Jump to content
Sign in to follow this  
Thom

[Märklighetstroget] Sveriges första RPG-podcast!

Recommended Posts

Kära forum-medlemmar!

Märklighetstroget är en podcast om rollspel och rollspelande, såvitt jag vet den första på svenska. Den drar igång senare i november (förhoppningsvis är första avsnittet uppe 28e) men redan nu kan ni gå in på märklighetstroget.se för att lyssna på tjuvstarten. Feeden för podcasten ligger också uppe på iTunes Store, så det är bara att söka där för att börja prenumerera.

Märklighetstroget hoppas jag ska kunna vara en kanal för gamers och speldesigners att snacka om skit de tycker är intressant. Jag kommer att intervjua folk som jag tycker har något att säga och kommer ibland att köra soloepisoder också. Det första avsnittet kommer att handla om impro i rollspel i allmänhet och "Play Unsafe" i synnerhet.

Min förhoppning är att podcasten ska vara något man kan lyssna på för att få nya infallsvinklar utan att den för den delen ska kännas dissande mot t.ex. vissa spelstilar. Dock ska jag väl understryka att vad jag kommer att prata om väljs ut av mig själv och att programmet därför, naturligtvis kommer att följa mina intressen. Detta betyder också att programmen inte alltid kommer att handla om enbart rollspel, även om tonvikten (som det heter i Sveroks stadgar) kommer att ligga där.

Just nu jobbar jag nervöst och febrilt på ett schema för våren/sommaren och vill att ni som har designat spel som ni tycker är värda att snacka med mig om hör av er. Jag kan dock inte garantera plats åt alla, bara så ni vet. En del kommer jag att höra av mig till på egen hand, men det finns alltid något/någon man missar, så jag tar gärna emot tips på folk jag borde snacka med.

Slutligen hoppas jag att ni kommer att gilla podcasten och tycka att den tillför något till hobbyn eller, om inte annat, är bättre att lyssna på när ni dammsuger, pendlar eller spelar Bubble Shooter än Dagens Eko.

/Thom, bracing for the nerdrage at märklighetstroget.se

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tack. Jag är faktiskt ganska stolt över det :P

Sen faller det ju sig fint också att mina lyssnare kommer att kunna refereras till som "märklighetens folk".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det låter inte alls dumt. :)

Jag har inte förstått mig på det där med podcast-grejen, men om jag får ordning på det praktiska så kommer jag troligen att lyssna på det hela.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Jag har glömt att säga att det nu också finns en Facebook-sida (jag vet... jag vet.) att följa om man så behagar. Adressen till den är: http://www.facebook.com/pages/Podcasten ... 0279799663

Denna sida är särskilt praktisk för era kompisar, och alla har några sånna här, som i stort sett inte gör annat på internet än att hänga på Facebook. Se det som en julklapp.

Varmt välkomna!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jag vill nu också meddela att Märklighetstroget har ett eget forum. Jag vet att folk på sveroks forum kanske gärna hänger här, men just detta forum finns på ett ställe som är särskilt skapat för RPG podcasts, så jag valde att starta ett där istället för att fula in mig någon annanstans.

Jag hoppas att ni som lyssnar på programmet går in där och diskuterar avsnitt som sänts eller vad ni skulle vilja höra mer om. Där kan ni också snacka med andra podcasters (vilket är optat om ni t.ex. funderar på att starta en egen podcast) och kanske hitta nya podcasts att lyssna på.

Just det, adressen:

http://rpgcrosstalk.webs.com/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...