Jump to content

Mac Donald

Medlem
 • Content Count

  40
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Mac Donald last won the day on March 28 2016

Mac Donald had the most liked content!

About Mac Donald

 • Rank
  25+
 • Birthday 03/25/1974

Profile Information

 • Kön:
  Man
 • Ort:
  Malmö

Recent Profile Visitors

584 profile views
 1. Spelgrupp i Malmö önskar fler likasinnade som tycker som vi: Rollspel är något du aldrig borde vara utan! Vi går runt på olika spel, fantasy, skräck, sci-fi, deckare och mycket annat - vad är du intresserad av? Vi har olika grupper eftersom alla har möjlighet att spela olika ofta, men räkna ändå med spel ca 2 ggr/månaden. Om beskrivningen spelaren får lyder: "Du sitter på din häst, stadsvakten har precis nekat dig inträde för att de inte vill släppa in främlingar i staden efter mörkrets inbrott och du kan med hjälp av fackelskenet se lappen med efterlysningen av dig och ditt sällskap som är fastspikad på stadsporten - vad gör du?" Om ditt svar är endast: "Jag attackerar honom" - och sedan kastar du dina tärningar och ropar "head shot" Ja, då är vi nog ingen grupp för dig. Om du exempelvis svarar: "Jag skrittar fram till vakten, kliver av min häst, släpper tyglarna mot marken och går fram till stadsporten bredvid honom. Med en hand vilandes på vapenbältet drar jag ner efterlysningslappen och håller upp den framför honom och säger: Här är min bild, mitt namn och vad jag gjort senaste halvåret. Nu är vi inte längre några främlingar. Om stadsvakten sträcker sig efter sitt vapen kommer jag dra min dolk och hålla mot hans hals, om jag är snabb nog." Ja, då är du perfekt för att spela med oss. Vi har några erfarna spelare och några mindre erfarna, men vi har alla en sak gemensamt: Vi är närvarande och engagerade. Upplevelsen och inlevelsen är allt för oss. Skicka DM om det låter intressant.
 2. Har skickat dig mail tidigare, men inte fått svar. Antar du hittat nån spelgrupp. I annat fall så får du min mailadress i ett pm då vi gärna vill se fler nya vid vårt spelbord.
 3. Vi är en grupp, Malmöbaserad, som söker fler spelare. Vår uppsättning varierar i ålder, kön och antal, beroende på vad vi spelar. Män och kvinnor, 24-45 år och allt från tre spelare per kväll till 5-6 stycken. Ålder och erfarenhet spelar ingen roll. Det viktiga är att tycka det är kul att rollspela i grupp, att personkemin fungerar och att man hellre drivs av nyfikenhet än av att samla en uppsjö av artefakter och tolka regler till sena timmen. Mestadels är det rollspel som gäller, men vi kör även brädspel. När det gäller rollspel försöker vi undvika de tunga regelverken och koncentrera oss på upptäckarlusten, samarbetet och en fängslande berättelse vi skapar tillsammans. Olika spelledare till olika spel/genre. Vi går runt på flera spel, allt från fantasy och spionage till sci fi och skräck. De som önskar vara med i ett rollspel/genre är med vart 4-5 vecka, och de som önskar spela mer frekvent är med i fler än ett spel (om vi inte tillsammans bestämmer att ett visst spel ska spelas oftare än så - abstinensen brukar göra sig påmind). Mutant År: Noll drar vi snart igång med, likaså Cthulhu anno 1890 och Coriolis (2.a utgåvan). Western håller vi på att skapa enkla regler till, närmast liknar de reglerna i Mutant År: Noll. Vi är mitt uppe i en fantasykampanj med plats för fler spelare så klart. Kom med förslag till spel. Vi prövar allt! Vi träffas oftast i samband med helger. Nu närmast försöker vi även dra ihop en mitt i veckan grupp (onsd/torsd) för spel runt 3-4 timmar på kvällen, om intresset är tillräckligt stort. Här tänkte vi till en början köra mest brädspel, till en början i alla fall, till dess att gruppen är härligt sammansvetsad. Skicka ett DM eller svara på annonsen så tar vi det därifrån. Att träffas och spela ett brädspel som första steg brukar vara lovande.
 4. Ny spelgrupp i Malmö Vi kommer att spela mitt i veckan, onsdagar eller torsdagar. Rollspel eller brädspel, vi varierar efter allas smak och tycke. Skicka DM så tar vi det därifrån!!
