Jump to content
Sign in to follow this  
Johan Groth

Figurspelsbutikens nyhetsbrev oktober

Recommended Posts

VÄLKOMMEN TILL FIGURSPELSBUTIKEN NYHETSBREV OKTOBER

Sommaren verkar vara till ända och höstrusket börjar breda ut sig. För oss figurspelare innebär det många tillfällen att med gott samvete plocka fram figurer, färg och terräng för spel eller måleriarbeten. Själva tänker vi använda hösten till att måla klart en del gamla projekt, starta en del nya och kanske prova på några nya spel.

Vi har märkt att DBA är ett spel med många goda sidor. Det finns turneringar och rankinglistor för dem som vill tävla. Det är många som spelar DBA inom och utom Sverige vilket ger goda möjligheter till kontakter med likasinnande. Men DBA är också ett spel som passar för familj och barn. Spelet är i grunden lätt för barn från ca 10 år att ta till sig. Det är överskådligt och \"lagom stort\". Arméerna är billiga och rimligt krävande att måla vilket passar den upptagne småbarnsföräldern med tillhörande barn. En familj kan enkelt köpa två, tre eller fyra arméer vilket ger goda möjligheter till omväxlande spel på köksbordet. Varför inte ge barnen en DBA-armé i julklapp?

PRODUKTNYHETER

Oktober bjuder inte på några omskakande nyheter utan på en viss konsolidering av vårt utbud. Intresset för våra två huvudprodukter (DBA och HotT) är fortsatt stort och vi har kompletterat vårt lager med figurer och tillbehör från bl.a. East Riding Miniatures, Pendraken och Magnetic Displays.

Vår satsning på Andra världskriget har utvecklats väl. Många har uppskattat våra figurer från Platoon 20. Panzer Marsch-böckerna har också sålt bra och det sitter numera ett antal spelare ute i landet och läser in sig på reglerna.

Tillbehör kan man aldrig få för mycket av och vi har därför breddat vårt utbud av baser med bl.a. 20*20 mm och ett antal större baser (bl.a. 100*50, 60*60, 60*40 och 80*40) vilka med fördel kan användas för t.ex. dubbelbasade knights i DBA eller fordon i WWII-spel.

En inte fullt så rolig nyhet är att Wargames Research Group som tar fram regler för DBA och HotT meddelat att deras regelböcker är \"out of print\". Detta gör att vi inte kan fylla på vårt lager. WRG har meddelat att de ska göra en ny tryckning \"snarast\" och vi har lagt in rejäla beställningar tills dess. Tyvärr drabbar detta några av våra kunder. Vi gör vårt bästa för att väntan inte ska bli alltför lång.

GENOMFÖRDA OCH KOMMANDE EVENEMANG

* I början på september medverkade Figurspelsbutiken på Stockholms spelkonvent. Vi sponsrade DBA-turneringen och erbjöd provspel i DBA och HotT. Turneringen locka åtta DBA-spelare, bland dem Sveriges två topprankade spelare. Konventet blev även i övrigt en stor succé. Arrangörerna uppnådde sitt mål på över 500 deltagare (en ökning med 150 personer jämfört med 2005). Vi ser fram emot nästa konvent!

* I slutet på september var det dags för Höstbatalj i Jönköping. Arrangör var föreningen IFSS. På Höstbataljen förekom endast historiska figurspel. Ett drygt trettiotal spelare hade samlats för att spela DBA, Corner of Hell, Stosstruppen m.m. DBA-turneringen lockad ett dussin spelare vilket borgade för en spännande och rolig turnering. Håll ögonen öppna efter nya arrangemang från IFSS!

* I december kommer Figurspelsbutiken att arrangera ett större DBA- och HotT-event i samverkan med figurspelsföreningarna Rogue Trader och Ringbärarna. Vi vill arrangera en DBA-turnering, prova på-spel i DBA och HotT samt ge tillfälle till gemytlig samvaro. Mer information kommer.

PORTORABATT

* Just nu skickar vi alla beställningar över 500 kronor portofritt!

Hälsningar

Figurspelsbutiken

/Fredrik och Johan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...