Gå till innehåll
air soft biffen

soft air gun!!!

Recommended Posts

Det är olagligt, det polisen bryr sig mer i är om de personer som kör inte har några myndiga personer med som övervakare då man får använda soft air gun's även om man är under 18 sålänge man övervakad av en myndig person. Däremot får man inte äga. Vem denna personen som övervakar är och hur många det ska finna och under vilka former varierar ganska stort men generellt sett så tas det på större allvar i södra sverige.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ifall polisen inte bryr sig så begår polisen ett lagbrott. Men det finns poliser som inte bryr sig i det de kallar "ringa brott" då de innebär mer pappersarbete än faktisk verkan. Dock så är det olagligt att handhava en softairgun om man är under 18 och inte har en "övervakare".

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

@Lloyd

Nej, det går inte att använda en myndig som övervakare när man spelar airsoft.....

Detta ämne har stöts och blötts och tvistats om oändliga gånger på forum enbart avsedda för airsoft och resultatet blir alltid detsamma.

Det går inte, eftersom denna övervakare då måste stå inom armlängds avstånd och ha konstant fokus på hur användaren siktar och har sig.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Men det är ju också skillnad på att använda en soft air gun (leksak som köpes på tex TM) på gården och att spela airsoft. Lloyd säger ju bara att man får använda en soft air gun under övervakning, inget om att spela airsoft

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det Mufflo sa :)

På vårat förrs styrelsemöte kollade vi faktiskt upp vad lagen sa om airsoftvapen i Emmas lagbok, de definierade inte vad övervakning var såpass specifikt som att man måste stå på armslängs avstånd. Frågan gäller heller inte den praxis som majoriteten av Sveriges airsoftare tillämpar(vilken jag stöder till 100% och tycker är riktigt bra och förnuftig)

I slutändan så är det upp till myndigheterna att ta stllning och det jag försökte lyfta fram var att deras tolkningar kan variera stoprt och därför ska man alltid höra med dem.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Staten är likt alla oss andra människor och tar beslut därefter. Ifall ett vapen lånas till en person under 18 års ålder och denne står under "övervakning" så är detta i lagens mening helt okej, sen görs tolkningar hit och dit. Dit jag vill komma är i alla fall att polisen gör bedömningar vid varje enstaka fall. Ifall det är så att det sköts på ett, i deras ögon, snyggt sätt så kommer det nog inte ha några problem med det.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu


×