Jump to content

CanuckWannabe

Medlem
 • Content Count

  208
 • Joined

 • Last visited

About CanuckWannabe

 • Rank
  100+

Profile Information

 • Ort:
  Linköping
 • Intressen
  Många, däribland, inte helt oväntat, spel.
 1. Har ni lust att se platsen för brottet....ehh... WIF-partiet så är det öppet hus i lokalen Rydsvägen 260 torsdag 30/10 18:30 - 22:00. Ni kan kanske till och med få träffa någon av spelarna på riktigt .
 2. Dragon's Den sätter fart på Linköping i spelveckan: Öppet hus på Garnisonsmuseet där Dragon's Den arrangerar olika historiska figurspel. Tid: 12:00 - 16:30 Måndag - Fredag Plats: Garnisonsmuseet, infanterivägen 12 Dragon's Den på universitetet, diverse bräd- och kortspel. Mer detaljer kommer på hemsidan. Tid: 11:30 - 14:00 Tisdag - Fredag Plats: Colosseum, i C-huset. Spelkväll på HG. Tid: 18:00 - 23:30 Måndag Plats: Herrgår'n i Ryd (http://www.hg.se) Spel i Dragon's Dens figurspelslokal. FoW, WHFB, WH40k, AT-43 etc. Tid: 18:00 - 22:00 Tisdag, onsdag, fredag. 14:00 - 18:00 Söndag 2/11 Plats: Vasavägen 23 Öppet hus i Rydslokalerna, prova på historiska figurspel, t ex DBA. Tid: 18:30 - 22:00 Torsdag Plats: Rydsvägen 260 och 262. Mikrokonvent i vår figurspelslokal. 6 flyttkartonger med spel som bara väntar på att spelas. Tid: 14:00 - 22:00 Lördag 1/11 Plats: Vasavägen 23 Fler aktiviteter och mer info hittas på vår hemsida http://www.dragonsden.se och i vårt forum http://www.dragonsden.se/forum.
 3. Preliminär agenda (kommentera gärna om något är fel eller saknas): 1. Mötet öppnas 2. Val av mötesordförande 3. Val av mötessekreterare 4. Val av justerare 5. Val av rösträknare 6. Godkännande av agenda 7. Beslut om mötets behöriga utlysande 8. Verksamhetsberättelse 9. Ekonomisk berättelse 10. Revisionsberättelse 11. Beslut om styrelsens ansvarsfrihet 12. Presentation av verksamhetsplan 13. Presentation av budgetförslag Paus med diskussion och tårtkalas 14. Fastställande av verksamhetsplan 15. Fastställande av budget 16. Val av ordförande 17. Val av kassör 18. Val av resterande styrelse 19. Val av revisorer 20. Val av valberedning 21. Övriga frågor 22. Mötet avslutas
 4. Lördag 30/8 10:00 så börjar Dragon's Dens årsmöte i T1 eller T2 i C-huset på Universitetet. Vi firar dessutom att Dragon's Den fyller 25 år (äldre än Sverok )med ett tårtkalas i anslutning till årsmötet. Mer information finns på DD:s hemsida http://www.dragonsden.se med tillhörande forum.
 5. LinCon-ledningen skulle varmt välkomna en person som vill ägna sig på "heltid" åt rollspelsarrangerandet. Och Svensson blir nog bara glad om någon vill avlasta honom. Det känns snarare lite magert att vi i Linköping med 80+ Sverok-föreningar som sysslar med rollspel (i princip minst 400+ spelare) inte kan hitta en till som kan tänka sig att hjälpa till så att vi kan få rollspelsbiten på Lincon mer enligt önskemål. För att röra ett par varv extra i grytan så har jag en pragmatisk (och krasst ekonomisk som någon klagade på tidigare) fråga: tydligen så är det vanligt (norm?) att flera rollspelslag delar på ett rum på konvent utomlands ( t ex i Finland). Om tre rollspelslag delar på en sal så konkurrerar rollspelen på i stort sett samma villkor som övriga aktiviteter på konventet. Men är svenska rollspelare för blyga och/eller bortskämda för att det skulle kunna fungera?
 6. Jag överlåter till arrangörsgruppen för LinCon att komma med ett officiellt svar, men skriver det här inlägget för att ni ska veta att vi är medvetna om att diskussionen finns. Vi i LinCon-ledningen diskuterar saken och försöker få fram ett upplägg som kan fungera. Två saker krånglar dock till det hela: 1. Det går inte att hitta spelledare. 2. Lokalerna är inte helt lämpliga då vi har stora men ganska få rum.
 7. Dragon's Den har årsmöte! Datum: fjärde augusti Tid: 14:00 Plats: Sal T1 i C-huset Linköpings universitet. Dessutom så är det Dragon's Dens andra speldygn det datumet! Det börjar 10:00 i Colloseum (där Lincon-receptionen brukar hålla till).
 8. Det stämmer, även om det är mest brädspelare där så är det alltid någon som känner någon som känner någon som... Conny Ordf, DD
 9. http://www.dragonsden.se fungerar inte på grund av trubbel med leverantören. Innehållet på sidan kan ses (fast inte så snyggt) på dd.sverok.net. Spelkvällarna på HG har börjat, måndagar 18:00 - 24:00 som vanligt. Conny, ordf. DD
 10. Annars så är väl standardtaktiken i det här fallet att ställa Ps med luckor mellan sig framför Bd. När dubbla led Wb kommer rumlande så stannar de mot Ps och slåss. Resultatet blir att Ps endera glider in lite snyggt bakom Bd eller flyr igenom. Wb följer med och finner sig plötsligt nos mot nos med Bd med dubbla överlapp och i värsta fall Ps-support, mao Wb +2 mot Bd +5 eller +6. Om Bd dessutom dubblar så dör 2 Wb. Två sådana strider och partiet är klart. Annars så är den bästa taktiken att alltid slå sexor.
 11. DBM-listorna ligger till grund för arme-listorna i DBA version 2.0 och senare så de ger en hyfsad bild av DBA-armeerna. Jag brukar dessutom använda DBM-listorna för att veta mer om exakt vad de olika typerna representerar rent historiskt så jag kan köpa rätt "gubbar". En annan användning är att bestämma vilka val som bäst matchar ett givet tillfälle, t ex om jag vill ha en Normandisk arme från 1066 så säger DBM-listorna vilka element jag ska välja i "or"-satserna.
 12. http://www.ipmssverige.org/links/index.htm Eller kanske ännu bättre, släng in en fråga på IPMS Stockholms forum. Kan inte de svara så finns det ingen som vet. http://www.ipmsstockholm.org/
 13. Som alltid så ska man kolla http://theminiaturespage.com först. Deras anslagstavla för "Pulp gaming" är nog det som passar bäst. http://theminiaturespage.com/boards/topics.mv?id=142 Ett exempel är Copplestone: http://www.copplestonecastings.co.uk/range.php?range=FW
 14. Det jag kan komma på som är närmast är väl Heroscape, men det är ett skirmish-spel så det kanske är helt fel. http://www.boardgamegeek.com/game/11170 Annars så är det väl bara att välja det spel du är mest intresserad av och jaga något färdigmålat på ebay eller liknande.
 15. Kolla på http://games.groups.yahoo.com/group/SWE ... S_SOCIETY/ eller släng in ett meddelande på SKUD-forat här.
×
×
 • Create New...