer information kommer läggas upp på http://www.gyllenehjorten.se inom kort.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu


×