Jump to content

Frank Isaksson

Medlem
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

 • Hemsida
  http://www.studieframjandet.se/Public/Smaland

Profile Information

 • Ort:
  Jönköping
 • Intressen
  Historia, Musik, Film, Teater, Rollspel, Lajv, Dataspel, Brädspel, SCA
 1. Nu är även datum för medeltida skor spikat - 6-8/11 http://www.studieframjandet.se/lajvkurser
 2. Under hösten anordnar Studiefrämjandet och Sverok Ost lite nybörjarkurser och workshops i lajvrelaterade ämnen i Jönköping. I nuläget är det klart med Latexvapen, Pilflätning och Workshop i latexmask. Även skobyggarkurs är på G. Kolla vårt Roll- och Konfliktspelsrelaterade Utbud på vår hemsida.
 3. Under hösten anordnar Studiefrämjandet och Sverok Ost lite nybörjarkurser och workshops i lajvrelaterade ämnen i Jönköping. I nuläget är det klart med Latexvapen, Pilflätning och Workshop i latexmask. Även skobyggarkurs är på G. Kolla vårt Roll- och Konfliktspelsrelaterade Utbud på vår hemsida.
 4. Testa ett gratis, extremt enkelt & roligt onlinespel http://www.kingsofchaos.com/recruit.php?uniqid=ri7iufz9
 5. Egen lokal är ju så klart coolast, men som en mindre förening med halvbra ekonomi så får man ju prioritera lite... -Ska vi bränna "alla" stålar på en fast hyra, eller vill vi använda våra pengar till verksamhet (köpa spel, åka på konvent/lajv o.s.v)..? Visst lokal är som sagt coolt, men en förening utan verksamhet blir ofta, på sikt, ingen förening... :-(
 6. Pratade just med en av mina kollegor på Studiefrämjandet i Kalmar. Dom har ju byggt en massa replokaler och fik och grejjer i Folkets park. Där finns tillgång till lokaler om ni är intresserade. Jag vet inte om det handlade om egen lokal eller inte, men jag vet att det finns plenty of spejjs! Hör av er om ni är intresserade så ser jag till att ni får kontakt med honom!
 7. Jag tror absolut att du tänker rätt, för antingen ska man köra nån slimmad variant där man bara säljer över nätet och slipper dyra butikshyror o.s.v. eller så ska man nog skapa en träffplats dit folk känner sig välkomna... Det kommer nog gå finfint, hoppas jag :-)
 8. Testa nåt av lajven i Skillingaryds medeltidsby annars. "Planerade lajv år 2002 Längd / datum "Tornerstämmningslajv" Kampen i Ringen II 4 dagar 11-14 juli Baserar sig på Robert Jordans bokserie Sagan om Drakens Återkomst Ett hav av eld 3 dagar 25-28 juli" eller kolla in skuggor: http://skuggor.sverok.net/
 9. Inte för att verka skeptisk, men ett tips är ju att du gör en rejäl marknadsundersökning. Det finns trots allt en butik redan och det är inte roligt att satsa en massa kapital som går åt helskotta... Nu har jag inte koll på hur medgörliga dom är på T i LKPG, men kanske kan man ha ett avtal med dom så att dom inte brottar sig in på din nish när du väl satt igång. Desto bättre kommunikation du har med dom från början destom mindre chans är det väl att dom försöker konkurera ut dig på ren jävelskap. Alla mår väl bäst om det finns flera fungerande och välmående affärer! Lycka till! /Frank (som funderade på att starta en butik i Jönköping för bra många år sen tills en marknadsunderökning visade att det inte var en helt självklar affärsidé)
 10. Så länge ni inte har verksamheten i samma kommun så är det inte säkert att det är så fiffigt att slå ihop era föreningar. Kommuner i fråga ser ofta att man visar att man är aktiv i just deras kommun så att dom kan gulla med en... Men visst. Det kan ha sina fördelar också!
×
×
 • Create New...