Jump to content

nilcox

Medlem
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

 1. Ni verkar inte förstå vad jag menar. Pengarna som sverok ger ut går ju inte till spelare i handen eller liknande utan det skulle gå till flygbiljetter. Och som jag förstår det så skulle det vara helt inom regelverket då det gör det möjligt att spela, dvs skapar möjlighet att spela. Potential vinst i form av turneringar osv har ju inget att göra med sverok förutom att det är medlemmar i föreningen som vinner det. Och det är på så sätt som en helt vanlig inkomst, och den inkomsten kan ju delas ut till medlemmar i laget (vilket vi gör just nu) utan att det berör sverok. Som jag förstår så får föreningarna lägga sitt bidrag på vad dom vill vilket stödjer föreningens intressen, dvs man kan köpa en server för pengarna eller ha en turnering, men är det så att det inte är okej att använda det till kostnader så som flygbiljetter? Det är ju ingen semester som betalas utan transport för spelare till lan där dom kan främja föreningens intressen genom att vinna turneringar. verkar mer och mer som om jag hamnat lite fel här och missförstått vad sverok faktiskt handlar om. Ska ta och ringa in imorgon men mer svar här hade inte varit fel!
 2. Ja det har blivit något missförstånd mellan lloyd och mig, för att nu beskriva situationen så går jag in detaljerat nu. Vi har 12 medlemmar i vårt lag just nu, bas gruppen dvs huvud spelarna är 4 st, jag + 3 andra som bor utomlands. Med basgruppen menar jag att det är vi som brukar åka ut och tävla. Dom andra 8 är IRL kompisar till mig som spelar i laget på en mer casual nivå och spelar för det är kul. Om jag skulle starta sverok föreningen så skulle det då bli jag och 4 av min IRL kompisar som är med i laget. Ingen har löner och turnerings vinster delas ut till hela laget, och 1v1 vinster delas 60% till spelaren resten delas upp. Ett vanligt dilemma vi har är hur vi ska finansiera att skicka ut spelare. Vad vi brukar göra är att alla chippa in och skicka vår/våra bästa spelare till turneringarna. Var kommer sverok in i bilden? Jo det skulle då bli så att vi har en styrelse eller "management" som bestämmer vem vi ska skicka ut och till var och finansierar det genom att dela upp bidraget. Skulle då hela bidraget gå till att skicka 1 eller flera spelare? Nej, det skulle va en viss procent av det total bidraget som går enbart till just sådant, resten delas ut till medlemmarna. Vinsterna från turneringar går sedan direkt in i föreningen och delas ut till medlemmarna. Detta är vad jag skulle postat i mitt orginal post men förväntade mig inte "the spanish inquisition" Skulle detta vara tillåtet av sverok och alla regler, ingen tjänar pengar på bidragen utan det går till att göra spelandet möjligt.
 3. Det är inga spelar löner som skulle inskrivas i stadgarna utan mer kostnader till att komma och till lan etc. Vi är en grupp kontraktslösa spelare som gillar att tävla och målet är inte att någon ska få lön för då hade vi vänt oss till sponsorer. Och jag har inte direkt funderat på att försöka starta en förening här utan postade för jag undrade om just den dörren var öppen och vad som var möjligt. Men med Lloyds svar så ser jag att detta då är fel organisation för ändamålet. För min egen skull så får jag ta och fråga, vad exakt är det Sverok ger bidrag till? Som jag förstår det så är det lite flummigt bara det, ingen i en förening ska tjäna pengar på att vara en sverok förening vilket jag förstår och instämmer med, men vad exakt brukar föreningar lägga pengar på? Många hostar turneringar med pengar etc, men utöver det, vad är det föreningarnas pengar går till?
 4. Tanken var ju att föreningen skall funka mer som ett traditionellt sponsrat lag, dvs spelarna som gynnas är spelarna i styrelsen. Men nu har det framkommit att det bara går att få pengar utbetalt till personer i Sverige och att alla måste vara härifrån. Men sen finns det säkert kryp håll i att jag kan få 4 av mina polare som är gamers att starta föreningen med mig och sen ha stadgar där en viss del av bidraget går till att skicka spelare på lan. Anledningen till att detta kom upp överhuvud taget var för att vi är ganska framgångsrika i spelen vi spelar och har under 4år fått 24.000 euro i prispengar sammanlagt, och som det är nu så går det mesta av dom pengarna till att folk i laget betalar sina flygbiljetter/hotell etc.
 5. Hej, jag undrar om vad reglerna säger om internationella online föreningar? Jag och ett antal online kompisar har under dom senaste 4 åren spelat olika spel halv professionellt och har många online of offline vinster till vårt namn. Jag är den ända medlemmen som bor i Sverige och undrar därför om det är möjligt att ens starta en förening? Jag antar att det inte är möjligt pga att sverok är svenskt och att det skulle bli stora problem med dom olika styrelse posterna. Ett sätt runt det är ju att starta föreningen med familje medlemmar (tillåtet?) och sen registrera dom internationella spelarna som vanliga medlemmar och ha sin årsstämma via IRC. Funkar det? Vad säger reglerna? Anledningen till att jag vill starta föreningen är för att kunna skicka fler spelare på LAN t.ex. dreamhack. Jag kan ta mig ditt helt själv utan problem men dom andra tvingas betala flyg och allt själva, och med en förening och bidrag så skulle man kunna besöka fler lan. Mvh Nilco
×
×
 • Create New...