Jump to content
Sign in to follow this  
GPaah

Vampyrlajv i Söderköping 25-26:e April

Recommended Posts

]header_bg.png

Välkommen

Välkommen till det andra Draqonia lajvet som görs under Gröna Drakens regi. Vi kommer den här gången anordna det den 25:e till 26:e April i S:t Laurentiis församlingshem, som ligger i centrala Söderköping. Åldergränsen på Gröna Draken evenemang är att man måste ha eller passerat konfirmationsålder. Vi ställer dock inga krav att du är konfirmerad.

Vi kommer inte att ta någon avgift för lajvet, vi är dock tacksamma om deltagare betalar vår verksamhetsavgift på 100:- för att främja föreningen eller intresse för fortsatta arrangemang med Gröna Draken.

Lajvet

Det är en vanlig fredagskväll i New Swedtown. Folk försöker komma på vad de ska göra eftersom man vill hitta på nåt efter en lång veckas jobb. Vissa ska på middag, andra ska på konsert. Men några vill gå ut till en bar, och just du känner för att gå till True Bar den kvällen.

Lajvet kommer utspela sig år 1992 i stadsdelen New Swedtown i Main Hill. Centrumet för lajvet kommer att vara en natt klubb som heter True Bar.

På True Bar spelas främst gotisk metal. Till natt klubben kommer alla möjliga typer av folk av alla möjliga anledningar.

För karaktärer så ska du först göra din anmälan, vilket du gör på hemsidan och vid sista steget i din anmälan så ska du ge förslag på vad du skulle vilja spela, vilket vi kommer att ha som grund när vi sedan skräddarsyr en karaktär som efter dina beskrivningar kommer passa dig. Ju tidigare du anmäler dig desto mer tid kan vi lägga på din karaktär och desto fler nyckelroller finns kvar. Nyckelrollerna kommer att delas ut till personer som har en passande beskrivning på hur dem vill spela lajvet. Vid senare tillfälle kommer vi förmodligen skicka ett utskick med dem roller som fortfarande kvarstår.

"Först till kvarn får mala"

World of Darkness

WoD (World of Darkness) är en värld skapad av White Wolf

"No child is bad from the beginning,

they only imitate their atmosphere"

Vi kommer använda WoD som huvudmall när vi bygger upp våran värld. WoD handlar om hur hela världen blir mer och mer korrupt och faller mer och mer i bitar. Mänskans dumhet förstör värden då vampyrer använder dem som spelpjäser i deras spel.

"Everyone has had the sense at least

once in their lifes that things are not

right with the world, that not everything

is at it seems. We sometimes feel that

sinister truths hide behind a facade of

normality, veiled partially by the rational,

orderly "natural laws" taught to us by science."

I grund och botten är WoD samma värld som våran med skillnad att det som är ont i våran värld, är ondare i WoD. Det som är vår starkaste mardröm, är ett faktum i WoD.

Allt som är dåligt i våran värld är sämre i WoD. I vår vardag hör man ofta om ondska, i WoD blir man tvungen att leva med det i ett ultimatum.

"No one can escape the evilness!"

Main Hill

Ingen är riktigt säker på när staden grundades, staden sägs dock blivit fristad under slutet av 1800-talet. Sedan dess har regler och befolkningen styrts av en borgmästare.

Main Hill ligger i delstaten Maine i nordöstra USA och kallas ibland "den bortglömda staden". Under 40-talet blev staten USAs största stad, men räknas inte för att det är en fristad.

Staden tilltog i befolkning som kraftigast under början av 30-talet när världsbörsen hade kraschat. Anledningen till det var förmodligen att Main Hills slutna ekonomisystem stod relativt stabilt även då. Main Hill har en egen valuta som heter Draqoner. Draqonerna kom till under mitten av 20-talet, då dem innan använt sig utav den amerikanska dollarn.

Något man skall veta är hur staden kom till. Det var tre rollspelare under en Gröna Draken helg som skapade staden då de behövde en stad som allt coolt kunde hända i, allt var möjligt och allt fanns i. Då skapade de Main Hill som har delar där allt är lite mer skitigt en någon annan stans och andra delar där allt är lite mer lyxigt en någon annan stans. Med andra ord finns allt man kan tänka sig i staden.

Välkomna till: http://draqonia.com/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...