Jump to content

Xanxerxes

Medlem
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

 1. Nu är vi två spelare i tjejgruppen. Första speltillfället blir redan nästa vecka. Vill du hänga på?
 2. Vi behöver en tjej till för att kunna köra igång med tjejgruppen. Finns ändå plats för några till om fler visar intresse. Eftersom Cecilia på Studiefrämjandet har semester, så hör av dig direkt till mig (spelledaren) på xanxerxes@gmail.com, så kan du komma och provspela med oss och se om du gillar det. Vi kör sporadiskt under sommaren och i höst en vardagkväll i veckan. Ha en trevlig spelsommar!
 3. Är du nyfiken på bordsrollspel, är du spelfanatiker eller har du kanske aldrig provat? Oavsett har du nu chansen, när vi tar första steget på Studiefrämjandet mot en spelgrupp, bara för tjejer 18+. Gruppen kommer att ledas av en spelledare som har många års erfarenhet av rollspelet Dungeons & Dragons. Spelet utspelar sig på vår egen planet där fantasy och science fiction blandas friskt. Du kommer att spela en formbytare som ingår i MIT (Mission Impossible Task Force) med uppdrag att rädda Jorden som står inför hotet att förintas i atombombskrig mellan USA, Ryssland och Kina. Uppdraget för MIT är att vara livvakter åt Rysslands president när han är på toppmötet i Beijing för att diskutera åtgärder mot de faror som hela mänskligheten står inför. Ni har stigit på planet efter toppmötet för att flyga tillbaka till Moskva. MIT får bra betalt för uppdraget. Nu är troligen faran över för den ryska presidenten och hans medföljande flickvän. Eller inte? Det blir ett prova-på-äventyr på två-tre timmar och tycker du det är kul så kan vi fortsätta spela tillsammans en vardagskväll i veckan. Vi blandar action, mysterier och rollspel utifrån din figurs personlighet. Om vi sedan vill flytta över spelet till en fantasivärld eller ut i rymden, så gör vi det. Du kan vara nybörjare eller veteran. Välkommen på en första träff måndag 28 maj, start kl. 16.30. Vi håller till i Studiefrämjandets lokaler på Järnvägsgatan 41 i Helsingborg. Anmäl intresse till: cecilia.ekelund@studieframjandet.se el tel. 076-008 07 92. Du får då också dörrkod till lokalen. Om du vill ha mer information se här http://www.studieframjandet.se/Vastra-Skane/. Om du vill ha info från spelledaren, så kan du kontakta mig på xanxerxes@gmail.com. Studiefrämjandet startar denna grupp för att ge tjejer en möjlighet att spela på sina egna villkor. Jag är en av två spelledare som även spelleder grupper blandat både killar och tjejer med tre-fyra deltagare. De flesta är kring 30 år, men du kan vara både yngre eller äldre. Så är du kille och vill spela, så finns det möjlighet att prova i någon av de andra grupperna. Är du yngre än 18 så kan vi ev. starta en grupp för yngre spelare. Hör bara av dig till mig eller Cecilia!
 4. Vi är nu tre fasta spelare. Vill du läsa krönikan? Här finns den: https://liberanosamalo.obsidianportal.com/adventure-log.
 5. Vi är två regelbundna spelare och en spelledare som spelar Dungeons and Dragons 5e varannan vecka, oftast onsdagar, centralt i Helsingborg i Studiefrämjandets lokaler. Hör gärna av er nybörjare som erfarna till mig (spelledaren) på xanxerxes@gmail.com.
 6. Vi är nu 2 fasta spelare som kommer varje speltillfälle. Vi har även 1 spelare som kommer mer sporadiskt. En ny spelare kommer till nästa speltillfälle. Vi spelar varannan jämn onsdag centralt på Studiefrämjandet i Helsingborg kl. 17-21.45. Vi har utrymme för fler spelare. Målet är att vara 4-5 spelare varje gång. Vi spelar i Dark Sun-världen. Välkommen att höra av dig till mig på xanxerxes@gmail.com. Vi kan träffas för att se om vi passar ihop och sen om det känns bra så kan du komma och spela med oss för att se om du trivs med de andra spelarna. Hör av dig!
