Gå till innehåll

saylo

Moderator
 • Innehåll Antal

  2 710
 • Gick med

 • Besökte senast

Om saylo

 • Placering
  2000+
 • Födelsedag 1983-04-13

Profile Information

 • Ort:
  Östersund, Jamtland.
 • Intressen
  Hantverk, spel, film.
 1. Lajv i Östersund 29:e december 2017

  Hej, Östersunds Lajvförening arrar lajv. Framförhållning har aldrig varit vår starka sida, men nu kör vi! Lajvet kommer att utspelas på Igors, baren i Intet. Igors är ett stammishak och en knutpunkt på samma gång. Kort sagt så kan vem som helst från var som helst, när som helst dyka upp. Så oavsett om du har perfekt handsydda historiska kläder, en maskeradkostym du vill återanvända eller raidar föräldrarnas garderob så ska det gå att hitta på en roll som funkar på Igors. Den 29:e december 2017 är lajvet, och den 22:a december har vi en träff för de som vill ha hjälp att skriva sin roll. Mer info hittar du på vår hemsida.
 2. Att hitta lajv 2018->

  Det är inte bara lajvhobbyn. Jag är eller har varit med i föreningar som sysslar med annat än lajv, men som också dött facebookdöden digitalt sett. Några föreningar har helt runnit ut i sanden, andra hankar sig fram, och några få verkar frodas hyggligt på facebook. Jag tror att många tänker "alla finns ju på facebook", och så glömmer de bort att man kan rikta sig utanför den bubblan. Jag har inte facebook, och ingen önskan att skaffa det så länge deras användaravtal ser ut som det gör. I detta nu snickrar jag dessutom på en hemsida inför ett lajv. Utanför facebook. Kommunikation kommer att ske främst via mail.
 3. Blähä!

  Blähä för att jag varit en segpropp som inte hört av mig till nån med koll, och blähä för att det inte går att boka tåg-som-inte-är-sj-tåg till riksmötet. Det går direkttåg mellan Östersund och Sundsvall. Men de resor som dyker upp i sökningen när man logggat in på "rätt ställe" är ju bara sj-tåg. Med byte i Gävle. Bara en liten omväg. Tar liksom bara lite mer än dubbelt så lång tid. Blähä också för att jag är opepp på mycket kring det här årsmötet. Blähä för Sundsvall. Blähä för konstig/äcklig mat. Blähä.
 4. Allmänna frågor om lajv

  Jag är inte inne här superofta, men har du fler frågor är det bara att hojta till!
 5. Vad gör du nu? (Skriv klockslag och vad)

  22:23 Prokrastinerar instället för att fixa lunchlåda till imorn, eller för den delen gå och lägga mig.
 6. Intresserad av dvärgar?

  Äsch, det där med längd är inte så mycket att haka upp sig på. Den kanske bästa dvärg jag mött på lajv var omkring 190 cm lång (och "lillebror" till en annan kille som var kanske nånstans mellan 150 och 160 cm i längd). Men med charm och bra samspel kan man ha överseende med små petitesser som längd.
 7. The Dressmaker (2015) En kvinna kommer tillbaka till hålan hon blev tvungen att lämna som barn efter att en pojke på hennes skola dött och hon blivit misstänkt. Hon har sett världen och blivit duktig kläddesigner, medan inget nämnvärt verkar ha skett på hemmaplan. Lite mindre förutsägbar än jag trodde.
 8. Vilket spel spelade du sist?

  Ett brädspel vid namn Sheriff of Nottingham. Det fanns att låna på spelpuben, så jag och några människor jag inte känner testade. Det var rätt kul, men det kan nog vara gött att spela med folk man känner.
 9. Tjohoo!

  Tjohoo för att jag kommer få betalt för att leka 1700-tal i sommar!
 10. Vad lyssnar du på just nu?

  Köttpolska!
 11. Vad gör du nu? (Skriv klockslag och vad)

  21:56 Smsar med en kompis vars getter jag ska vakta nu mot slutet av veckan.
 12. Hästen ser bara lite lite förbryllad ut.
 13. Under sanden (2015) Handlar om tiden alldeles efter andra världskrigets slut, då tyska krigsfångar hölls kvar i Danmark för att röja minor som lagts ut av tyska trupper under kriget. Långt ifrån feelgood, men absolut sevärd.
 14. Vad lyssnar du på just nu?

  Well, jag är inte superaktiv, men jag finns. Lyssnar på Gjallarhorn, Bergfäst
 15. Allmänna frågor om lajv

  Nu har det gått ett tag sedan du skrev, men här är några tankar från mig: 1. Om det är övernattning utomhus så rekommenderas ullunderställ att sova i och varma (ull)strumpor. Gärna flera par strumpor så du kan byta om du blir blöt. Det är sämst att vara blöt och frusen, det är svårt att ha ett kul lajv då. 2. Det beror på vad det är för namnskick på lajvet. Heter folk Eriksson och sånt, eller heter de saker relaterade till yrken eller egenskaper (Smed, Bagare, Lång, Bred osv...) 3. Gröt, rotfrukter, kål, äpplen, bröd, ost, korv, rökt/torkat kött. 4. Det beror helt på lajvet, men även status. En piga kanske inte går med påvemössa, medan en adelsdam troligen inte har en sliten enkel tygklut på huvudet. En av mina favoriter är frygisk mössa, men det passar ju inte vem som helst, när som helst. En coif kan också vara trevlig, men även här beror det ju på lajv och roll. 5. Du behöver inte skriva superutförlig livshistorik, hellre en handfull saker du kommer ihåg än tusen grejer du glömmer. Några personer du känner och kan tänka på och prata om under lajvet kan vara bra. Fundera också över personliga egenskaper. Är du glömsk, snabb, hungrig jämt? Hur reagerar du när du blir arg, ledsen, glad och så vidare. 6. Det har jag tyvärr ingen koll på. 7. Skriv inte en för tragisk bakgrundshistoria det första du gör. Det är rätt jobbigt att under lajvet inse att man faktiskt är skitledsen över att orcherna hade ihjäl hela familjen. Vet personer som plötsligt tillbringat lajv med att i roll vara ledsna över det, i stället för att vara ute efter hämnd och orch-slakt som det från början var tänkt. En annan sak är att se till att äta ordentligt, hålla sig varm och torr, dricka tillräckligt med vatten, sova och så vidare. Allt sånt där man behöver för att fungera som människa och må bra. Det finns de som älskar att misär-lajva, men första gångerna man lajvar är det nog inget att rekommendera. Åh, och ha kul!
×