Jump to content

Petra Malmgren

Medlem
 • Content Count

  1,771
 • Joined

 • Last visited

About Petra Malmgren

 • Rank
  1000+

Profile Information

 • Ort:
  Linköping
 1. Hej! Min dansgrupp arrangerar en danskurs för personer som är intresserad av medeltida dans och jag tänkte att det kanske finns folk i detta forum som är intresserade också. Jag bifogar inbjudan nedan. Är ni intresserade av att vara med, hör av er till mig snarast så vidareförmedlar jag anmälan.
 2. Hej! Vi söker fortfarande efter folk, då vi har fått tag i klart färre än vad vi trodde. Så är du intresserad, tveka inte att höra av dig till någon av oss. Jag hoppas vi ses nästa helg. /Petra
 3. Hej! Vi söker fortfarande efter folk, då vi har fått tag i klart färre än vad vi trodde. Så är du intresserad, tveka inte att höra av dig till någon av oss. Jag hoppas vi ses nästa helg. /Petra
 4. Hej kära Sverokare! Till årets reception på Stockholms Spelkonvent kommer vi att ha en särskild förkärlek för Sverokare och hoppas på god uppslutning och hög stämning. Boka in helgen 21–23 september redan nu, så att ni inte missar Stockholms största spelhändelse! Vi utlovar hårt slit i rollspelsbaserad närhet och massor av pappersvändande. Även för den som sysslar med nördskådning är detta ett ypperligt tillfälle att bocka av många unika exemplar. Många Sverokveteraner utlovas, framförallt i närheten av receptionen. Lite mer seriöst så behöver vi folk som kan ta ett eller gärna flera arbetspass á fyra timmar. Tre arbetspass ger gratis inträde och möjlighet att spela under den övriga tiden. För att arbeta i receptionen krävs ett visst mått av stresstålighet och att ha lite koll på läget. Vi står för introduktion och genomgång på plats (samt funktionärsmat). För frågor och anmälan, kontakta: Hanna - hanna@sverok.se Petra - petra@sverok.se Väl mött på Stockholms spelkonvent Hanna och Petra
 5. Hej kära Sverokare! Till årets reception på Stockholms Spelkonvent kommer vi att ha en särskild förkärlek för Sverokare och hoppas på god uppslutning och hög stämning. Boka in helgen 21–23 september redan nu, så att ni inte missar Stockholms största spelhändelse! Vi utlovar hårt slit i rollspelsbaserad närhet och massor av pappersvändande. Även för den som sysslar med nördskådning är detta ett ypperligt tillfälle att bocka av många unika exemplar. Många Sverokveteraner utlovas, framförallt i närheten av receptionen. Lite mer seriöst så behöver vi folk som kan ta ett eller gärna flera arbetspass á fyra timmar. Tre arbetspass ger gratis inträde och möjlighet att spela under den övriga tiden. För att arbeta i receptionen krävs ett visst mått av stresstålighet och att ha lite koll på läget. Vi står för introduktion och genomgång på plats (samt funktionärsmat). För frågor och anmälan, kontakta: Hanna - hanna@sverok.se Petra - petra@sverok.se Väl mött på Stockholms spelkonvent Hanna och Petra
 6. Telefon är ett av kraven på uppgifter som ska lämnas för att medlemmen ska vara bidragsgenererande. Har man inte telefon går det dock inte och det finns möjligheter att få dispens från de uppsatta reglerna. Det ingår dock inte i förbundskansliets arbetsuppgifter att läsa här, så frågar man på forumet får man vanligtvis gissningar till svar, även om de som hänger här oftast har bra koll. Vill ni veta veta hur just er förening ska göra och liknande är det alltid bäst att höra av sig till förbundskansliet.
 7. Hm... Enligt skatteverket var våran förening tydligen inte allmännyttig. De nämnde också att de hade ett domslut på att en rollspelsförening inte var allmännyttig.Tvärtom! Skatteverket har gjort en utredning om Roll- och konfliktspelsföreningars m.fl. skattskyldighet. Ni hittar den här: http://www.skatteverket.se/rattsinforma ... 4800033133 De sammanfattar det hela på följande sätt: "Ideella föreningar som inom medlemskretsen bedriver spel ideellt utgör en del i en modern ungdomskultur och de bör anses främja ett allmännyttigt ändamål, vilket medför att de kan bli förmånligt skattebehandlade. "
 8. Trevlig artikel. Ett faktafel värt att kommentera för att undvika vidare spridning är dock detta: Det var en lajvare/rollspelare som blev mördad, han var inte mördaren, så det var ännu mer långsökt än vad som står i artikeln. Men helt korrekt är att mordet inte hade något med lajv att göra alls.
