Gå till innehåll
Andreas(AHTF)

Ekonomiinformation

Recommended Posts

Hej

under det här året genomfördes ekonomiutbildningar i alla distrikten. Uppslutningen har varit mycket bra och det har även kommit in en stor mängd frågor. För att besvara alla dessa frågor så har ekonomimaterialet på Sveroks wiki uppdaterats (hittas här http://wiki.sverok.se/wiki/Kategori:Ekonomi). Materialet innehåller allt från det mest grundläggande och allmäna råd till skatteregler och regler för anställningar som kan vara viktigt för lite större föreningar. Sedan finns allmäna råd och tips om allt möjligt med koppling till föreningsekonomi, ex revision, försäkringar etc. Materialet är inte 100% klart än utan uppdateras fortsatt men nu är det är mest kosmetika kvar.

Materialet på wikin kommer uppdateras löpande och även med tips om bidrag man kan söka eller projekt som föreningar kan ansluta sig till, fonder etc.

Den här tråden kommer bli en sticky så fort jag fått tag i en forumadministrator och den kommer användas för att informera om när större förändringar inträffat i wikin, tex om nya skatte- och bokföringsregler kommit och lagts in i wikin eller när nya bidrag har lagts in.

Smått och gott helt enkelt.

Föreningar och andra får jätte gärna posta tips och förslag i denna tråd, ex: tipsa om bidrag som finns i just deras kommun.

PS: Kriss Andsten ska ha stort tack! för att han gått igenom materialet, skrivit nya delar, skapat exempel i de av mina poster som varit för teoretiska, lagt upp materialet i wikin och rent allmänt varit ett jättestöd till mig i att få ihop och upp ett vettigt material.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Efter hårt arbete av Lukas och Alex finns sedan ett tag tillbaka nu kommunbidragsdatabasen uppe. http://www.sverok.se/forening/#top (länkarna i höger menyn)

Databasen listar alla kommuners bidrag 2008 som kan vara aktuella för Sverokföreningar. Informationen kan alltså i vissa fall vara inaktuell men de flesta kommuner ändrar inte sina bidragssystem radikalt särskilt ofta så de bidrag som listas finns troligen kvar eller har endast genomgått smärre förändringar.

Om ni upptäcker något i databasen som inte längre stämmer maila oss gärna denna information då vi tyvärr inte har tid att själva löpande kontrollera att allt stämmer.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skattefrågor

Under de utbildningar om skatteregler som hållits för föreningar med mer än 200 medlemmar har flera frågor dykt upp där jag känt att vi behövt tolkningshjälp från skatteverket. Nedan kommer 5 svar som täcker upp många av dessa frågor och där särskilt fråga 1 är av intresse för alla att läsa. Efter frågorna och svaren följer en diskussion om reseersättningar vilket brukar vara de ersättningar som kan röra sig om ansenliga belopp.

Svaren kommer mailias ut till alla som deltog på kursen men postar för allmänt intresse även här.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu


×