Jump to content

CanuckWannabe

Medlem
 • Content Count

  208
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by CanuckWannabe

 1. Har ni lust att se platsen för brottet....ehh... WIF-partiet så är det öppet hus i lokalen Rydsvägen 260 torsdag 30/10 18:30 - 22:00. Ni kan kanske till och med få träffa någon av spelarna på riktigt .
 2. Dragon's Den sätter fart på Linköping i spelveckan: Öppet hus på Garnisonsmuseet där Dragon's Den arrangerar olika historiska figurspel. Tid: 12:00 - 16:30 Måndag - Fredag Plats: Garnisonsmuseet, infanterivägen 12 Dragon's Den på universitetet, diverse bräd- och kortspel. Mer detaljer kommer på hemsidan. Tid: 11:30 - 14:00 Tisdag - Fredag Plats: Colosseum, i C-huset. Spelkväll på HG. Tid: 18:00 - 23:30 Måndag Plats: Herrgår'n i Ryd (http://www.hg.se) Spel i Dragon's Dens figurspelslokal. FoW, WHFB, WH40k, AT-43 etc. Tid: 18:00 - 22:00 Tisdag, onsdag, fredag. 14:00 - 18:00 Söndag 2/11 Plats: Vasavägen 23 Öppet hus i Rydslokalerna, prova på historiska figurspel, t ex DBA. Tid: 18:30 - 22:00 Torsdag Plats: Rydsvägen 260 och 262. Mikrokonvent i vår figurspelslokal. 6 flyttkartonger med spel som bara väntar på att spelas. Tid: 14:00 - 22:00 Lördag 1/11 Plats: Vasavägen 23 Fler aktiviteter och mer info hittas på vår hemsida http://www.dragonsden.se och i vårt forum http://www.dragonsden.se/forum.
 3. Preliminär agenda (kommentera gärna om något är fel eller saknas): 1. Mötet öppnas 2. Val av mötesordförande 3. Val av mötessekreterare 4. Val av justerare 5. Val av rösträknare 6. Godkännande av agenda 7. Beslut om mötets behöriga utlysande 8. Verksamhetsberättelse 9. Ekonomisk berättelse 10. Revisionsberättelse 11. Beslut om styrelsens ansvarsfrihet 12. Presentation av verksamhetsplan 13. Presentation av budgetförslag Paus med diskussion och tårtkalas 14. Fastställande av verksamhetsplan 15. Fastställande av budget 16. Val av ordförande 17. Val av kassör 18. Val av resterande styrelse 19. Val av revisorer 20. Val av valberedning 21. Övriga frågor 22. Mötet avslutas
 4. Lördag 30/8 10:00 så börjar Dragon's Dens årsmöte i T1 eller T2 i C-huset på Universitetet. Vi firar dessutom att Dragon's Den fyller 25 år (äldre än Sverok )med ett tårtkalas i anslutning till årsmötet. Mer information finns på DD:s hemsida http://www.dragonsden.se med tillhörande forum.
 5. LinCon-ledningen skulle varmt välkomna en person som vill ägna sig på "heltid" åt rollspelsarrangerandet. Och Svensson blir nog bara glad om någon vill avlasta honom. Det känns snarare lite magert att vi i Linköping med 80+ Sverok-föreningar som sysslar med rollspel (i princip minst 400+ spelare) inte kan hitta en till som kan tänka sig att hjälpa till så att vi kan få rollspelsbiten på Lincon mer enligt önskemål. För att röra ett par varv extra i grytan så har jag en pragmatisk (och krasst ekonomisk som någon klagade på tidigare) fråga: tydligen så är det vanligt (norm?) att flera rollspelslag delar på ett rum på konvent utomlands ( t ex i Finland). Om tre rollspelslag delar på en sal så konkurrerar rollspelen på i stort sett samma villkor som övriga aktiviteter på konventet. Men är svenska rollspelare för blyga och/eller bortskämda för att det skulle kunna fungera?
 6. Jag överlåter till arrangörsgruppen för LinCon att komma med ett officiellt svar, men skriver det här inlägget för att ni ska veta att vi är medvetna om att diskussionen finns. Vi i LinCon-ledningen diskuterar saken och försöker få fram ett upplägg som kan fungera. Två saker krånglar dock till det hela: 1. Det går inte att hitta spelledare. 2. Lokalerna är inte helt lämpliga då vi har stora men ganska få rum.
 7. Dragon's Den har årsmöte! Datum: fjärde augusti Tid: 14:00 Plats: Sal T1 i C-huset Linköpings universitet. Dessutom så är det Dragon's Dens andra speldygn det datumet! Det börjar 10:00 i Colloseum (där Lincon-receptionen brukar hålla till).