 9. På ett årsmöte brukar det finnas en punkt som heter "Övriga frågor" och då går det bra att ta upp frågor som inte har utannonserats i förväg. Dessa beslut krävs det ofta 2/3-dels majoritet på, så de är alltså svårare att få igenom. Att det inte räcker längre med enkel majoritet är för att man inte ska kunna utnyttja att folk inte är förberedda och kanske inte ens närvarande.
 10. Hej! Jag förstår att ni är oroade och jag föreslår att ni hör av er till förundskansliet på info@sverok.se eller 013-14 06 00 och frågar den vägen istället. Dels har inte våra föreningsadministratörer som arbetsuppgift att läsa forumet, dels är det bättre att ta enskilda föreningsärenden på annat ställe än forumet. Lycka till!
 11. Ni ska inte skicka in anmälningsblanketten flera gånger. Visst är våra anställda smarta, men många föreningar har samma namn och det är inte säkert att de känner igen namnen på de i styrelsen, även om de är duktiga på det. Är det antal medlemmar eller verksamheten som har ändrat sig så att det ni ska lämna in är underlag för bidraget kan ni istället använda årsmötesrapporten. Årsmötesblanketten hittar ni på sverok.se/blanketter Är det annat som har ändrats kan ni maila till info@sverok.se
 12. Hej! Denna motion lämnades igår in till riksdagen: Åldersgräns för våldsamma dataspel Förslag till riksdagsbeslut Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening vad i motionen anförs om lagstadgad åldergräns för inköp av vissa dataspel. Motivering För många barn och ungdomar är dataspel ett stort intresse. Det behöver inte vara negativt i sig, men det finns många spel som är våldsamma och olämpliga för yngre barn. I första hand måste det vara är det föräldrarnas ansvar att se till att barn inte spelar dataspel som är olämpliga med hänsyn till deras ålder, precis som när det gäller exempelvis film som innehåller våld. På spelen finns en PEGI information (Pan European Games Information) om rekommenderad ålder för utövaren. Barn och ungdomar kan dock köpa dessa spel utan att någon i butiken frågar efter deras ålder. En lagstadgad åldersgräns för köp av spelen skulle hindra att barn själva köper spel som är olämpliga med hänsyn till deras ålder. En lagstadgad åldersgräns skulle också fungera som en tydligare vägledning för föräldrar och andra vuxna som köper dataspel till barn. Stockholm den 31 oktober 2006 Birgitta Eriksson (s) Jan-Olof Larsson (s) Catharina Bråkenhielm (s) Kenneth G Forslund (s)
 13. Det är möjligt att något sådant händer, men för att det ska hända ska ju en majoritet på årsmötet ha röstat för det. Det innebär ju att många av medlemmarna är missnöjda med hur styrelsen har skött föreningen. Att då ha möjlighet att göra något åt det är ju, som tidigare nämnt, en av de demokratiska fördelarna i föreningslivet. Funkar det istället bra i föreningen är risken nog ganska låg för att den styrelse som har ställt upp för omval röstas bort. Se till att ha en bra stämning i föreningen och behandla medlemmarna bra och låt dem få gehör för sina åsikter så är det nog knappast något problem. Precis som Keno skriver, medlemmar som engagerar sig är roligt och visar att de bryr sig om föreningen. Ta vara på dem. Kanske tröttar någon av er och det behövs nya i styrelsen i framtiden? Att vara öppen för nya personer medför kanske att det finns ett fortsatt liv för föreningen även om ni skulle tröttna på det i framtiden.
 14. Hej igen! Ifall ni vill veta budgeten går det ju att göra en uppskattning. Under förutsättning att ni inte har lämnat felaktiga uppgifter kommer ni ju att få 2000 kronor om ni har haft verksamhet och årsmöte/uppstartsmöte samt 80 kronor per medlem i åldern 7-25 år för de 1000 första medlemmarna och därefter 40 kronor per medlem i åldern 7-25 år. Det står mer information om bidragssystemet på http://www.sverok.se/foerening/bidrag.html Lycka till!
 15. Hej! Tråkigt att du har fått vänta men som Palle skriver, alla våra ordinarie kanslister har semester just nu. De kommer tillbaka i början av augusti. Då kommer de börja gå igenom ansökningarna, men eftersom arbetet då ligger lite efter kan det nog ta lite längre tid än vanligt. I vanliga fall kan man räkna med att det tar ungefär tre veckor från att man skickar in ansökan till att man får svar. Har man frågor som rör en specifik förening är det alltid bäst att ringa eller e-posta kansliet. Dels diskuterar vi sällan specifika föreningar på forumet, dels har våra kanslister inte som arbetsuppgift att läsa forumet.
×
×
 • Create New...