Jump to content

Morn

Medlem
 • Content Count

  1,493
 • Joined

 • Last visited

About Morn

 • Rank
  1000+

Profile Information

 • Ort:
  Stockholm
 • Intressen
  Film, spel, segling
 1. On the underground och Smallworld är väldigt välbalanserade på 2. och bra spel. Annars är även mr jack ett roligt spel på 2 (dock endast för 2)
 2. Jag kan ha tolkat denna punkten fel hoppas att förslagsställare kan tydliggöra. Menar ni att då styrelsen har mycket admin jobb så ska tjänsten stödja med bla admin. eller att då styrelsen har mycket admin jobb så tar Riks adminbiten gällande denna tjänst. eller båda?
 3. Vi pratar om olika saker tror jag. Jag menar inte att årsmötet ska klubba exakt till 100% vad denna tjänst ska göra. Men som förslagsställare så borde ni åtminstone ha en tanke med vad denna tjänst ska göra för att underlätta admin arbetet för styrelsen. Och frågan med bokföringsstöden har inget med detta förslag att göra då det när något som troligen kommer göras även oavsett beslut i vägvals frågan. Jag tycker att idén och målet med detta förslag är jättebra. Dock är det ganska mycket pengar och därför viktigt att vi är klara med vad det innebär samt vad det ger till distriktet på lång sikt. För som är nämnt i denna tråd så pekar trenden på att det pengar vi får ifrån SLL troligen kommer minska kommande år så anser jag att det är viktigt att: 1 se över våra utgifter, 2 se vad det finns för alternativa inkomstkällor.
 4. tack för förtydligande. \o/ Ska låta frågan marinera lite och se om några fler frågor kommer fram. Jo en fråga. Så har jag rätt i att den tjänst inte kommer ta något från styrelsen som dom idag gör utan göra någon som vi (SS) idag inte gör? dvs admin biten som ni nämner i förslaget kommer vara mer eller mindre oförändrad?
 5. Men jag håller med i att om det ska göras så ska vi endast hyra in tjänsten. Att vara arbetsgivare (med personal ansvar) är inte något direkt bra för en ideell styrelse att vara
 6. ordet vägval ser jag inget problem med utan att "1337" inte syftar på något direkt i förslaget. Jag förstår att man inte till 100% kan speca vad en sådan tjänst ska göra men man kan i alla vara tydlig med vad tjänsten innebär och i måltexten framgår inte att det är den anställde som ska göra detta. Vad är det den ska göra som kommer underlätta för styrelsen? Behöver inte gå in mer på detalj än så. Och frågan kvarstår om tanken är att denna tjänst ska söka pengar för att få den kostnaden att gå ihop? Eller räknar ni kallt med att det bara genererar en kostnad? Ni har tankar på att den ska generera en inkomst så bör även den läggas in i budget. Och Loyd har helt rätt att det är dömt att misslyckas om man tror man kan få olika resultat genom att göra samma sak. Men då är ju frågan om det verkligen försökt att göra det in house eller om många som blir valda typ inte drar sitt strå till stacken. För när jag tittar tillbaka på de åren jag satt på lite olika stolar inom SS så var problemet aldrig att det fanns för mycket adminarbete utan att det adminarbete som fanns var fördelat på 2-3 personer.