 8. Det stämmer, även om det är mest brädspelare där så är det alltid någon som känner någon som känner någon som... Conny Ordf, DD
 9. http://www.dragonsden.se fungerar inte på grund av trubbel med leverantören. Innehållet på sidan kan ses (fast inte så snyggt) på dd.sverok.net. Spelkvällarna på HG har börjat, måndagar 18:00 - 24:00 som vanligt. Conny, ordf. DD
 10. Annars så är väl standardtaktiken i det här fallet att ställa Ps med luckor mellan sig framför Bd. När dubbla led Wb kommer rumlande så stannar de mot Ps och slåss. Resultatet blir att Ps endera glider in lite snyggt bakom Bd eller flyr igenom. Wb följer med och finner sig plötsligt nos mot nos med Bd med dubbla överlapp och i värsta fall Ps-support, mao Wb +2 mot Bd +5 eller +6. Om Bd dessutom dubblar så dör 2 Wb. Två sådana strider och partiet är klart. Annars så är den bästa taktiken att alltid slå sexor.
 11. DBM-listorna ligger till grund för arme-listorna i DBA version 2.0 och senare så de ger en hyfsad bild av DBA-armeerna. Jag brukar dessutom använda DBM-listorna för att veta mer om exakt vad de olika typerna representerar rent historiskt så jag kan köpa rätt "gubbar". En annan användning är att bestämma vilka val som bäst matchar ett givet tillfälle, t ex om jag vill ha en Normandisk arme från 1066 så säger DBM-listorna vilka element jag ska välja i "or"-satserna.
 12. http://www.ipmssverige.org/links/index.htm Eller kanske ännu bättre, släng in en fråga på IPMS Stockholms forum. Kan inte de svara så finns det ingen som vet. http://www.ipmsstockholm.org/
 13. Som alltid så ska man kolla http://theminiaturespage.com först. Deras anslagstavla för "Pulp gaming" är nog det som passar bäst. http://theminiaturespage.com/boards/topics.mv?id=142 Ett exempel är Copplestone: http://www.copplestonecastings.co.uk/range.php?range=FW
 14. Det jag kan komma på som är närmast är väl Heroscape, men det är ett skirmish-spel så det kanske är helt fel. http://www.boardgamegeek.com/game/11170 Annars så är det väl bara att välja det spel du är mest intresserad av och jaga något färdigmålat på ebay eller liknande.
 15. Kolla på http://games.groups.yahoo.com/group/SWE ... S_SOCIETY/ eller släng in ett meddelande på SKUD-forat här.
 16. Håller med! Som ex-Stalin så vill jag veta hur det går i det ursprungliga partiet. CanuckWannabe, misslyckad despot.
 17. Beror lite på vilken skala du är ute efter, några få individer eller stora armeer. "Bushi" är bra och gratis http://users.erols.com/rckfllr/ "Killer Kantanas" påstås vara bra (jag har inte spelat det själv) men framför allt så är hemsidan riktigt nyttig http://members.aol.com/KllrKatnas/ För skirmish så gillar jag "Yume no Bushi" http://www.wargamesjournal.com/download ... _Rules.pdf som bland annat inkluderar en förolämpningsfas med med tillhörande ordlista på japanska förolämpningar. Att det är gratis gör det inte sämre.
 18. morr, mummel :evil: Va i .... gör min efterträdande Stalin!?!? Anfalla Japan? PLANEN var att vara extremt aggresiv mot tysken för att kunna förklara krig så tidigt som möjligt och sedan låta den stolta och segerrika Röda Armen ha sin förstamajparad på Unter den Linden 1943. Först efter det så var det dags att släcka lyset i den uppgående lampans land. Canuckwannabe, ex-Stalin Och det VAR meningen att sköta försvaret av Frankrike på ett sådant sätt att vi kunde flytta huvudstaden till ett ställe med varmt och behagligt klimat. :oops:
 19. Man börjar alltid med att kolla på Theminiaturespage, till exempel pirat-forat 8) http://theminiaturespage.com/boards/topics.mv?id=169
 20. Finns det någon affär som säljer färger från Derivan Minis?
 21. CanuckWannabe

