Gå till innehåll

mindtrix

Medlem
 • Innehåll Antal

  5
 • Gick med

 • Besökte senast

 1. 40K Spelare söker grupp! Göteborg

  Jag spelade lite förr i ungdomens glada dagar då man inte förstod ens hälften av alla regler och knappt kunde engelska. För något år sedan försökte jag styra upp 40k-spelandet igen men det dog då i stort sett ingen i min krets var intresserade. Jag besökte även en lokal spelförening och fick mig en lektion av en trevlig herre men jag gjorde inga ytterligare försök att etablera en kontakt med nämnd förening. Jag tänkte höra hur det gått i ditt sökande efter spelare eller om du fortfarande var intresserad. Med vänlig hälsning Mindtrix aka Martin
 2. Magic spelare i Göteborg ?

  Vasa Gaming? Ligger centralt, har både mer seriösa turneringar samt casualtunering en gång i veckan. Standard på fredagar, Modern på måndagar, Legacy på tisdagar, casual på onsdagar och någon gång utannonseras mer ovanliga format inklusive Vintage. Vet ni vilket format ni är intresserade av att spela? Om ni är nyblivna spelare och inte vill ha en för stor kortbas att välja bland så är ju Standard vanligt att börja med. Då spelar man endast med kort från de senaste expansionerna. Tycker man det blir lite för kompetativt att spela turneringar så finns som sagt casualtunering där fokus ligger på att ha roligt och vinna är inte det viktigaste. Från eftermiddagen och framåt brukar det alltid finnas någon som vill spela på Vasa Gaming om man helt vill undvika turneringar till en början. Själv dyker jag mest upp på tisdagarna för att spela Legacymagi då det tilltalar mig mest men är kanske inte det första formatet man ska ge sig in i om man aldrig spelat tidigare då kortbasen är stor och det hela blir lite mer komplext. Hoppas mitt babbel kan vara till någon nytta..
 3. Magic the Gathering

  Stället man inte direkt trodde skulle sälja kort men som faktiskt gör det till en billig peng är webhallen. Sist jag kikade tog dom 29 spänn för en booster. Dock väljer jag att supporta de lokala kortspelsbutikerna och betalar mer än gärna en tia extra för att få nyttja deras lokaler.
 4. Zombies i populärkulturen

  För övrigt älskar jag postapokalyptiska filmer. Dawn of the Dead och liknande är mysigast. Lite lagom splattrigt och inte så värst läskligt. Resident Evil och liknande flippar alltid ur med någon gigantisk mutant och psychic-magi.
 5. Zombies i populärkulturen

  Har jag inte helt fel så brukade man förgifta sina fiender med blåsfiskens gift. Antingen dog de eller så hamnade de i ett slags koma och fick väldigt låg puls. Vanligtvis så trodde man dem var döda och begravde dem. Då kom en häxdoktor, som troligtvis sålt giftet och grävde upp kroppen på natten då det blivit mörkt. Hade han tur var offret i liv om än med kanske någon hjärnskada till följd av giftet och syrebristen. Sen såldes ”zombien” som slav till en plantage långt in i djungeln. Den nya zombie-ägaren såg till att det med jämna mellanrum fick en ny dos blåsfiskgift för att inte återfå sin hjärnkapacitet. Tydligen blev man slö, dum och medgörlig av giftet. Om detta är sant eller inte, det vettifan.. Men det är det närmsta en riktig zombie jag lyckats finna. Tydligen var det en man som blev bortförd efter han förgiftats på Haiti som lyckades hoppa över en dos gift och fick sitt intellekt tillbaka och kunde återvända till sin familj efter 10-20 år som var helt säkra på att han var död (för de hade begravit honom om jag inte minns fel). Detta läste jag i någon gammal Illustrerad Vetenskap. För övrigt är det från Haiti traditionen med att sticka en påle i kroppen kommer. Har inte med vampyrer att göra. Detta gjorde man för att försäkra sig om att personen i fråga var död så han inte blev en zombie och sprang iväg på natten. Kan rekommendera den gamla IV-artikeln jag nämnde tidigare. Vilket år och nr vet jag dock inte.
×