Gå till innehåll

Valberedningen

Valberedningen 2013
 • Innehåll Antal

  142
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  1

Valberedningen senast vann den dag 28 Oktober 2015

Valberedningen hade det mest gillade innehållet!

Om Valberedningen

 • Placering
  100+
 1. Protokoll VB-möte 2012-08-30

  Dagordning: 1. Statusläge nomineringar Alla har inte hunnit ringa de, de skulle och vissa nominerade svarar inte så vi ska försöka maila dem i stället. ' 2. Nya nomineringar De nyinkomna nomineringarna delades mellan oss. 3. Halvårsenkäterna - ett evigt tjat Vi har fått in fem av elva enkäter och Salle tar på sig att skicka ett mail för att påminna resten. 4 Höstslaget Christian och Wille åker dig, Olle funderar en stund till. 5. Sammankallande Vi väljer att ha posten vakant tillsvidare 6. Övrigt Valberedningskonsult Det finns en möjlighet att ta in en konsult som kan rådge valberedningen och effektivisera ex intervjuer m.m. Linn har haft viss kontakt och tar på sig att ta kontakt med konsulten för vidare samarbete. Hon skulle kunna hjälpa VB i att hitta sätt att arbeta optimalt. Hur man kan tänka i intervjuer och i själva valarbetet för att få saker mer lättöverskådliga i processen. Om inget annat så kan det vara en god kontakt för framtida valberedningar. Enkäten till nominerad Christian tar på sig att uppdatera den med korreta datum och att lägga till valet om den nominerade vill bli intervjuad. Krav på skypenick läggs även in. Christian tar dessutom på sig att skicka ut enkäten till de som redan tackat ja till nomineringen. Enkäten skickas sedan i fortsättningen ut av den som ringer. Christian kallar till nästa möte Skicka från valberedningens mail... ? Hur gör vi detta? Vi undersöker saken. Riksmötet Frågan om hur det är lämplig att någon ur valberedningen åker på riksmötet åker som ombud för en förening, det finns en viss problematik med att delar av valberedningen sitter på flera stolar. Därför beslutas det att frågan skall diskuteras ytterligare under nästa möte så att alla kan vara delaktiga. Förslaget som tagits upp är att vi skall införa en policy om att valberedningen inte åker som ombud.
 2. Protokoll VB-möte 2012-08-16

  Valberedningsmöte 2012-08-16 1. Statusläge nomineringar Vi stämde av listan med nominerade och vilka vi ringt till 2. Nya nomineringar Ansvaret för att ringa till de som nominerats sedan förra mötet delades upp mellan oss i valberedningen 3. Halvårsenkäterna Sedan förra mötet skulle vi se över halvårsenkäterna som går ut till styrelsen om deras arbete och vi fastslog att vi inte skulle göra några större förändringar. 4. FS-möte i helgen Det bestämdes att Salle skulle vara med på FS mötet till helgen (18-19 augusti) 5. Mail från mångfaldsprojektet Vi hade fått ett mail från Milena Kraft gällande mångfaldsprojektet inom Sverok där vimedkort varsel uppmanats att deltaga. Ingen i valberedningen kände dock att det var av största vikt just nu och därför inte något vi skulle lägga speciellt mycket fokus på. Även om mångfald är en viktig fråga. Valberedningens uppgift är trots allt att komma med förslag på en styrelse till förbundet.Det beslutatdes att frågan får vänta lite. 6. Höstslaget Salle och Wille sa att de skulle åka på höstslaget medan Christian fortfarande var osäker på om han kunde. 7. Sammankallande Sammankallande till valberedningen har avsagt sig posten av personliga skäl, ett beslut som resterande valberedning stöttar. Det diskuterades löst om vem som kan tänka sig att ta på sig ansvaret fram till riksmötet och frågan sköts fram till nästa möte. Christian tog på sig ansvaret att kalla till nästa möte. 8. Övrigt Forumet – dels behöver vi få upp protokoller och rapporter... Nina uppmärksammade frågan om hur man nominerar sig, folk vet inte utan tror att man ska nominera sig genom att maila VB. Det senaste mailet från FS beskriver dock hur man nominerar så det är nog inte ett problem längre. Maria föreslår även att man facebookpostar och förtydligar så att informationen sprids genom fler kanaler. Christian tar mötet den 30:e Augusti Christian postar protokollet på allmänt och på snacka med valberedningen
 3. Nominera inför Riksmötet 2012!

  Från och med idag finns möjligheten att nominera kandidater till förbundsstyrelse, valberedning och revisorspost inför verksamhetsåret 2013. Nomineringar görs här. Vid eventuella frågor kan ni kontakta valberedningen på valberedning@sverok.se.
×