  konvent

  får man arrangera ett spel om pengar om man tar ca:85kr inköp? Enkel svar: NEJ På pokerforum.nu finns ett forum som tar upp just de juridiska aspekterna, rekommenderad läsning. Lite mer komplicerat svar hämtat från pokerforum.nu: Lagligheten att arrangera pokerspel. Två rekvesit måste vara uppfyllda, för att det skall vara helt lagligt att arrangera en pokerkväll: a) Slutet sällskap. Får ej ta ut någon avgift för själva spelet (rake eller bordsavgift). a) Det måste verkligen vara ett slutet sällskap. Exempelvis är en förening ett gränsfall - det beror på hur lätt eller svårt det är att bli medlem i föreningen. "Pokerföreningen för Uppsalastudenter" är troligen tillräckligt slutet. medan "Pokerföreningen för frimärkssamlare" inte är det. Att dra en spader tillsammans med lumpargänget eller barndomskamraterna kring köksbordet är i alla fall helt okej. Poängteras bör att det inte är olagligt att spela på någon svartklubb, men att det olagliga kan ligga i att arrangera spelet. Givetvis måste du skatta för eventuella vvinster vid ett pokerparti av detta slag *host host*. Se 1.2 Så fort du tar ut en avgift så blir spelet olagligt. Du får inte ens ta ut en avgift för att täcka hyran eller liknande. Ett sätt att gå runt detta är att ta ut en hög medlemsavgift som täcker kostnaderna, ett annat att servera obligatorisk mat och dryck. Troligtvis det smidigaste är dock att kräva att medlemmarna skall vara spelare på en eller två sajter där du har ett affiliateavtal. Givetvis skall ni inte spela om kontanter, utan ni spelar med pokermarker, som inte har ett nominellt värde, men väl samlarvärde... Detta är ett brev från Lotteriinspektionen: Citat: Hej Kortspel utgör enligt 3 § lotterilagen lotteri och får enligt 9 § lotterilagen anordnas endast efter tillstånd. Poker omfattas alltså av lotterilagen. Enligt 1 § lotterilagen tillämpas lagen bl.a. på lotterier som anordnas för allmänheten eller kortspel som anordnas i förvärvssyfte. Att några vänner i en liten sluten krets spelar poker om pengar är i sin ordning, så länge inte någon tjänar pengar på det, t.ex. genom att ta ut en avgift för att arrangera spelet. Det är dock viktigt att de som spelar har en annan gemenskap med varandra än pokerspelandet. Att starta en förening som bildas särskilt för pokerspel om pengar där vem som vill får bli medlem är sådan att den anses anordnad för allmänheten och därmed omfattas av lotterilagen. Lotterilagen finns tillgänglig via Lotteriinspektionens webbsida http://www.lotteriinspektionen.se. Med vänlig hälsning Jessica Jeppsson jurist Alltså, bilda en filmdiskussionsförening, där man vid varje möte går igenom de viktigaste momenten i klassiker som Maverick, Rounders, Cincinatti Kid osv. Är varje medlem rekomemnderad av två andra så är det nog omöjligt att klanka på slutenheten respektive inriktningen. Lotteriinspektionen skriver så här om "slutna föreningar" "Länsrätten i Västerbottens län (mål nr 1781-98 ) har bedömt att ett lotteri som anordnades för en förenings medlemmar var anordnat för allmänheten trots att föreningen endast hade ca 190 medlemmar och endast 15-20 medlemmar deltog vid varje lotteritillfälle. Lotterier för anställda eller medlemmar av en viss bransch kan således utgöra vad som i lotterilagen menas med lotterier anordnade för allmänheten."
 22. Notera att det står fel i Lincon-foldern: KonVux och årsmötet kommer inte att hållas på Herrgår'n, pga reparationer. Rätt adress är Bygdegatan 369 (Lambohov). KonVux börjar fredag 29/7 18:00 och årsmötet lördag 30/7 13:00. CanuckWannabe: som är med i styrelsen för Dragon's Den
 23. Köpte mitt hos http://www.worldofboardgames.com eftersom jag föredrar att stödja svenska initiativ. Den senaste versionen av reglerna, som finns på boardgamegeek, innehåller fler exempel, men jag hade inga problem med att förstå originalreglerna heller.
 24. Som uppvärming inför Lincon så kör vi KonVux helgen innan. KonVux ett nötskal (se Dragon's Dens sidor för mer info): Vi börjar 18:00 fredag kväll med att Dragon's Den bjuder på lite gott och grillat så att alla känner sig välkomna, passande drycker finns att köpa i baren. Sedan spelar man de spel man känner för, endera väljer man ett spel ur Dragon's Den's hög, har med sig egna eller är med i något av de arrangemang som anordnas. Mellan sent och 10:00 sover vi. Herrgår'n är stängd under natten så de som inte har fixat någonstans att sova kan övernatta i någon av Dragon's Den's lokaler nära Herrgår'n. Söndag eftermiddag är det slut på det roliga och vi städar upp och åker hem. Lincons Blodbad i samma nötskal: Detta är chansen för alla spelledare att få testa på rollspelsscenariona inför Lincon. Det är också en chans för scenarioskrivarna att få återkoppling och kunna förklara och förtydliga sina alster. Allt i de avslappnade former som är KonVux grundidé. Det är Dragon's Den som arrangerar!!
 25. CanuckWannabe

  LinCon

  Man kan välja vilka figurspel man spelar också. DBA tar en timma per match, vilket gör att man kan spela flera matcher och ha massor med tid över till annat.
×
×
 • Create New...