Jump to content

Szandor

Medlem
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

About Szandor

 • Birthday 12/31/1979

Contact Methods

 • Hemsida
  http://www.hammarorden.se

Profile Information

 • Ort:
  Växjö
 • Intressen
  lajv, rollspel, design, skräck, slösurfa, dekadens, musik, vara social
 1. Jag hoppas på att en hemsida för distriktet skall ploppa upp snart där allt sånt finns med. Dock får vi räkna med en liten uppstartsperiod för distriktet nu i början. Vi får se till att utnyttja forumet flitigt så länge.
 2. Szandor

  FÖRSTA LAJV

  Några snabba tips: Drick mycket vatten. Det finns inget som kan förstöra en upplevelse som huvudvärk, så se till att skaffa dig en lajvmässig vattenflaska och drick mängder av vatten. Ha bekväma skor. Om dina skor inte är lajvmässiga, se till att täcka över dem med en bit päls eller vira in dem i tygtrasor. Torra fötter som inte värker är guld värt. Kan du slåss med dina vapen? Tänk på att din karaktär är lika bra på att slåss som du är. Om du inte kan slåss är det givetvis precis lika roligt att lajva, men tänk på att ha med det som en grej i din karaktärs bakgrund. Själv är jag värdelös på att boffra så jag har aldrig med mig vapen, och om jag skulle ha det skulle de aldrig användas. Mitt sista tips skulle vara att sy så mycket av dina kläder själv som möjligt. Det ger en bra känsla på lajvet och blir ofta billigare. Beroende på var du bor bör det finnas en lajvförening i din närhet som kan hjälpa dig med sånt. Det kan du också fråga eller leta efter här i forumet.
 3. Lajvföreningen Svenska Hammarorden är en förening som arbetar för att främja levande rollspel och historiska arrrangemang i Kronoberg. Vi funderar på att dra igång en studiecirkel i nålbindning i Växjö, men behöver då dels folk som vill lära sig och dels (kanske främst) någon som faktiskt vet hur nålbindning går till. Om du bor i Växjö (eller däromkring) och är sugen på att lära ut nålbindning, kontakta oss i Hammarorden så drar vi igång en studiecirkel. Givetvis skall du även kontakta oss om du är sugen på att vara med i cirkeln som elev och om du känner någon som kan nålbinda får du gärna visa den här tråden för honom/henne.
 4. Szandor

  Lajvfaddrar sökes.

  Om du söker lajvfadder i Växjö med omnejd så kan vi i Lajvföreningen Svenska Hammarorden hjälpa till. Vi vill samla lajvare i Växjöområdet för att se till att det finns gott om arrangemang och aktiviteter häromkring och en del i det är givetvis att få in nya lajvare i hobbyn och se till att de känner sig säkra i sitt lajvande. Kontakta oss om du vill börja med levande rollspel så hjälper vi dig med allt du kan tänkas behöva.
 5. De föreningar jag känner till i Växjö är: För lajv: Lajvföreningen Svenska Hammarorden För rollspel: GAIN För brädspel: VÄS
 6. En ny lajvförening har startat i Växjö! Lajvföreningen Svenska Hammarorden drog igång i november 2010 och håller främst till i Studiefrämjandets lokaler bredvid Stortorget i Växjö. Just nu håller vi på att sy en massa, men vi kommer även att göra en hel del annat skoj - bl.a. åka runt på lite lajv samt till Visby för medeltidsveckan. Om du vill veta mer om oss eller kontakta oss, gå in på vår hemsida (http://www.hammarorden.se) så hittar du mer information där.
 7. Jag tror personligen att det kan bli riktigt bra. Kronoberg har hittills varit lite som ett svart hål vad gäller större arrangemang, men det börjar bli dags att ändra på det nu. Vi i Lajvföreningen Svenska Hammarorden vill hjälpa till att dra igång fler saker i och runt Växjö och om fler personer engagerar sig så kan vi göra stordåd här!
 8. Dags att utöva lite nekromantiska besvärjelser och väcka denna tråd från de döda... Det har nu startat en riktig lajvförening i Växjö! Föreningen är relativt ung än så länge (bildades i november 2011) men har redan en hel del aktiviteter igång. Vi planerar att arrangera ett lajv våren 2012 och kommer att medarrangera ett lajvkollo under tidig sommar 2011. Om du är intresserad, gå in på vår fina hemsida (http://www.hammarorden.se) så finns mer information där.
 9. Hejsan alla! Tänkte titta in här och informera om en nystartad förening för levande rollspel som är baserad i Växjö. Föreningen heter "Lajvföreningen Svenska Hammarorden" och vårt övergripande mål är att försöka utveckla lajv i Sverige och driva det framåt så mycket vi kan. Tillsammans med Studiefrämjandet har vi redan planerat och startat igång en hel del verksamhet och nu vill vi få med oss så många lajvintresserade människor som möjligt i vår förening. Vi söker aktiva och engagerade människor som vill hjälpa till med våra projekt. Vi är inte tidsfascister med jättehöga krav på engagemang, men vill ha "driv" i föreningen hela tiden. Är du inte säker på hur mycket tid du kan eller vill lägga ner? Kontakta oss så kan vi säkert komma fram till något som passar dig. Till våren 2012 planerar vi ett lajv som vi antagligen kommer att ha i Berghems lajvby, väst om Skillingaryd. Det är främst hit som vi kommer att behöva folk så om du vill ha erfarenhet av att planera ett lajv så är det här en kanonchans! Kontakta oss direkt! Om du vill veta mer om vad vi sysslar med just nu (eller kontakta oss), gå in på vår hemsida och besök oss på Facebook. Du kan även följa oss via Twitter. Läs mer på vår hemsida: http://www.hammarorden.se Senaste nytt via Facebook: http://is.gd/Jt3Y8i Följ oss på Twitter: http://twitter.com/hammarorden
×
×
 • Create New...