 7. Hej: Jag vet att ni försöker vara fyndiga och roliga men namnvalet av detta förslag men tyvärr så faller det kort när det inte på något sätt säger vad förslaget handlar om. 2 frågor på denna. Kostnaden på 210 000 är planen att det ska täckas av de extra kommunbidrag som distriktet kan få in? Vad exakt är det denna anställda ska göra? och jag menar då konkret vad den ska göra? Sen rent tekniskt så om riks står för personalansvar mm. så anställer vi ingen utan vi köper tjänsten av risk. Som texten säger så håller jag med om att styrelsen till stor del sköter det löpande adminbitarna och senaste åren har det blivit nästan 100%. Men detta beror inte på att det är för mycket admin att göra utan att de som ingår i styrelsen vanligen inte gör så mycket utan det är mest kassör och ordförande som drar hela stacken. Som jag ser det så vore det bättre att hela styrelsen tar ansvar för distriktet och att alla gör en bit vilket lämnar tid år att utveckla mm.
 8. Och visst det finns en "förklaring" men den ger inge mig något direkt förtroende eller kunskap om hur kostnaderna fördelades under året
 9. Hej Jag saknar redovisning för hur vi landade i förhållande till budgeten vi la för 2013 (och då inte bara utfallet utan även posterna). När kommer vi få se den?
 10. Håller på att göra en rensning av t-tröjor hemma och tänkte att andra kanske är intresserade av några av dom. Mängdrabatt kan förekomma. Frakt tillkommer om dom skickas Finns i stockholm Bilder fixas vid behov Spel tröjor 75 kr WoW Tradig card game Battlegrounds, sidotryck, Grå L WoW Tradig card game Battlegrounds, sidotryck, Grå L WoW Trading card game, Stort baktryck, Svart L WoW, Stort baktryck, Svart L Warcarft III, Stort baktryck, Svart L Soul Calliber III, Stort framtryck, Grön L Shade, Whath of ANGELS, Fram och sidotryck, Svart L Heroes of Might and Magic V, Framtryck, beige L Super Mario, Framtryck, Röd L Retro gaming, Framtryck, Svart XL Konami Classics, Framtryck, Vit, XL Halve Life 2, framtryck, Svart L Evil Dead hail to the king, Fram- baktryck,, Svart XL Guild wars, framtyck, svart XL Dragon age 2, framtyck, svart L Film/TV: 75 kr/styck: Jurasic Park, Framtyck, vart XL Clintan, framtryck, Vit XL Simpsons (to beer or not to beer), framtryck, Svart L Simpsons (no more duff), fram-baktryck, svart L Iron-Man, mönster tyg, grå L Dubbel 8, baktryck, Svart L Stormtrooper (legohuvud) fram tyck, röd L Star trek (seven of nine) framtyck svart XL Ice age II, framtryck, ljusblå, L Transformers (filmen), framfryck, Svart , L The Day after tomorrow (Lång ärm text), vit L Beowulf, fram och sido tryck, Blå L Peacemaker, fram och baktryck, Blå L Tee fury: 75 kr/styck:: Flight of the concords, Grå L Goldilocks hunting, Brun L Pizza Time, Svart L Sverok/convent: 50 kr/styck: 2x Sverok, Framtryck Röd L 3x Sverok, Framtryck Röd M Sverok, Framtryck Röd S 2x Spelveckan, Fram och bak, Svart M Lincon 2009 M SSK 2008 Orange M 2x SSK 2009 ljusblå M Övrigt: 75 kr/styck: Freecomic book day 2010 framtryck lila M Cyberdog framtyck, Svart L Arne Anka, framtryck, svart L
 11. Shiba: tråkigt att du känner så. Som jag såg det hela så hade vi inget bestämt och förhandlade fortfarande. Dr Boo accepterade de pris jag ville ha och det är först då som dealen är gjord.
 12. Hallå Dags att rensa lite brädspel i hyllan Finns i Stockholm men kan skicka utan problem Kom med bud via mail (se mail knappen under inlägget). Bilder finns vid behov Brädspel: Drakborgen (första svenska utgåvan) El Grande (svensk utgåva) Bock Rock SpaceBeands James Ernest's Totally renamed spygame Aye Dark Overlord Mutiny Scarab Lords Sword and Skull Bandu Pingvin (även känd som hey thats my fish) Jungle speed Expantioner: alla expantionr är oöppnade och nya War of the ring When Darknes Comes hell unleashed Age of Steam: Expantion 4, France Italy Munchkin Blender
×
×
 • Create New...