Jump to content

Fredrik Mattsson

Medlem
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

About Fredrik Mattsson

 • Birthday 11/01/1992

Profile Information

 • Ort:
  Falun
 • Intressen
  Lajv, rollspel, politik, ledarskap, historia, ljudteknik, spel, spel och spel
 1. Haha, hur skulle jag inte kunna dyka upp när det handlade om lajv+Uppsala. Jag lägger till dig i vår grupp så är du jättevälkommen att dyka förbi.
 2. Jag skulle kunna lägga till dig i vår fb-grupp (som troligen betydligt fler lajvare kollar än som kollar det här forumet), så kan man också spåna lite hantverksidéer i den?
 3. Hejsan, jag sitter med i Spelgillets styrelse och vi har en hel del hantverk inom främst lajv/medeltid på gång, men skulle ändå vilja hålla på mer med det än vi gör. Vi håller till i V-dalas nations lokaler på S:t Larsgatan 13. Nationen är jättesnäll nog att låna ut lokaler till både spel och hantverk till studenter. Även om de tillåter en del utomstående att smita in är de inte så där jätteförtjusta i att släppa in alltför stora mängder icke-studenter. Vi har spelaktiviteter varje söndag 16:00 så om du eller någon annan känner för att bara dyka förbi och prata lajv/hantverk eller spela spel eller både och är det bara att dyka förbi. (Man går rakt in genom den högre dörringången på framsidan, sedan rakt fram till en ny ingång där man tar vänster, då kommer man till en trappa som man går uppför en våning. Slutligen går man rakt fram till dörren mittemot trappan till Falurummet och det är där vi sitter.
 4. Hejhopp! Här kommer två artiklar om lajvet (DT:s är förstås bäst, men DD:s är helt okej också): http://www.dt.se/nyheter/falun/1.316833 ... dalaskogar (klicka på bilden till höger så får du ett bildspel) http://dalademokraten.se/sida/id/167449/ (strax ovanför bilden kan man klicka upp fler bilder)
 5. Lite svar på tal för den som hävdar att lajv endast framställs negativt i media: http://www.dt.se/nyheter/falun/1.316833 ... dalaskogar Om man klickar på bilden till höger finns ett bildspel. Håll till godo!
 6. Börjar dra ihop sig till sista anmälningsdag för intrig. Denna är 15 april, så se till att anmäla dig om du inte redan har gjort det. Personliga intriger utöver det vanliga utlovas!
 7. Lite sent postat, men för den som har vägarna förbi Avesta imorgon (28 feb, kl. 11:00) kan jag tipsa om att Silverdolken och Nebulosus kommer att arrangera världens fränaste inomhusboffer i Markusskolans gymnastiksal (markusgatan 19). Tänk er borgar av plintar och studsmattor. Om man har medeltidskläder ska man självklart ha dessa på sig, men annars tillåts även moderna kläder. För den som själv inte har några vapen (eller inte vill riskera sina supersnygga latexvapen) kommer jag ta med ett tiotal egna och Silverdolken har ett förråd på cirka 20 stycken att låna ut. Välkommen! (Kommer garanterat bli fler tillfällen för dem som missar detta. Så kasta en titt på vår www.nebulosus.se med jämna mellanrum.)
 8. Klart jag kommer. Sätter kanske till och med ihop en Falugrupp, annars låter jag er fixa en roll som förra gången. Var ruskigt skönt att slippa fundera ut en.
 9. Angående media. Självklart kan media skriva både bra och dåliga saker, det är liksom medias roll .... Förutsatt att du har rätt: media skriver mer dåliga saker än bra saker om hobbyn. Är då lösningen att ignorera media och istället garantera 100% negativ publicitet? Jag har varit inblandad då min förening vid 3 tillfällen uppmärksammats i artiklar. Och min erfarenhet är tvärtom att media är ett utmärkt verktyg att nå den breda allmänhet och att journalister är genuint nyfikna på vår hobby. Självklart leder det på lång sikt till en större acceptans av hobbyn.
 10. Jajamänsan. Och adressen är Timmervägen 8 i Falun om någon annan forumist har vägarna förbi. Det bjuds på fika och Munchkinspel!
 11. Låter spännande! Vi kan spåna närmare på årsmötet så kanske vi kan ta in det i vår verksamhetsplan också.
