Gå till innehåll
fluux

Flames of war - early, mid eller late-war era?

Recommended Posts

Har på senaste tiden börjat att intressera mig för Flames of war och har kollat runt lite på olika sidor för att se om det är något värt att köpa.

Är ganska ny inom figurspel hobbyn och jag undrar om det är ett relativt enkelt spel att lära sig?

Hur vet man vilken era figurerna tillhör?

Hur bygger man sin arme?

Vill helst inte beställa hem en massa figurer för att sen märka att dom inte går att använda tillsammans.

btw, är ny medlem här på sverok

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Vilka figurer som passar märker du enklast genom att kika i respektive bok.

Är du intresserad av early war så rekommenderas Blitzkrieg

Är du intresserad av midwar så rekommenderas Eastern front alternativt North africa beroende på vilken konflikt som intresserar dig mest

Är du intresserad av Latewar så rekommenderas Fortress Europe

Dessa böcker är översiktsböcker där du hittar allt du behöver veta om de listor du är intresserad av. Om man generaliserar lite så kan man säga att du först väljer nation och sen om du vill spela pansar, mekaniserad eller infanteribaserad armé, så blir det lättare att hjälpa till med listor och figurer att köpa in.

När det gäller early, mid eller late så beror det naturligtvis delvis på vad de du avser att spela med spelar mest samt vad du föredrar själv. Personligen har spelar jag tre olika nationer i early, sex olika i mid och fem olika i latewar, och tycker att alla perioderna har sina för och nackdelar. Dock så om jag bara får välja en så föredrar jag mid lite före de andra då listorna är lite mer varierade där, man kan göra väldigt specialiserade och intressanta listor samtidigt som alla inte har allt (som i LW). Dessutom är det en intressantare period, då i EW så vann ju tyskarna konstant och i LW så förlorade tyskarna kontanst, i MW så stod det och vägde mer och många spännande slag utkämpades då.

Men om du skriver lite mer kring vilken nation eller trupptyp du är lite mer intresserad av så kanske vi kan tipsa dig lite mer vad som är lämpligt att börja med, men det är ett grymt kul spel!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

En enkel lösning på frågan är också att kolla med de grupperna du framför allt tänkte spela med - spelar många i din närhet Late kanske Late är en bra utgångspunkt :)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu


×