 5. Vi kommer även ha en "fast" spelkväll mitt i veckan (onsd/torsd) för spel. Båda grupperna ägnar sig åt brädspel förutom rollspel så klart. Vill man bara spela brädspel är det okej, eller tvärtom. Det är bara till att höra av er. Då vi spelar många olika spel vid många olika tillfällen, vissa ofta, andra med lagom tid mellan gångerna, finns det garanterat något spel som passar alla om man så vill spela varje vecka eller en gång i månaden eller färre. Alla är välkomna, män som kvinnor, oerfarna och erfarna oavsett ålder eftersom gruppen består precis av allt detta.
 6. Grupp i Malmö önskar fler spelare! Vi är en grupp på 3-5 spelare, beroende på vilket spel (genre) som är aktuellt. Allt från sci fi och skräck till fantasy och nutid. Vi går runt mellan spelen, och vill man bara vara med i ett spel, en specifik genre så kan man vänta sig spel vart 4-6 vecka, vill man vara med i två spel så runt tre veckor mellan spelmöten, osv. De mest aktiva spelar 3-4 ggr/ månaden. Mutant År: Noll, Cthulhu, Coriolis, fantasy (inte DnD) och mycket annat. Vi är alla runt 30-45. Ålder spelar egentligen roll, snarare mognadsnivån och intresse. Spelare, spelledare, erfarna, oerfarna, nyfikna, energiska, roliga, pratglada... alla är välkomna! Skicka ett dm och presentera dig själv, berätta precis vad du vill, kanske hur du vill rollspel ska vara, din erfarenhet eller intresse för att första gången pröva rollspel/ny grupp, eller annat. =)
 7. Finns ännu en plats kvar vid spelbordet. Flerårig fantasykampanj nyss dragit igång - bara ett ett speltillfälle avverkat än så länge.
 8. Jonas, det kan bli aktuellt med en Mutant-grupp. Har du nåt sätt vi kontakta dig på? Mail? DM? Douglas - du har mail!
 9. Absolut Jonas! När det är dags så postar jag ett inlägg här.
 10. att Guest Jonas Just nu spelar vi inte Mutant, utan vi kommer att testköra nytt T20 fantasyspel framöver och när blir aktuellt med andra spel blir det Call of C., samt Mutan År Noll, men säkert inte förrän i slutet av året.
 11. Du har DM! PS! Vi spelar T20 fantasy som hade passat dig och vi söker fler.
 12. Detta är en gammal annons, den är exakt två år gammal och inte helt aktuell. Kolla in vår nya annons som lades upp i fredags 12 feb, 2016: "Tveka inte - kom och rollspela med oss!"
 13. Detta är en gammal annons, den är exakt två år gammal och inte helt aktuell. Kolla in vår nya annons som lades upp i fredags 12 feb, 2016: "Tveka inte - kom och rollspela med oss!"
 14. Hej Vi är en rollspelsgrupp i Malmö som önskar fler spelare vid vårt spelbord. Det spelar ingen roll om du är nybörjare, erfaren eller om det var länge sedan du rollspelade. Vi välkomnar alla, oavsett ålder, män som kvinnor, som spelledare eller bara som nyfiken och engagerad spelare. Rollspelsgruppen består av både erfarna spelare och nybörjare, lika många män som kvinnor, och antalet varierar beroende på vilket spel vi spelar och hur ofta. Just nu ska vi inleda en ny kampanj och tänker testspela ett nytt fantasyspel som ges ut först senare under 2016. Självfallet kommer vi emellanåt att varva med andra spel vid tillfällen, allt från Call of Cthulhu till Mutant. Vi lägger vikten vid rollspelandet, själva nyfikenheten och engagemanget, och försöker undvika att lägga vår dyrbara speltid på långa och krångliga regeltolkningar. Vi förenklar, förädlar och förbättrar reglerna för att bli trovärdiga utan att de bromsar upp spelet. Ett gott flyt i spelet som förhöjer inlevelsen för att bjuda alla vid spelbordet på en oförglömlig upplevelse är vårt mål. Till de flesta spel använder vi utrustningskort för att - återigen - få ett flyt i spelet och ägna mer tid åt rollspelandet, varandra och inlevelsen än att anteckna och vända och vrida på rollformulär till oigenkännlighet. Känner du att vi väckt ditt intresse till liv? Lockad av bli en äventyrare, komma bort från vardagen, fly vår värld ett tag och förflytta ditt sinne till en främmande värld, att få uppleva dramatik, intriger, samarbete och spänning i gott sällskap? Vill du vara med en eller två gånger i månaden, eller fler? Valet är helt och hållet ditt hur ofta du vill vara med och vilka spel du vill vara med och uppleva. Skicka du ett meddelande med en presentation av dig själv eller din syn på rollspel, och gärna din mailadress så tar vi det därifrån. Vi tror innerligt på att träffas och spela, först då vet man om det klickar mellan spelare och spelledare. Ett par spelmöten så är man oftast fast i detta fantastiska rollspelsberoende. Tveka inte - hör av er redan idag!
×
×
 • Create New...