 12. Då var det än en gång dags för Nebulosus att bjuda på ett 3-dagar långt vårlajv i Dalarnas vackra skogar. Oväntade möten (http://nebulosus.se/Filer/Arrangemang/2011/Utskick.pdf) är ett medeltida fantasylajv som utspelar sig i vår alldeles egna kampanjvärld. Denna gång ligger fokus på skogen Terravis i södra Jellamis där överhuvudena från grevedömmena Mirhind och Sooxheim av en slump råkar befinna sig samtidigt. Sooxheims överhuvud befinner sig i skogen för att undersöka hur man bäst kan utnyttja skogens timmer- och metallresurser. Mirhinds överhuvud är å sin sida är i skogen för att förbättra de diplomatiska relationerna med skogsalverna i området. Detta bådar givetvis för intriger och svårlösta problem då Mirhind och Sooxheim båda ligger på gränsen till öppet krig med varandra. För att underlätta för varje deltagare att spela ut sin roll erbjuder vi personliga intriger baserade på dina egna önskemål. Mat och dryck under samtliga tre dagar erbjuds även till priset av 200 kr. Slutligen har vi en mysig timmerstuga med bardisk dit du kan dra dig tillbaka fram emot kvällen efter att ha tagit ett dopp i vår unika tjärn. Hjärtligt välkommen!
 13. Då var det än en gång dags för Nebulosus att bjuda på ett 3-dagar långt vårlajv i Dalarnas vackra skogar. Oväntade möten (http://nebulosus.se/Filer/Arrangemang/2011/Utskick.pdf) är ett medeltida fantasylajv som utspelar sig i vår alldeles egna kampanjvärld. Denna gång ligger fokus på skogen Terravis i södra Jellamis där överhuvudena från grevedömmena Mirhind och Sooxheim av en slump råkar befinna sig samtidigt. Sooxheims överhuvud befinner sig i skogen för att undersöka hur man bäst kan utnyttja skogens timmer- och metallresurser. Mirhinds överhuvud är å sin sida är i skogen för att förbättra de diplomatiska relationerna med skogsalverna i området. Detta bådar givetvis för intriger och svårlösta problem då Mirhind och Sooxheim båda ligger på gränsen till öppet krig med varandra. För att underlätta för varje deltagare att spela ut sin roll erbjuder vi personliga intriger baserade på dina egna önskemål. Mat och dryck under samtliga tre dagar erbjuds även till priset av 200 kr. Slutligen har vi en mysig timmerstuga med bardisk dit du kan dra dig tillbaka fram emot kvällen efter att ha tagit ett dopp i vår unika tjärn. Hjärtligt välkommen!
 14. Hej! Jag har under flera års tid åkt på Elerialajven (http://eleria-lajv.com/) och för mig är det en självklarhet att även åka nu till våren. Då flera röster har höjts inom Nebulosus om att man borde sätta ihop en lite större grupp (10-20 personer) har styrelsen nu gjort slag i saken och beslutat: Nebulosus ska sätta ihop en grupp till vårens Elerialajv Uppgörelsen/Orostid! Och självklart är alla välkomna såväl medlemmar som personer som inte är medlemmar! Allt är inte bestämt, men i nuläget är tanken att gruppen ska vara en slags kringresande "familj" (då inte familj som i att alla är släkt utan mer som en slags cirkus familj). Gruppen är inspirerad av zigenarkulturen och kommer att spinna vidare på alla fördomar! Några exempel på roller som kan passa in i gruppen är musiker, gycklare, tjuvar, köpmän och allmänt lösdrivande folk. Gruppen har rest runt en längre tid i Artaria och är nu tillfälligt bosatt i byn Stendal. Inför lajvet kommer även flera träffar att anordnas då vi hjälps åt med att sy kläder och ordna annan utrustning. I december kommer dessutom ett möte att ske då vi planerar gruppens upplägg närmare. Något som är mycket viktigt för oss är att alla oavsett hur stor eller liten roll man har ska känna sig delaktig i gruppens intriger och få möjlighet att spela spela ut sin roll till fullo. Så är du sugen på att få en fantastisk upplevelse på Sveriges största lajv? Tveka isåfall inte att höra av dig till gruppansvarige Elis Örjes på antingen 076-6167632 eller pop3@mail2crazy.com.
×
×
 • Create New...