 7. Du vill ha karaktärsdrivet spel som befrämjar berättandet med utrymme för spontana infall och humoristiska inslag. Du vill ha kul i en grupp med varma och vänliga människor som tycker om att samarbeta i en avslappnad grupp. Du är ingen powergamer och du vill att alla ska få göra sin röst hörd i gruppen. Du är kanske nybörjare eller spelat i flera år. Du är 20-50 år och du vill spela en kväll i veckan. Du önskar en välplanerad intrig med rollpersonerna som driver berättelsen framåt där samlandet av information och tänkande kring den är avgörande för att kunna lösa mysterierna i äventyret. Noggranna anteckningar för du hela tiden och krönikan som skrives efter varje speltillfälle är data som du klurar på efteråt för att kunna lägga upp en plan med de andra till nästa speltillfälle. Det är som att vara huvudpersonen i en deckare som ger utrymme för spontanitet och humor. Ibland känns det som att vara med i en fantasy- eller SF-film. Eller är du med i en actionkomedi ibland? Jag var spelledare för en grupp för 2 år sen. Vill spela med nytt folk för att få nya intryck och utvecklas som spelledare. Spelar gärna med dig som vill prioritera informationssamlande, gestaltning och samarbete genom att dela all info till medspelarna. Är född på 60-talet, har varit spelledare i olika perioder sedan jag var 18 år och alltid det bästa rollspelet. Min starka sida är upplägget av äventyren och spelledarfigurernas gestaltning. Jag gillar att låta spelfigurerna röra sig i nutid som typ agenter i en actionfilm, fantasyfilm på en ökenplanet och i en miljö som i en SF-film. Viktigt att spelarna gillar att söka information och pussla ihop den för att förstå vad som pågår runt dem. Viktigt att man är lagspelare som inte vill dominera hela gruppen och hålla på hemligheter. Samarbete är avgörande. Öppen och glad person är en fördel. Jag gillar att spela stämningsmusik och val av musik har ledtrådar i pusslet. Visar bilder ibland på datorskärm/surfplatta. Gillar även stridssituationer, som inte handlar om att döda utan ibland fånga in eller slå motståndarna medvetslösa för utfrågning efteråt och ibland bara fly ifrån. Det som driver mig är att hitta på ett problem och se om spelarna löser det som jag har tänkt - wow. Gillar att ha dråpliga figurer som spelarna möter. Min svaga sida är att striderna tar tid för att jag inte kan reglerna utantill, så där behöver spelarna hjälpa mig. Är även öppen för spelarnas egna förslag till vart äventyret kan ta vägen. Vill spela en kväll i veckan, måndag el onsdag. Får bli hemma hos mig och vi spelar i källaren så vi får vara ifred från övriga familjen. Intresserad att veta mer? Går att mejla mig också på xanxerxes@gmail.com. Tror att viktigt att träffas på stan först för att se om man passar ihop. Är det en existerande spelgrupp kanske jag ska gästspelleda med er en gång och så ser vi på det viset om vi passar. Viktigt för mig att alla trivs och är vänliga och hjälpsamma gentemot varandra. Hör av dig så kan vi diskutera mer.
 8. Du vill ha karaktärsdrivet spel som befrämjar berättandet med utrymme för spontana infall och humoristiska inslag. Du vill ha kul i en grupp med varma och vänliga människor som tycker om att samarbeta i en avslappnad grupp. Du är ingen powergamer och du vill att alla ska få göra sin röst hörd i gruppen. Du är kanske nybörjare eller spelat i flera år. Du är 20-50 år och du vill spela en kväll i veckan. Du önskar en välplanerad intrig med rollpersonerna som driver berättelsen framåt där samlandet av information och tänkande kring den är avgörande för att kunna lösa mysterierna i äventyret. Noggranna anteckningar för du hela tiden och krönikan som skrives efter varje speltillfälle är data som du klurar på efteråt för att kunna lägga upp en plan med de andra till nästa speltillfälle. Det är som att vara huvudpersonen i en deckare som ger utrymme för spontanitet och humor. Ibland känns det som att vara med i en fantasy- eller SF-film. Eller är du med i en actionkomedi ibland? Jag var spelledare för en grupp för 2 år sen. Vill spela med nytt folk för att få nya intryck och utvecklas som spelledare. Spelar gärna med dig som vill prioritera informationssamlande, gestaltning och samarbete genom att dela all info till medspelarna. Är född på 60-talet, har varit spelledare i olika perioder sedan jag var 18 år och alltid det bästa rollspelet. Min starka sida är upplägget av äventyren och spelledarfigurernas gestaltning. Jag gillar att låta spelfigurerna röra sig i nutid som typ agenter i en actionfilm, fantasyfilm på en ökenplanet och i en miljö som i en SF-film. Viktigt att spelarna gillar att söka information och pussla ihop den för att förstå vad som pågår runt dem. Viktigt att man är lagspelare som inte vill dominera hela gruppen och hålla på hemligheter. Samarbete är avgörande. Öppen och glad person är en fördel. Jag gillar att spela stämningsmusik och val av musik har ledtrådar i pusslet. Visar bilder ibland på datorskärm/surfplatta. Gillar även stridssituationer, som inte handlar om att döda utan ibland fånga in eller slå motståndarna medvetslösa för utfrågning efteråt och ibland bara fly ifrån. Det som driver mig är att hitta på ett problem och se om spelarna löser det som jag har tänkt - wow. Gillar att ha dråpliga figurer som spelarna möter. Min svaga sida är att striderna tar tid för att jag inte kan reglerna utantill, så där behöver spelarna hjälpa mig. Är även öppen för spelarnas egna förslag till vart äventyret kan ta vägen. Vill spela en kväll i veckan, måndag el onsdag. Får bli hemma hos mig och vi spelar i källaren så vi får vara ifred från övriga familjen. Intresserad att veta mer? Går att mejla mig också på xanxerxes@gmail.com. Tror att viktigt att träffas på stan först för att se om man passar ihop. Är det en existerande spelgrupp kanske jag ska gästspelleda med er en gång och så ser vi på det viset om vi passar. Viktigt för mig att alla trivs och är vänliga och hjälpsamma gentemot varandra. Hör av dig så kan vi diskutera mer.
