Gå till innehåll
Kormantaouk

Att tänka på när man skriver inlägg

Recommended Posts

1. SKRIK INTE. Stor bokstav använder man i början av meningar, eller om man vill understryka ENSTAKA ORD. Inte i hela meningar eller titlar.

2. Överanvänd inte utropstecken, frågetecken eller de små smiley-bilderna. Ett utropstecken eller frågetecken räcker, vi förstår vad du menar. Smileys kan man använda om man vill understryka sina känslor angående någonting, och då blir det förvirrande om man använder elva olika på ett ställe, bara för att de ser coola ut...

3. Försök undvika ironi och underförstådda meningar. Vi kan inte höra ditt tonläge eller se på ditt ansiktsuttryck när vi läser vad du skrivit. Du måste skriva rakt ut vad du menar.

4. När du skriver i en ny tråd, välj ditt ämne så att man direkt förstår vad tråden handlar om. "Kolla här!!" och "Jag undrar om en grej..." är inte bra.

5. Tänk efter innan du gör ett nytt inlägg. Läs igenom det en gång till. Står det verkligen vad du menar? Hur uppför du dig mot dina meddebattörer? Skulle du kunna säga det här öga mot öga med dem? Skulle du kunna låta din mamma, din bästa kompis och din chef/lärare läsa detta?

6. Försök hålla dig till god svenska. Bara för att vi är på Internet betyder det inte att man får skriva hur som helst. Mening börjar med stor bokstav och avslutas med punkt, och så vidare. Om man inte kan är det en sak, men man kan i alla fall försöka (inte livsviktigt att tänka på men, försök).

7. Undvik i det längsta att använda dej av svordomar, könsord samt ord med rasistisk anspegling, detta för att bevara den redan trevliga stämningen på forumet.

8. Se till att det inlägg ni skriver verkligen hör hemma i forumet och inte i något annat forum, så slipper Moderatorn flytta inlägget.

9. Använd er av tillägget "Omröstning" så lite som möjligt, detta för att inte göra forumet tillrört och stökigt. Men använd den gärna om ni har ett kul ämne eller en seriös förfrågan.

10. Såkallade "Bumpade" svar raderas omedelbart. Görs dessa av medlemmar utfärdas en varning. För allas trevnad, undvik att "Bumpa".

11. De av er besökare som känner starkt för att agera språkpolis, var vänlig gör det ej i ämnestrådarna, utan kontakta personen ifråga. Språkliga och skriftliga rättelser hör ej hemma i trådarna, då det ej har med ämnet att göra.

12. Blir ett ämne för mycket "Off Topic", riskerar det att stängas. För att undvika att detta sker, ta disskussioner och kommentarer som inte rör ämnet via PM.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu


×