Jump to content

saylo

Moderator
 • Content Count

  2,710
 • Joined

 • Last visited

About saylo

 • Rank
  2000+
 • Birthday 04/13/1983

Profile Information

 • Ort:
  Östersund, Jamtland.
 • Intressen
  Hantverk, spel, film.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hej, Östersunds Lajvförening arrar lajv. Framförhållning har aldrig varit vår starka sida, men nu kör vi! Lajvet kommer att utspelas på Igors, baren i Intet. Igors är ett stammishak och en knutpunkt på samma gång. Kort sagt så kan vem som helst från var som helst, när som helst dyka upp. Så oavsett om du har perfekt handsydda historiska kläder, en maskeradkostym du vill återanvända eller raidar föräldrarnas garderob så ska det gå att hitta på en roll som funkar på Igors. Den 29:e december 2017 är lajvet, och den 22:a december har vi en träff för de som vill ha hjälp att skriva sin roll. Mer info hittar du på vår hemsida.
 2. Det är inte bara lajvhobbyn. Jag är eller har varit med i föreningar som sysslar med annat än lajv, men som också dött facebookdöden digitalt sett. Några föreningar har helt runnit ut i sanden, andra hankar sig fram, och några få verkar frodas hyggligt på facebook. Jag tror att många tänker "alla finns ju på facebook", och så glömmer de bort att man kan rikta sig utanför den bubblan. Jag har inte facebook, och ingen önskan att skaffa det så länge deras användaravtal ser ut som det gör. I detta nu snickrar jag dessutom på en hemsida inför ett lajv. Utanför facebook. Kommunikation kommer att ske främst via mail.
 3. saylo

  Allmänna frågor om lajv

  Jag är inte inne här superofta, men har du fler frågor är det bara att hojta till!
 4. saylo

  Intresserad av dvärgar?

  Äsch, det där med längd är inte så mycket att haka upp sig på. Den kanske bästa dvärg jag mött på lajv var omkring 190 cm lång (och "lillebror" till en annan kille som var kanske nånstans mellan 150 och 160 cm i längd). Men med charm och bra samspel kan man ha överseende med små petitesser som längd.
 5. saylo

  Allmänna frågor om lajv

  Nu har det gått ett tag sedan du skrev, men här är några tankar från mig: 1. Om det är övernattning utomhus så rekommenderas ullunderställ att sova i och varma (ull)strumpor. Gärna flera par strumpor så du kan byta om du blir blöt. Det är sämst att vara blöt och frusen, det är svårt att ha ett kul lajv då. 2. Det beror på vad det är för namnskick på lajvet. Heter folk Eriksson och sånt, eller heter de saker relaterade till yrken eller egenskaper (Smed, Bagare, Lång, Bred osv...) 3. Gröt, rotfrukter, kål, äpplen, bröd, ost, korv, rökt/torkat kött. 4. Det beror helt på lajvet, men även status. En piga kanske inte går med påvemössa, medan en adelsdam troligen inte har en sliten enkel tygklut på huvudet. En av mina favoriter är frygisk mössa, men det passar ju inte vem som helst, när som helst. En coif kan också vara trevlig, men även här beror det ju på lajv och roll. 5. Du behöver inte skriva superutförlig livshistorik, hellre en handfull saker du kommer ihåg än tusen grejer du glömmer. Några personer du känner och kan tänka på och prata om under lajvet kan vara bra. Fundera också över personliga egenskaper. Är du glömsk, snabb, hungrig jämt? Hur reagerar du när du blir arg, ledsen, glad och så vidare. 6. Det har jag tyvärr ingen koll på. 7. Skriv inte en för tragisk bakgrundshistoria det första du gör. Det är rätt jobbigt att under lajvet inse att man faktiskt är skitledsen över att orcherna hade ihjäl hela familjen. Vet personer som plötsligt tillbringat lajv med att i roll vara ledsna över det, i stället för att vara ute efter hämnd och orch-slakt som det från början var tänkt. En annan sak är att se till att äta ordentligt, hålla sig varm och torr, dricka tillräckligt med vatten, sova och så vidare. Allt sånt där man behöver för att fungera som människa och må bra. Det finns de som älskar att misär-lajva, men första gångerna man lajvar är det nog inget att rekommendera. Åh, och ha kul!
 6. Här finner du möteshandlingarna till Sverok Nedre Norrlands distriktsårsmöte 2013. De kommer att uppdateras något då formatet bitvis blev lite märkligt. Hör gärna av dig om du har några kommentarer, frågor eller funderingar. Karta med möteslokal och lämplig parkering finns med i handlingarna. Välkomna!
 7. Sverok Nedre Norrland Kallelse till årsmöte 2013 Tid och plats: Tingssalen, Gamla Tingshuset, Samuel Permans Gata 13, Östersund Söndagen den 21:a april, 13:00. Sverok Nedre Norrland inbjuder härmed distriktets medlemmar att delta på årsmötet för år 2013. Varje förening får sända ombud i följande omfattning (baserat på de siffror som rapporterats till Sverok under föregående år): 5 - 25 medlemmar: 2 ombud 26-50 medlemmar: 3 ombud 51 - 75 medlemmar: 4 ombud 76 medlemmar och uppåt: 5 ombud Efter mötet bjuder Sverok Nedre Norrland på middag. Anmäl er till middagen per post till vår postbox eller via epost till kassören senast 7:e april. Meddela allergi eller behov av specialkost i samband med anmälan. Självklart får medlemmar i distriktets alla föreningar delta på mötet, det är gratis att vara med för alla medlemmar. Föranmälan är inte nödvändig, men det är ändå bra om ni som vill komma hör av er så vi får en uppfattning om ungefär hur många vi blir. Sverok NN står för viss reseersättning, upp till 500 kr per person. Motioner till årsmötet kan skickas in per post till vår postbox, eller via epost till kassören, eventuella motioner ska vara inne senast 7:e april. Årsmöteshandlingarna kommer publiceras på http://nn.sverok.se/ samt skickas per epost senast den 14:e april. Vänlig hälsning Styrelsen Sverok Nedre Norrland genom kassör Maria M. Broman Postadress: Sverok Nedre Norrland BOX 3109 83103 Östersund epost: mariambroman@gmail.com
 8. Hej, jag söker folk att spela spel av olika slag tillsammans med. Jag gillar rollspel, brädspel, kortspel (ej samlarkortspel) och lajv. Jag har en hög med bräd- och kortspel hemma, men har du något annat favoritspel så testar jag gärna det. Eller så kan vi fika och gnälla över att det arras för lite lajv i Östersund. Eller arra ett lajv. Vänlig hälsning Maria
 9. En generell tumregel är: linne till de kläder du har närmast kroppen, och ylle utåt.
 10. Bilder/mått på plaggen? Maskinsytt, eller handsytt?
 11. Vad som passar beror helt på vilket lajv du tänkt fara på, men rent spontant tänker jag mig någon slags bröst-skydd i läder eller liknande. Det bästa är dock kanske att kolla med lajvarrangörerna, höra efter om de har några tips, antingen direkta utrustningstips, eller tips på andra kvinnliga bågskyttar som ska på samma lajv.
 12. När det gäller GothCon-muggar är mitt tips att du kontaktar GothCons Vänner
 13. Mer info om lajvet vore helt klart intressant. På GothCons hemsida står det "För mer information se museets hemsida." och på stadmuseets hemsida (vilken jag fick leta reda på själv (en länk hade varit sympatiskt)) står inte mer än på er sida (men de har i alla fall länkat till GothCons sida om lajvet...)
×
×
 • Create New...