 9. Två av våra spelare har en spelpaus till hösten. Vi behöver bli fler, kanske två-fyra killar/tjejer. Just nu är vi en spelare (kille, cirka 25 år), hans killkompis som vill haka på när vi kör igång med ny grupp och en spelledare (kille, cirka 50 år). Vi har spelat i över ett år tillsammans i en grupp som pendlat mellan 2 till 6 spelare. Vi spelar hemma hos spelledaren i centrala Helsingborg måndagkvällar jämna veckor. Ibland är hans son på 8 år med i början av spelkvällen, innan han måste gå och lägga sig. Vi spelar en ökenkampanj i Dark Sun-världen. Cirka en strid per speltillfälle och rollspelande resten av tiden. Vi tänkte att när tillräckligt många är intresserade, så träffas vi och påbörjar skapandet av en egen figur på grad 1 och diskuterar vad vi gillar för spel. Sen provkör vi tillsammans några speltillfällen (ja, kanske ett äventyr som tar en månad att spela, det vill säga fyra speltillfällen) och så får vi se hur många som trivs så pass mycket att de vill fortsätta spela. Du behöver inte ha erfarenhet från just detta rollspel, du lär dig medans du spelar av oss som har spelat det tidigare. Vill du veta mer så mejla xanxerxes@gmail.com.
 10. Vi är 4 spelare, 3 killar och 1 tjej, i åldrarna 20-25 som söker 1-2 tjejer till vår grupp som spelat i denna gruppsammansättning bara några månader. Vi har killar som vill spela med oss, men tror på en jämnare könsfördelning och söker därför tjejer till gruppen. Jag är spelledare, kille och 50 år. Vi spelar hemma hos mig i centrala Helsingborg en gång i veckan vardagkvällar kl 17-22. Just nu kör vi måndagkvällar, men det kan ändras när skolorna kör igång för hösten. Vi spelar en ökenkampanj i Dark Sun-världen. Cirka en strid per speltillfälle och rollspelande resten av tiden. Du kan alltid komma och gästspela med oss för att se om du trivs med gruppen. Varför inte redan nu på måndag kväll? Vill du veta mer så mejla xanxerxes@gmail.com.
 11. Vi är 4 killar mellan 25-50 år som söker 2 killar/tjejer till vår grupp som spelat tillsammans sedan i höstas. Spelledaren är bosatt i Helsingborg, en kör bil från Åstorp och resten kommer med tåg från Malmö. Vi spelar en ökenkampanj i Dark Sun-världen. Cirka en strid per speltillfälle och rollspelande resten av tiden. Vi träffas hemma hos mig (spelledaren) i Helsingborg onsdagar kl 17-21 (uppehåll var tredje vecka). Vill du veta mer så mejla xanxerxes@gmail.com.
 12. Nyinflyttad i 40-årsåldern söker spelare/spelargrupp att spela med eller spelleda för. Bor centralt i hus med fru och barn, så vi kan samlas hemma hos mig runt ett bord för 10 personer. Vill själv gärna spelleda en kampanj i Dark Sun-världen. Kör gärna så mycket som möjligt på svenska (om jag spelleder) för stämningens skull. Gillar strider och gestaltning i kombination. Annars spelar jag gärna också till en början - helst D&D 4th ed. Annat fantasy- eller sfrollspel kan jag ev. prova på även om erfarenhet av annat är ringa.
×
×
 • Create New...