Jump to content
Sign in to follow this  
Guest Mist

Lajv i Blekinge 2-5 juli 2009

Recommended Posts

Guest

Vägskäl i GryningsDimma

Med ett ryck vaknade hon. Hon andades hastigt och hennes sängkläder var blöta av svett. Hon hade haft en hemsk dröm, känslan av att vara jagad dröjde sig kvar och en kall kår svepte längs ryggraden. Varför kunde hon inte bli kvitt känslan från drömmen? Hon gned sig i ögonen och sträckte sig efter ljuset bredvid sängen. Med darrande händer fick hon till slut veken att brinna. Den syn som mötte henne fick henne att rygga tillbaka tills hon satt hopkurad i sängens huvudända. Framför henne stod Freja. Det fanns inga tvivel, det var Freja som stod där vid henne säng och stirrade på henne. Med stark stämma tog hon till orda: Nu är det dags att ta tag i den situation som råder i landet. Ni kan inte längre ligga hemma och fundera på hur detta kommer att påverka er, ni måste agera, ni måste agera nu. Det finns ingen tid att spilla. Se till att packa och ge er av till Tingsala med en gång. Ni måste lösa detta, ni niriskor är skyldiga att lösa detta. Ni måste enas, på ett eller annat sätt. Landet kan inte fortsätta vara laglöst. Ju längre tid det går desto svårare blir det att behålla de goda kontakterna med grannländerna.

Sedan vände hon sig om och gick mot dörren. När hon tog steget ut genom dörren stannade hon till och vände sig återigen mot henne och sa: Tveka inte på dig själv, dina möjligheter är större än du anar och inget kan hindra dig när du bestämmer dig men låt det inte stiga dig åt huvudet. Andra kan komma att ha bättre lösningar och kom ihåg att detta är för Nirias framtid, inte din.

Sedan var hon borta. Ljuset slocknade och mörkret slöt sig omkring henne där hon satt i sängen och skakade av obehag. Hur skulle hon göra? Hade hon något val? Freja bad henne gå dit, Frejas ord borde inte ifrågasättas men vad kunde hon göra?

Hon skakade på huvudet och försökte tänka klart men det bara snurrade i huvudet. Ingenting verkade vettigt och hur hon än vände och vred på sina alternativ fann hon ingen annan lösning än att snabbt bege sig till Tingsala för att se vilka andra som var där. Någonting hade planerats och hon var väntad där. Det var hennes plikt…

http://www.salvs.se/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...