Jump to content

Augustus 08

Medlem
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Ort:
  Stockholm
 • Intressen
  Science fiction, Hammarby, film. Hänger på Sverok eftersom konsolspel, paintball, brädspel (WW2, SF) och figurspel intresserar mig!
 1. Det där var ett grymt tips! Har dessutom inget emot Amerikanska inbördeskriget. Skalan var liten men jag är intresserad. Undrar om det bara går att köpa på hemsidan. Sen var ju texten här bra på att förklara varför pre paint behövs: I created this company because I wanted to provide a line of wargaming miniatures that were playable right out of the box; so that veteran wargamers and beginners alike can get started quickly in the hobby while spending a lot less time modeling and painting. I began wargaming in my early teens and was heavily involved in the hobby until I reached my Junior year of college. It was then that my workload picked up, I joined a few sports teams and started reenacting the Civil War. I found it difficult to continue wargaming and modeling so I put the hobby on hold for 7 years. In November of 2009 I began thinking about my exit from wargaming. As I talked to fellow gamers, I got the impression that I wasn't alone in my decision to give up the hobby due to lack of free time and ever increasing responsibilies. It was at this point that I set out to produce a line of historical miniatures that would be prepainted and ready to game with right out the box.
 2. Jag tjatar vidare om mina pre-painted. Jag hittade lite spel från ett företag som verkar göra en hybrid mellan figur- och brädspel och fick också för mig att de använder färdiga soldater med WW2-tema. "Sergeants miniatures game" med expansioner tänker jag på här. Någon som testat och vet om de går att beställa eller inhandla i svensk butik? Om ni anser detta höra hemma i brädspelsforumet ber jag om ursäkt på förhand och ni får gärna flytta mitt inlägg då. http://boardgamegeek.com/boardgame/1019 ... tures-game
 3. Det var ett nice tips! Hade jag ingen aning om. Ska kolla in. Och vad det gäller den där "tjänar mest pengar"-grejen så var det väl för min del underligt att pre-painted inte uppskattades av figurspelare, helt enkelt.
 4. Jo jag har också byggt och målat 40K fram och tillbaka när jag var yngre. Det var rätt kul även om jag inte var så bra. Mest Dark angels gjorde jag. Men om man är intresserad av själva spelet och inte har lika mycket tid som förr så är pre-painted ett bra alternativ. Det är för mig avgörande om jag ska kunna hålla på eller inte.
 5. Jag är en periodare med figurspel. Jag återkommer hela tiden till att jag vill börja men tappar gnistan ofta. Senast skyller jag på föräldraskap. Men tiden att måla, bygga och köpa brukar också störa. Warhammer 40k var grunden till intresset men så gick det som det gick. Därför var jag glad när jag hittade AT-43. Som jag faktiskt har introduktionssettet samt en startarmé till (Red blok). Nu verkar Rackham som gör spelet gått under tydligen. Nyligen tittade jag lite på Battlefield evolution men konstaterar att tillverkaren skrotat det. Pjäserna var ganska fula men storleken på skirmish och färdigmålat kändes perfekt. Är det ingen som köper pre-painted? Fattar inte varför det inte ska funka om man jagar modern/scifi som tabletop?
 6. Så nu har jag huggit Memoir 44 från Sfibok. Nu får vi se hur bra det är och hur mycket jag hinner spela.
 7. Stort tack för svaret! Blir ett köp inom kort då. Jag behöver något som är överskådligt och lättsamt för att komma igång. Sen hoppas jag att jag kan avancera till Tide of iron. Jag är ingen van brädspelare så Memoir verkar vara perfekt.
 8. Hej! Jag undrar var ni har för erfarenheter av Memoir 44. Jag är lite sugen på WW2-strategi. Jag har också tittat mot Tide of iron men jag känner på mig att ett enklare spel som tar kortare tid att spela är mera realistiskt. I alla fall till att börja med. Tack på förhand!
 9. Känner mig hedrad. BE har inte de snyggaste pjäserna men spelet är ju det vesäntliga. Även om jag gärna har lite färg på allt.
 10. Tackar för tipsen! Ja subjektivt värre var det men eftersom det är spel som behandlar samma krigsföring så undrar man ju vad som är roligast, enklast osv. Bra är ju att BE-figurer kan användas även till FoF eftersom skala saknas och jag inte orkar måla.
 11. Hej! Vilket regelsystem är bäst av Force to force och Battlefield evolution? Tack på förhand!
×
×
 • Create New...