Jump to content

Peter Sandberg

Moderator
 • Content Count

  171
 • Joined

 • Last visited

About Peter Sandberg

 • Rank
  100+

Profile Information

 • Ort:
  Nyköping
 1. I en perfekt värld - både och.
 2. Hallå på dig! Det här var iofs förra året - men du är välkommen att ringa mig på 0709- 94 91 94. Vi har en förening nu. / Peter
 3. Kanske fel forum ja. Men berätta gärna vad du fick för svar på lajv-forumet. Alltid intressant att veta.
 4. Spel på Vida Äventyr CQB Spel,, utomhus(paintballbanan) + ladan(inne) spelstart 1200-tills vi tröttnar max trim m100 el 107m/s Öppet spel Nybörjare är välkomna (har du bara highcap mag får du spela med det) Förammälan krävs till 070-646 53 31 (Zigge) ,,OBS,,åldersgräns 18 år,,
 5. Känner ni någon i, eller tillhör, följande lag - kontakta då mig. CHB Rouge Merc N.W.I SUHVG theFrogz Waaagh! vask / peter@vidaaventyr.se
 6. Visst är det roligt med en gas blow-back - om man bara står ut med alla problem som kan och kommer att uppstå. Har aldrig testat kolsyra men har på känn att det är bättre. Har du tid och pengar så åk på B7. Visst finns det gear-queens men vem bryr sig? Köp en billig bössa och spela. En kina-bössa gör mellan 115-125 m/s (mer i en del fall) och när fjädern har relaxerat efter 20 k skott så byter du fjäder. I många kina-kloner sitter det redan prec-pipor. (Det har jag konstaterat efter mätningar, så det är inget löst snack.)
 7. Ok. då ska du få min åsikt eftersom du frågade efter den. Skaffa en kinaklon från JG, kanske en G36C eller något liknande. Ett extra batteri och några extra mag kan du kosta på dig. En Glock 18C från Cyma i AEP-utförande. (Använde inte Glocken alls på B6.) Bra skydd för ögonen är ett måste. Om de immar spelar det ingen roll hur coola grejer du har - även här finns det bra kina-utr. Ta det från en som var på B6 och är anmäld till B7. Och innan ni suger in luft och börjar skrika om kina-kloner - visa mig en TM eller CA-ägare som inte haft problem med bössan. Vet inte hur många tusen bul som har passerat mina och mina vänners bössor utan så mycket som en hostning. Visst, sniper låter ju häftigt men ovanstående har helt rätt, det är ett aber att vara sniper och det är en väldigt skillnad på att kunna skjuta effektivt dubbelt så långt som alla andra (i verkligheten) och att kunna skjuta kanske 80 meter när alla andra skjuter 60 meter.
 8. Därför att pickan han köpte var rena möget och att affären ville sälja. (Lite oseriöst av affären kan tyckas.) Det finns bara en lagbok och den skiljer inte på vapen och vapen - ett effektbegränsat luftvapen är ett effektbegränsat luftvapen. Under tiden du väntar på att uppnå rätt ålder får du gärna studera ämnet svenska lite mer ingående, gärna med tonvikt på interpunktion och meningsbyggnad. Det kommer att göra dina framtida inlägg betydligt mer läsvärda.
 9. Fan gossar - jag måste berömma er för er höga nivå på debatten! Ni kunde rikta den här energin utåt också för att förändra saker till det bättre.
 10. Svar ja - du är en Ängel! Tack!
 11. Ursäkta en yngling - men vilka är det som har gjort bakgrundsmusiken till TV-reklamen? Det bästa jag har hört på år och dag! Jag är t.o.m. beredd att ta min kropp till affären och köpa CD:n!!!
 12. "Den som är under 18 år får inte utan tillstånd av polismyndigheten inom område som omfattas av detaljplan utomhus använda luft- eller fjädervapen med vilka kulor, hagel eller andra projektiler kan skjutas ut. Detsamma gäller utanför sådant område, om inte vapnet används under uppsikt av någon som har fyllt 20 år." Ser du någon 15-årsgräns Blodsmak? Det är upp till dem du spelar med att avgöra och som så riktigt har sagts på detta forum så behöver inte övervakaren hänga som en ryggsäck på den underårige, däremot kan man väl tänka sig att det ska finnas en klar siktlinje mellan övervakaren och objektet.
 13. Peter Sandberg

  "Re-Shimming"

  Inuti bössan finns det rörliga delar (big surprise!) som är upphängda på diverse axlar. De rörliga delarna är intrimmade mot varann med s.k. "shim-brickor" vilket i grund och botten är brickor som bestämmer det exakta avståndet mellan kuggar och drev. Blev det klarare?
 14. Tror stenhårt på din "konspirationsteori". Kan också vara så att allting ska slätas ut för att det ska passa flera. Marknadsförare, ekonomer och andra onda troll har tagit över makten från de ädla ingenjörerna.
 15. Hallå alla! Då var det dags att ta bladet från munnen och förklara reball/airsofthallen i Oxelösund för öppnad. Var: För den oinvigde kan jag förklara att Oxelösund ligger 15 km från Nyköping vilket i sin tur ligger 10 mil söder om Stockholm. Sammanfattningsvis en timme med bil från Stockholm alltså. Platsen är hela fjärde våningen på äventyrshuset Boda Borg. (Följ skyltar mot Boda Borg.) Kostar: Hallhyran är 500 kr/timme tills vidare. Fast pris oavsett om ni är två eller trettio pers. Har du egen utrustning tillkommer ingenting annat. Hur ser det ut?: Ca 35 rum där nästan alla rum har fler dörrar än en tack vare betonghåltagning. Hela byggnaden var från början ett "ungkarlshotell". Jag har inte mätt upp det men säg cirka 500 kvm. Se http://www.vidaaventyr.se för bilder. (Är det ok för mod så kan jag sätta in bilder här.) Begränsningar: För att spara på oss själva och fönstren så är bara "out of the box"-vapen tillåtna. Fönstren är skyddade med byggfolie (byggplast). Prova att skjuta på löst uppspänd folie hemma. Inte rakt igenom = bra Går igenom trots att vapnet inte är uppgraderat = godkänt Stämplar sig igenom plast från 20 meters håll = inte bra, inte godkänt. Byt, låna, köp annat. Det är inte bara fönstren utan också ni själva som ska skyddas. Extremt nära spelavstånd hela tiden. Paintballmasker finns till uthyrning för de som är rädda om sitt utseende och sina tänder. Allt spel på egen risk. Visst vapenvett erfordras. Vapnen bärs snyggt och beskedligt upp till vån 4 och stannar sen där om ni t.ex. behöver gå ner till toaletterna eller köpa dricka. Service: Omklädningsrum, toa, dusch, bastu, servering, rättigheter, godis. Tre pizzerior och en närbutik inom skotthåll. Fri parkering utanför dörren. Ingen kommer att tugga maten åt er eller bära er upp för trapporna (tre st), annars tror jag det mesta kan lösas. Bokning: Ring 0709 - 94 91 94 för att boka. Öppet alla dagar från 09-19. Vid större arrangemang går det att boka utanför de tiderna. Övernattning på hotell eller i tält kan ordnas. Frågor: Frågor av allmänintressant natur ställs i denna tråd och besvaras efterhand.
×
×
 • Create New...