Jump to content

T Nilsson

Medlem
 • Content Count

  293
 • Joined

 • Last visited

About T Nilsson

 • Rank
  Avstängd

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hej. Testa att ta kontakt med Airsoft Varberg Https://Facebook.com/airsoftvarberg Inte helt omöjligt att någon/några därifrån ska dit.
 2. Det här kan funka, beroende på vad du söker. Häll upp en mängd grus, sand och vad du nu vill ha på basen i olika skålar. Lägg lite lim på basen, lite lagom tunt så det inte märks Lyft figuren med en hand, håll figuren lutad ungefär 45grader framåt över skålarna i turordning, baserat på (innehållet i skålen) störst och tyngst först, Ta lite material ur skålen häll på lite avstånd från figuren på basen så det fäster i limmet och det som inte fäster hamnar i skålen. Prova dig fram, börja med en test eller två som du inte bryr dig om så resultatet blir som du önskar. Lycka till.
 3. Djurgårdsgatan 40, ligger sverok väst lokal på, där man bland annat kan hyra rum för spel, göra utskrifter och tjöta med andra spelare
 4. Hej. Jag hade valt att förklara förhållandet mellan intäckter och utgift så att det tydligt framgår om det är nollresultat eller något annat som eftersträvas. Notera att det finns en 20% regel för vinst på allmännyttiga ideella föreningar passerar ni den så blir ni momspliktiga på hela verksamheten, retroaktivt. Dvs ska ni spara för framtiden se till att det framgår i budgeten, vissa avsättningar/periodiseringar går att göra.
 5. Hej Sätt upp ett anslag inne på spelets hus
 6. Hej! Vi är ett gäng glada spelare som gillar att testa olika rollspel och system. Vi siktar därför på att spela fler spel snarare än upprepat. Är du som oss och i närheten av Falkenberg, haka på! Har du ett spel du vill vi ska spela, kontakta mig! Det kan hända att vi slukar ett och annat kortspel, brädspel eller liknande i farten.
 7. Om du är medlem i facebook, gå med i gruppen skymningen. Finns även en chans att minst några av dem är på Gothcon Testa även att kontakta Bards Society de har en facebook sida med samma namn
 8. Hej, sök upp spel och kulturföreningen skymningen i Varberg, de borde kunna hjälpa dig rätt. http://www.skymningen.se
 9. Mig veterligen var Hultman mötesordförande rm2010? Det är mannen som hållt i årsmötena för Sverok Väst under ett antal år,genom krigshärd till framgångssaga, Berglund har en roll i den framgången. En av de bästa egenskaperna med Berglund i rollen som mötesordförande är att mötet är otroligt nybörjarvänligt, det är otroligt svårt för gamla rävar och optare, mig själv inkluderad att använda formatet till sin fördel. Det är bäst argument vinner med alla korten på bordet. Det innebär som jag skrev ovan att organisationen vinner. (Jag är dessutom en av de som behöver en Schultze for Dummies, vem som skulle vinna ett styrelseval i sverok med Schultze går rakt igenom mitt huvud utan att registreras). Om ni vill använda er av honom så kontakta honom, vet ni inte hur skicka mig ett pm. (jag ber om ursäkt för att ha tagit tråden en bit av ämnet)
 10. Vill ni få ett riktigt vasst möte så överväg att använda Jesper Berglund som mötesordförande, han har en metodik som innebär att även om personer kan vara otrevliga så är mötet en positiv upplevelse. Han är metodisk, saklig och har pondus nog att säkerställa att mötet är neutralt. Ett årsmöte som hålls i av Berglund är ett årsmöte organisationen kommer ur som segrare.
 11. Låter som det var ett fantastiskt årsmöte med intresserade deltagare. Om det största problemet är att det tar lång tid kanske en lösning är att se över vad som kan förberedas och vilken information som kan göras tillgänglig redan före årsmötet. Kanske är det som så att en dag inte räcker. Distrikten har ofta 100 tals föreningar vilka alla får skicka ombud, om så en procent yttrar sig i varje fråga och det tar 5 minut för varje så är det minst 10 minuter per punkt, till det kommer all tid det tar att presentera allt innehåll och för presidiet att leda mötet, 30 minuter per punkt är ganska realistiskt att räkna. Med standardpunkterna utan motioner och med pauser så ger det ett årsmöte vilket tar ungefär en heldag, om allt går snabbt. Engagemang är något bra, ta tillvara på det.
 12. Hej. Jag blir lite nyfiken, när tas en förening faktiskt bort? Om en förening rapporterar i början av 2012 för 2012 och sedan väntar till början på 2014 med att rapportera för 2013 så kan den i enlighet med reglerna tas bort av riksmötet 2013, det har vid riksmötet gått mer än ett år. Då en sådan förening är aktiv kommer det knappast att ske, så hur länge är föreningarna kvar innan avregistrering i verklighet? En förening som inte söker bidrag utan enbart vill tillhöra sverok borde kunna välja att ha längre perioder mellan årsmöten än ett år. Kanske vill de vara försäkrade och att vara sverokförening är starkt förknippad med dess identitet. Kravet att medlemmar ska acceptera medlemskap varje år är en kontrollmekanism för bidrag. En ideell förening kan ex ha årsmöten var 5 år och säja att medlemskapet är permanent, den skulle kanske bli avregistrerad av sverok men den är fortfarande en giltig ideell förening.
 13. Den bästa arbetsplatsen är den som ger de anställda utrymme att påverka, växa och lära sig. Försök vara riktigt vassa på det, så löser sig allt annat. Ska bli spännande att följa utvecklingen.
 14. Det finns möjligheten att få en 100% anställd för 25% av kostnaden. Dvs genom att hitta någon som varit långtidsarbetslös, sjukskriven och eller liknande. Ideell verksamhet är arbetsförmedlingen och försäkringskassan ofta extra intresserade och motiverade att hitta en lösning till. När det sedan rullat ett år eller ett par så kan man se effekterna, och kanske har man nått så långt att kapitalet finns för att erbjuda personen fortsatt anställning där distriktet betalar allt.
 15. Hej. Det är värt att dubbelkolla, så att lönesumman är lägre än maxbeloppen CSN använder, så att ex en student kan göra arbetet samtidigt som den studerar heltid. Rekryterare, arbetsledare och arbetsgivare kan förbundet vara, men det är sådant fall viktigt att förstå att det är bemanningspersonal som distriktet skaffar och att förbundet blir uthyrare av bemanningspersonal. Jag skulle dock gissa att ex studentconsulting har tillgång till fler lovande kandidater än förbundet kan få fram. För distriktet ger det absolut flexibilitet, men för den anställde så försvinner anställningstryggheten. Det finns en mellanvariant, där ett bemanningsföretag är arbetsgivare första perioden och när allt fungerar så tar distriktet över. Myndigheter använder ofta den varianten. Fördelen är att ni får ett stort urval, möjlighet att testa kandidater och först när ni är säkra blir arbetsgivare med allt det innebär. Med andra ord ni gör det ni är bäst på. Nu är jag inte medlem i distriktet, men personligen hade jag förhandlat fram en tjänst att köpa från förbundet där förbundet tar allt pappersarbete och fått hjälpa till med alla avtal och sköta alla utbetalningar för det här då de har anställda med kompetensen, allt faktiskt ansvar hade jag behållit i distriktet. Rimlig kostnad är något över självkostnadspris. Alternativet är att köpa tjänsten på stan av bolag som är experter på de frågorna.
×
×
 • Create New...