Gå till innehåll

saylo

Moderator
 • Innehåll Antal

  2 707
 • Gick med

 • Besökte senast

Om saylo

 • Placering
  2000+
 • Födelsedag 1983-04-13

Profile Information

 • Ort:
  Östersund, Jamtland.
 • Intressen
  Hantverk, spel, film.
 1. Allmänna frågor om lajv

  Jag är inte inne här superofta, men har du fler frågor är det bara att hojta till!
 2. Vad gör du nu? (Skriv klockslag och vad)

  22:23 Prokrastinerar instället för att fixa lunchlåda till imorn, eller för den delen gå och lägga mig.
 3. Intresserad av dvärgar?

  Äsch, det där med längd är inte så mycket att haka upp sig på. Den kanske bästa dvärg jag mött på lajv var omkring 190 cm lång (och "lillebror" till en annan kille som var kanske nånstans mellan 150 och 160 cm i längd). Men med charm och bra samspel kan man ha överseende med små petitesser som längd.
 4. The Dressmaker (2015) En kvinna kommer tillbaka till hålan hon blev tvungen att lämna som barn efter att en pojke på hennes skola dött och hon blivit misstänkt. Hon har sett världen och blivit duktig kläddesigner, medan inget nämnvärt verkar ha skett på hemmaplan. Lite mindre förutsägbar än jag trodde.
 5. Vilket spel spelade du sist?

  Ett brädspel vid namn Sheriff of Nottingham. Det fanns att låna på spelpuben, så jag och några människor jag inte känner testade. Det var rätt kul, men det kan nog vara gött att spela med folk man känner.
 6. Tjohoo!

  Tjohoo för att jag kommer få betalt för att leka 1700-tal i sommar!
 7. Vad lyssnar du på just nu?

  Köttpolska!
 8. Vad gör du nu? (Skriv klockslag och vad)

  21:56 Smsar med en kompis vars getter jag ska vakta nu mot slutet av veckan.
 9. Hästen ser bara lite lite förbryllad ut.
 10. Under sanden (2015) Handlar om tiden alldeles efter andra världskrigets slut, då tyska krigsfångar hölls kvar i Danmark för att röja minor som lagts ut av tyska trupper under kriget. Långt ifrån feelgood, men absolut sevärd.
 11. Vad lyssnar du på just nu?

  Well, jag är inte superaktiv, men jag finns. Lyssnar på Gjallarhorn, Bergfäst
 12. Allmänna frågor om lajv

  Nu har det gått ett tag sedan du skrev, men här är några tankar från mig: 1. Om det är övernattning utomhus så rekommenderas ullunderställ att sova i och varma (ull)strumpor. Gärna flera par strumpor så du kan byta om du blir blöt. Det är sämst att vara blöt och frusen, det är svårt att ha ett kul lajv då. 2. Det beror på vad det är för namnskick på lajvet. Heter folk Eriksson och sånt, eller heter de saker relaterade till yrken eller egenskaper (Smed, Bagare, Lång, Bred osv...) 3. Gröt, rotfrukter, kål, äpplen, bröd, ost, korv, rökt/torkat kött. 4. Det beror helt på lajvet, men även status. En piga kanske inte går med påvemössa, medan en adelsdam troligen inte har en sliten enkel tygklut på huvudet. En av mina favoriter är frygisk mössa, men det passar ju inte vem som helst, när som helst. En coif kan också vara trevlig, men även här beror det ju på lajv och roll. 5. Du behöver inte skriva superutförlig livshistorik, hellre en handfull saker du kommer ihåg än tusen grejer du glömmer. Några personer du känner och kan tänka på och prata om under lajvet kan vara bra. Fundera också över personliga egenskaper. Är du glömsk, snabb, hungrig jämt? Hur reagerar du när du blir arg, ledsen, glad och så vidare. 6. Det har jag tyvärr ingen koll på. 7. Skriv inte en för tragisk bakgrundshistoria det första du gör. Det är rätt jobbigt att under lajvet inse att man faktiskt är skitledsen över att orcherna hade ihjäl hela familjen. Vet personer som plötsligt tillbringat lajv med att i roll vara ledsna över det, i stället för att vara ute efter hämnd och orch-slakt som det från början var tänkt. En annan sak är att se till att äta ordentligt, hålla sig varm och torr, dricka tillräckligt med vatten, sova och så vidare. Allt sånt där man behöver för att fungera som människa och må bra. Det finns de som älskar att misär-lajva, men första gångerna man lajvar är det nog inget att rekommendera. Åh, och ha kul!
 13. Vad lyssnar du på just nu?

  Fläktsurr från svalnande projektorer.
 14. Tjohoo!

  Tjohoo för att experimentera med hantverkstekniker! (Jag väver en fez. Hoppas jag.)
 15. Vad läser ni just nu?

  The Sign of the Four av Sir Arthur Conan Doyle
×