Jump to content
Sign in to follow this  
Guest

Storkonung Antorn Falk söker Dig!

Recommended Posts

Guest

Bheren satt tillsammans med sin vän Atnos vid lägerelden. De tillhörde ett av de mest härdade förband som stred i storkonung Antorn Falks tjänst. Svarta Vargens Kompani.

De hade slagit läger vid gränsen till det som en gång varit Vardanien, och väntade nu på sin storkonungs ankomst. Stämningen var låg och avvaktande, ingen tycktes veta varför storkonungen beordrat dem att vänta just här, och ingen kunde förstå varför han själv skulle anlända. Vad hade hänt? Vad var det som var så viktigt att Antorn begav sig utanför sin stad, såhär tätt efter sin egen kröning? Och i skogen rörde det på sig. En rebellgrupp var fortfarande kvar, och man väntade spänt på ett anfall.

Bheren bet av en bit av brödet, som vanligt med ett lågt grymtande. Han tuggade en stund och sade sedan: ”Jag saknar min frus nybakade bröd, hur bränt det än brukade vara. Det här brödet blir bara hårdare och hårdare för varje dag som går.”

Atnos nickade bara. Bheren var inte ensam att längta hem, men sådant var soldatlivet och det visste de båda. Men samtidigt som de längtade hem, hade de inga planer på att lämna sin plats i ledet. Alla som satt samlade där i gläntan var beredda att dö när som helst för att skydda och tjäna sin konung. Hur mycket de än klagade över dålig mat, lite sömn och kallt väder, var de beredda att genomlida det varje dag i resten av sitt liv, utan att någonsin få se sina barn, sin älskade eller sina föräldrar igen. Deras vapenvänner var nu deras syskon, och hans majestät storkonung Antorn Falk var deras far.

Det var en vänskap som höll dem samman, band starkare än något annat. De levde tillsammans, dog tillsammans, delade sorg och glädje med varandra varje dag. Och de skulle inte vilja ha det på något annat sätt, för de var stolta över vad de var. Det var de som höll landet säkert, som skyddade allt som levde inom landets gränser. De kunde uppehålla freden likväl som de kunde rasera den, om situation krävde det, om deras storkonung krävde det.

Antorn Falks soldater är inget att leka med. De är de mest härdade krigarna som finns i det Eindiriska kungadömet, och de är dödligt lojal sin konung, likväl som han är dem lojal. Till Nidumkrönikan V (se kalendern) söker vi Dig som vet hur man svingar ett vapen och som vet hur man sätter mörkeralver och annat otyg på plats!

Detta kräver vi av dig: Du måste vara sjutton eller äldre, kunna tåla att sova lite och agera i pressade situationer. Du måste kunna lyda order och ge order. Du ska klara av att bli utskälld, lika mycket som att skälla ut andra. Du ska kunna klara dig själv, sova under bar himel och möta fienden öga mot öga utan darrning på handen. Detta är med andra ord inget för den svage och INGET för nybörjare.

Känner du dig intresserad? Då ska jag fortsätta. Det vi försöker göra är att bygga upp ett riktigt soldatläger, med riktigt erfara soldater som är sin konung dödligt lojala, utvalda (av konungen själv) att vakta några rebeller i väntan på storkonungens ankomst. Du kommer att ledas av riddarkapten Frahim, som tar order direkt från storkonungen. Vi tar emot kvinnliga som manliga soldater.

Fortfarande intresserad? Maila huvudarrangören för Nidumkrönikan V, Emmie (emmielajvmamma@gmail.com) OBS! Detta är inget bofferlajv. Vi förspråkar spänning och dramatik genom regelrätta strider och intrignät.

Listan på roller:

Antorn egna livvakt, som följt honom från slottet i det forna Antornien:

- Livvaktskapten (tagen)

- Livgardister som kommer med Antorn från hans slott (10st, höga krav på klädsel)

Krav: tabard i rätta färger (beskrivning kommer att finnas på hemsidan inom kort), rena svärd (inga klubbor, hammare, yxor osv), ringbrynja. Din uppgift kommer att vara att skydda storkonungen.

- Svarta Vargens Kompani , soldater som håller fånglägret (finns ingen övre gräns)

Krav: Kläder i Antorns färger. Vapen och gärna sköld, gärna rinbrynja men inget krav.

Hemsidan är http://midalv.sverok.net/Nidum där kommer det att finnas en mer ingående beskrivning och historia om kompaniet samt annan information om lajvet och världen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...