Gå till innehåll

Southpaw

Medlem
 • Innehåll Antal

  14
 • Gick med

 • Besökte senast

 1. Vi håller till hemma hos oss på Skogagatan 3B på söndag. Du är välkommen om du har tid, om inte så kommer det fler tillfällen.
 2. Vi är några i Nynäs som fuskar lite med Warmachine/Hordes i föreningen Vulgus Profanum. Det blir dock ganska sporadiskt och i liten skala då vi spelar brädspel, rollspel och andra figurspel som ex. Dystopian Wars också. Vi anordnar öppna spelträffar mellan 12.00-16.00 på söndagar varje jämn vecka. Nästa träff är söndagen den 7/10. Mer info hittar du på länken Hitta Föreningar på Sveroks hemsida. Du är hjärtligt välkommen att titta in vid något tillfälle. / Henrik
 3. kostnad norderakonto via sverok

  Vi har också fått ytterligare en avgift på 55:- dragen från kontot vid månadsskiftet.
 4. Projektbidragsansökan

  Hej! Jag skickade idag in en projektbidragsansökan till bidrag@sverokstockholm.se bara för att få ett felmeddelande tillbaka. Jag skulle vara tacksam om någon kan bekräfta om ansökan gått fram eller i annat fall hänvisa mig till en fungerande mottagaradress gällande bidragsansökningar. M.v.h. Henrik
 5. Står verksamheten still?

  Jag undrar helt enkelt om verksamheten och stödfunktionerna i form av projektbidrag, lokalbidrag och resebidrag står still i väntan på årsmötets fullbordande? Anledningen till att jag frågar är att vi här ute i Nynäshamn har en hel del spännande grejer på gång som delvis är beroende av olika former av stöd från Sverok Riks och Sverok Sth. Bland annat har vi påbörjat ett samarbete med biblioteket som vill ha hjälp att arrangera en barn- och ungdomsutställning i sommar. Utställningen handlar om spel i olika former och vi planerar återkommande evenemang i samband med detta under senare delen av sommaren. Vi arbetar också sedan en tid tillbaka på olika lösningar för att etablera en föreningslokal eftersom vi håller på att bli så många medlemmar att vi inte längre kan hålla till i hemmiljö. Vi är nu i det läget att vi behöver veta förutsättningarna kring projektbidrag och lokalbidrag för att kunna fatta välgrundade beslut i dessa frågor. Tacksam för någon form av svar på detta.
 6. Årsmöte 2012

  Har den här frågan fått ett svar? Jag skulle gärna också vilja veta vad som orsakade att mötet inte kunde fullföljas till slut vid ordinarie datum?
 7. Fråga angående lokalbidrag

  Hej! Vår förening här ute i Nynäshamn har en lokal på gång som passar fint för våra behov och som dessutom gör det möjligt för oss att utöka antalet aktiviteter i verksamheten. Finansieringen blir givetvis en nyckelfråga att lösa och därför undrar jag angående hur det fungerar med Sveroks lokalbidrag. Jag har sett att det finns avsatt medel för lokalbidrag både centralt och i distriktet. Ska jag då tolka detta som att det är tänkt att föreningar ska kunna söka bidrag både hos Sverok Riks och Sverok Sth, eller är det så att de pengar som söks i distriktet hämtas ur den centrala potten? Det är lite oklart för mig och jag är tacksam för ett förtydligande så att vi i föreningen kan ta ställning i lokalfrågan utifrån rätt förutsättningar. M.v.h. Henrik Jönsson, kontaktperson för föreningen Vulgus Profanum
 8. Vilket spel spelade du sist?

  Republic of Rome Spelade scenariot Early Republic. Ett riktigt bra spel för den som gillar förhandlingar/diplomati och är ute efter en annorlunda spelupplevelse.
 9. Vilket spel spelade du sist?

  Twilight Imperium med expansionerna Shattered Empire och Shards of the Throne. 7 spelare, 14 timmars speltid, setup och matpaus inkluderat! Episkt!
 10. Vilket spel spelade du sist?

  Spelade Dominion, Mr Jack pocket och Bezzerwizzer i helgen. Dominion är alltid kul. Jag spelade några partier med en kollega i fredags. Jag introducerade spelet för honom för någon månad sen och han har trillat dit ordentligt. Han ska skaffa ett eget ex av spelet i veckan... 8) Mr Jack pocket är ett litet, enkelt spel för två spelare. Scenen är distriktet Whitechapel i London som representeras av ett antal gatukvarter. Det gäller för spelaren som spelar Jack att hålla sig undan upptäckt och i ett senare skede undgå att bli fångad. Den andra spelaren kontrollerar Sherlock, Watson och hunden Toby och försöker avslöja vem Jack är samt ta fast honom. Spelet avgörs i 8 rundor och speltiden är ca 15-30 min. Hittills gillar jag spelet skarpt men jag har inte spelat det tillräckligt många gånger för att avgöra om det håller i längden. Bezzerwizzer var ett överraskande trevligt frågespel som grannarna lurade mig att spela igår. Bra tempo med mycket interaktion mellan spelarna/lagen. Skönt också med ett frågespel som inte tar en evighet att spela klart.
 11. Bidragsansökan - vad händer?

  Hej! Jag hakar på den här tråden så slipper jag starta en ny. Den 16:e maj skickade jag, för föreningen Vulgus Profanums räkning, in en ansökan om resebidrag för vår kommande resa till Lincon. Jag har fortfarande inte fått någon respons på vår ansökan och nu börjar det närma sig dags att åka... Jag vore tacksam för ett besked kring ansökan så snart som möjligt. M.v.h. Henrik Jönsson, kontaktperson för föreningen Vulgus Profanum
×