Jump to content

Gnomvid

Medlem
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

 1. Det var jag, glömde logga in.
 2. Jag mixtrar för närvarande med ett eget spelsystem och tänkte fråga vad ni tycker karaktäriserar: Ett välbyggt stridssystem(ex:Strikt och regeltätt eller mer generellt och simpelt?) Ett välbyggt magisystem(ex: Färdigbestämda "besvärjelser" eller ett mer kreativt system där man bygger ihop effekter?) Beräta gärna om vad mer specifikt som gör ett rollspelssystem kul för dig, vilket system tycker du är bäst på marknaden och varför, vad är viktigast och vad skulle du säga är akilleshälen för de flesta (eller ditt favoritsystem). Tack på förhand för era tankar och funderingar!
 3. Vi är två spelare(sambopar) som bor i Eskilstuna och söker en rollspelsgrupp. Hör av er så kan vi se om vi passar varandra!
 4. Jäkligt sent det här inser jag, men den som väntar på något gott Ser lite konstigt ut här och där pga konverteringen till pdf, men orkar inte fixa till just nu Konvertera till word bara så skrivs det ut bra. http://formidablefungi.deviantart.com/a ... 1347996341 Finns inget magiblad men det kan jag åtgärda om många söker detta. Njut av världens bästa system!
 5. Då jag har en grupp av spelare vars engelskakunskaper är ganska... begränsade, har jag skrivit om BRP-papprena till svenska och gjort vissa "förbättringar" för att skräddarsy det efter medeltida fantasy lite mer. Finns det intresse av att jag släpper detta material och gör det tillgängligt för allmänheten här på Sverok? BRP och dess material tillhör Chaosium INC och inte mig, materialet jag tänker publicera är endast fanmaterial för att utöka detta fantastiska systems influens över svenskt rollspelande.
 6. 4 spelare sökes till en rollspelskampanj över internet (troligtvis MSN, men tar gärna förslag!), spelat med BRP som regelverk och diverse husregler som kommer att nämnas i den utbredning jag för närvarande minns i slutet av detta inlägg. Spelvärlden återspeglar ett medeltida samhälle i Olys, en provins till ett mäktigt kejsardömme som under knappt tusen år lagt under sig mer än halva den kända världen. Spelarna kommer att sändas som spioner åt kejsardömmets representant i Olys; Kapten Farahd, för att undersöka underliga rykten om en demoner och sjukdom som härjar i Olys sydliga stad Bhargon. Spelarna kommer att ha handplockats för uppdraget och behöver inga kopplingar till varandra eller kejsardömmets män. Kort om Olys: Olys är ett vackert land med många sjöar och slätter men också vida, gröna skogar som ligger angränsande till andra länder under kejsardömmets styre på alla sidor, urbefolkningen kallas Olysier och är ett solkysst folkslag som levde i klaner innan kejsardömmets ankomst. VIKTIG INFO: *Världen saknar helt magi, vidskepelse och legender om den finns dock och de flesta lärda anser att magi en gång var en mycket verklig kraft som dock dog ut för länge sedan av okända anledningar. *Önskas information om huvudreligionen Allmödratron får ni kontakta mig, finns intresse att spela sektmedlem får ni gärna göra det och skapa er själva en gudendom att tjäna, dock finns inga heliga krafter för någon religiös. Fråga gärna om det finns fler frågor! Karaktärsmall att sända till mig via PM: Karaktärsnamn: Ålder: (Ingen effekt på något enligt mitt system, endast för att få en bild) Kön: (Se ålder) Profession: (Jägare, soldat, tjuv, glädjeflicka, osv) Tro:(Allmödratron är nästan 100% i Olys, så att vara atheist kräver goda anledningar) Bakgrund: Kort om dig:
 7. Hejsan! Jag driver för närvarande en kampanj med systemet BRP (Basic Roleplaying), det utspelar sig i ett feudalt, medeltida samhälle, med koppar, silver och guld som valuta. Vad vore resonabelt för basvaror och dylikt tycker ni? Har ni kanske länkar till färdigskapade ekonomier eller tips på vart jag kan leta? Trött på att få hitta på och sedan ta tillbaka kostnader på föremål av egen brist på vetande. Om det gör någon skillnad görs 95 procent av all varutransport över mark. Mest intresserad av: Vapenvärden och Rustningsvärden Metallvärden Matvärden (Fattigt,medel och rikt, tar dock gärna detaljerade varuinfon) Rumshyrning på värdshus Dryckespriser (Kryddvin, Öl, Mjöd, Mjölk) Transportmedel (Hästar, jollar, skepp osv) Tjänster (Tjänstemän, legoknektar, kurirer osv)
 8. Gnomvid

  Rollspelsblogg

  Tänkte upplysa alla småtokiga rollspelare och annat konstigt småfolk om min rollspelsblogg jag startat upp nyligen. Läs det lilla inlägget och ge gärna tips på vad ni vill att jag ska skriva om! http://dungeonmaster.bloggplatsen.se/
 9. Vi har gjort rätt tydligt att vi vill spela över internet tror jag. Då vi har en liten son kan vi inte slita oss och åka iväg för rollspel så ofta.
 10. Jo precis, det är rätt version och jag har både Trudvangs Stigar och Trudvangs Hjältar men det finns väldigt få varelser att hämta ur Stigar och jag skulle vilja hitta lite fler, kanske monster/varelser konverterade från Jorges till att passa det nyare systemet. Har själv gjort ett par egna konverteringar men tänkte ifall det fanns några kreativa eldsjälar där ute som gjort något liknande till större utsträckning. Det är ganska segt att skriva om dem även om systemen liknar varandra något.
 11. Hejsan hejsan! Jag söker monster anpassade till den versionen av Trudvang där man har exceptionella färdigheter istället för att ha enskilda värden. Det är ingen bra förklaring, det vet jag men jag minns inte vilken utgåva det är :S Tack på förhand!
 12. Tack för alla grymma svar! Ni har varit sjukt bra hjälp! Det blir nog spelarminis från Red Box Games och fiender i papper!
 13. Tackar för tipset Vet du om man kan räkna med att de är målade om inte annat sägs? Är rätt sugen på kelterna under Antik till Medeltid 28mm
 14. Var hälsade bröder och systrar av rollspelandets ädla konst! Jag undrade om någon här på forumet vet var man kan hitta färdigmålade miniatyrer (eventuellt omålade) som skulle kunna användas till rollspel? Är mest intresserad av alver, människor, dvärgar och diverse monster från typiskt nordisk fantasy som passar in i Trudvangs universum men också annat mer D&D-artat utan att för den sakens skull vara miniatyrer menade för D&D. Det behöver inte vara en svensk butik/sajt, bara de fraktar till Sverige. Tack på förhand!
×
×
 • Create New...