Jump to content

TonyL

Medlem
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

About TonyL

 • Birthday 08/22/1985

Contact Methods

 • Hemsida
  http://www.chromeminis.com

Profile Information

 • Ort:
  Karlstad
 1. Såhär en månad efter att tråden skapats känner jag att mitt svar är lite sent ute. Vilket kan vara en bra anvisning på hur läget i styrelsen ser ut. De som är aktiva mest och synliga har svarat, även de lite för sent i min mening. Jag kan inte annat än be om ursäkt för min egen inaktivitet, många saker ligger bakom den varav den största är en mycket plötslig omställning till arbetstider. Vissa dagar den senaste tiden har varit så fulla att jag har arbetat närmare 18 timmar på ett dygn vilket har lämnat väldigt lite fritid att offra till föreningsarbete på. Den senaste tiden har jag börjat anpassa mig efter de oregelbundna arbetstider jag har men det är tyvärr ett par månader kvar innan jag kan säkert säga att jag har tillräckligt bra koll på min fritid att jag kan avsätta tid till vad som ändå utan tvekan är viktigt ideellt arbete. Nu är jag otroligt färsk i styrelsen då jag kom in när styrelsereformen efter uppdelningen skedde vilket inte alls är en ursäkt för inaktivitet, snarare tvärtom men den tid jag har haft att fördela till föreningsarbete har gått till att försöka sätta mig in i hur saker och ting fungerar/ska fungera och för att försöka förstå och uppfatta vilken roll i sammanhanget som passar mig. Vilket har varit ett otroligt rörigt göromål minst sagt, speciellt när man inte kan koncentrera sig på det enbart. Jag är vanligtvis drivande och mycket intresserad i den här typen av kulturfrågor men min ingång i Svealand sammanföll oturligen med några ganska stora vändningar privat vilket gjorde att jag var tvungen att sätta både det och Studiefrämjandet-uppdragen åt sidan. Jag hoppas som sagt att kunna syns mer (det vill säga över huvud taget) efter jul då den värsta stressen på jobbet är över. Det här är bara en bunte ursäkter och förklaringar och inga egentliga svar men jag hoppas att det är ett tecken på att jag försöker litegrann iallafall.
 2. Tja Phreak! Var ett tag sedan man såg dig på Cmon nu! Som alltid får man mindervärdeskomplex när du visar upp dina grejor. Men, men. Här har vi en shoulderpad som jag har suttit och pillat med, funderar på att ändra ikonografin på mina vargar. Vad tycker folket?
 3. Army painters Light shade vet jag fungerar underbart bra, dark shade blir lite för mörk för min smak. De fungerar kanonbra för det de är till för, enda nackdelen jag ser med dem är dels att det syns att figurerna är 'dippade' så det är inget för tävlingsstandard och dels att figurerna blir högblanka av det. men så länge man har en mattlack på efteråt så blir det helt underbart vacker tabletop av dem. Om man inte eftermålar får figurerna en ganska smutsig finish, detta tilltalar vissa och andra inte men det är något som kan vara värt att tänka på. Ju ljusare färgen under är desto smutsigare känsla blir det. Vad gäller hur finns det två sätt som jag tycker är bra. Antingen pensla på som vilken wash som helst, det ger bra kontroll över arbetet och mindre risk för att man blir missnöjd över resultatet, eller så helt brutalt doppar man figuren i burken, snärtar av den i en låda och ställer den sedan för att torka.
 4. Standardpoäng på turneringar brukar vara 1750p
 5. Hmm, kanske kan vara dags att kasta mig in i den här tråden på forumet också... Här har vi ett litet målningsprojekt jag håller på med: Tyvärr gick hon i bitar i söndags pga klantighet så det var bara att börja reparera och måla om men det är sådant som händer, inte alls bitter över ett antal timmars jobb på hud och läder, inte då... Sedan har vi mitt nuvarande hjärtebarn som jag håller på att arbeta på, några av er har säkert sett den på andra forum men jag tänkte kasta upp lite bilder ändå. Vi börjar med en gammal bild bara för att visa basen: Och här har vi hur den ser ut just nu: Mycket att göra runt omkring för tillfället men det börjar ta sig!
 6. Som jag förstod det på mötet med Sverok Svealand härom helgen och på mötet med Studiefrämjandet Örebro igår så råder det lite förvirring i kommunikationen mellan Sfr och vissa föreningar. Så jag tänkte passa på att berätta att Studiefrämjandet Örebro har precis gått igenom ett krisläge och har varit tvungna att omstrukturera lite. Roger Johansson är mannen att prata med numer vad gäller Sverok relaterade frågor hor Studiefrämjandet. Han är som jag har förstått det relativt färsk i organisationen men det känns lovande att Sverok får en specifik ansvarig i området. Kontaktinfo jag har till honom för tillfället är som följer: Roger Johansson roger.s.johansson@studieframjandet.se
 7. Finns det plats och möjlighet vore det finfint om det gick att peta in mig i nya Svealands styrelse. Det har gått diskussioner om det men det är väl lika bra att komma ut ur garderoben.
 8. Ursäkta att det dröjt så med svaret. Tyvärr är det inte någon föreningskurs men däremot finns det baterial att tillgå för sådant om intresset skulle vara stort nog.
 9. Sista anmälningsdag är nu den 9:e april alltså nu på fredag! Passa på att anmäla er, ni kommer inte ångra det!
 10. Jag Citerar: "Inbjudan till Ledarutveckling steg 1 Tid: fredag 16 april 17.30 - lördag 17 april 16.00 Plats: Åkerby Herrgård, Örebro Kursledare: Anneli Appelskog & Anette Deiman Vill du utveckla ditt ledarskap och din förståelse för hur grupper fungerar och härmed få en säkrare grund att stå på i din ledarroll? Vill du inspireras, utvecklas och stärkas i din ledarroll? Studiefrämjandets Ledarutveckling steg 1 ger dig en ökad förståelse för dynamiken i en grupp och hur ledarskapet bör anpassas till gruppens mognad och uppgift! Ledarutveckling steg 1 Du får bekanta dig med folkbildningens syn på ledarskap, lärandet och sätta dig in i vår kunskapssyn. Din kompetens att ständigt lära, men också din förmåga och attityd att skapa positiva inlärningssituationer för dig och dina deltagare i gruppen, är avgörande för både kortsiktig och långsiktig utveckling. Under steg 1 fokuserar vi kring gruppens dynamik, samverkan och processer och din roll som ledare. Vi tar även upp motiven till samhällsstöd för folkbildningen och diskuterar vad som är god folkbildning. Anmälan sker till din lokalavdelning senast 5 april 2010 Anmälan är bindande! Om du inte lämnar återbud en vecka före kursstart, blir du debiterad eventuella faktiska kostnader. Du blir även debiterad om du uteblir utan att ha avanmält dig. Studiefrämjandets ledarutveckling finns i fyra steg och varje steg är en fördjupning. Hör av dig till oss om du vill veta mer om innehållet i kommande kurser eller har synpunkter på våra kurser!" Det är otroligt kul och väldigt gratis att gå på dessa utvecklingar och jag rekommenderar det varmt. Har du tid, anmäl dig och bli löjligt mätt i två dagar!
×
×
 • Create New...