Jump to content

Bastardo

Medlem
 • Content Count

  40
 • Joined

 • Last visited

About Bastardo

 • Rank
  25+

Profile Information

 • Ort:
  Stockholm
 • Intressen
  Rollspel, brädspel
 1. Hej på er! Jag har skapat en expansion till brädspelet Ticket to Ride som utspelar sig i Norrland. Expansionen består av en karta samt tillhörande uppdragskort. Tanka ner via www.stank.nu på följande länk: http://www.stank.nu/index.php?option=com_docman&task=doc_details&gid=260&Itemid=50 Tips/synpunkter tas varmt emot!
 2. Till er som fortfarande spelar Settlers of Catan kommer här ett tips på en ny, inofficiell expansion som jag färdigställde för ett par månader sedan. Expansionen finns tillgänglig som PDF för nedladdning/utskrift på Stank.nu. Beskrivning: Settlers Expert är en inofficiell, fristående expansion till det populära brädspelet Settlers of Catan. Settlers Expert introducerar en mängd nya förutsättningar, regler och moment som syftar till att göra det möjligt för spelarna att upptäcka alternativa handlingssätt och strategier för att uppnå dominans och storslagenhet på spelbrädet. Modulen kräver att spelgruppen har tillgång till originalspelet men kan inte användas tillsammans med andra, tematiska expansioner. - Åtta valbara, unika stammar - Byggkostnader och händelser vid slaget sju är nu stamspecifika - Introduktion av galärskepp för att genomföra expeditioner - Komplett regelsystem för strider, erövringar, sjöslag - Alternativ poängräkning - Alternativ modell för spelets början och slut - Ritningar som gör det möjligt att uppföra viktiga byggnader - Teknologier som utvidgar spelarens handlingsutrymme långsiktigt - Ny uppsättning utvecklingskort (80st) för utskrift -> Framsteg -> Händelser -> Teknologier -> Ritningar Feedback, buggrapporter och idéer på vidareutveckling mottages varmt!
 3. Medan utvecklingen av N3 fortgår som bäst, vill jag passa på att promota fortsatt spel i de redan utgivna föregångarna och presenterar för detta en nyskriven kampanjartikel till Neotech2. Artikeln heter "Politek KORG Corp" och ger en grundlig och utförlig beskrivningen av korporationen med samma namn. Den kan laddas ner från rollspelscommunityt http://www.stank.nu via deras artikelarkiv. Direktlänk dit följer här: Kampanjmodul Politek KORG Corp
 4. Vi i arbetsgruppen för Neotech nX befinner oss för tillfället i Göteborg för ett projektmöte. På vår agenda finns förutom speltestande, regeldiskussioner, textproduktion och allmänt sällskapande, även en öppen meet-up med intresserade på ett Café inne i stan. Följande är saxat från vår projektblogg på http://n3.nogo.se/
 5. Trevligt med så "många" nytillskott till den tynande men stolta skaran neotechivrare! Ni passar väl på att också kolla in det senaste inom inofficiellt material på vårt kära NoGo.se ? Där finns det även länkar och kontaktmöjligheter för er som vill engagera er djupare, kanske som författare i nogo-redaktionen, eller som speltestare för n3.
 6. Vet inte riktigt vad du menar? Men om du undrar ifall Neotech n2 ska gå i nytryck så kan jag svara på det med ett rätt klart nej. Det finns en projektgrupp som för närvarande arbetar med att ta fram ett nästa generations Neotech. Läs mer på följande tråd: http://forum.rollspel.nu/showthreaded.p ... o=7&fpart=
 7. För er som fortfarande spelar och eller intresserar er för Neotech vill jag passa på att tipsa om en ny inofficiell tilläggsmodul som finns för nedladdning från skaparcommunityt NoGos hemsida. Modulen heter Skandinavisk Vapenhandbok och ägnar 56 sidor åt att bygga vidare på den vapenhystri som inleddes med Offensiv för några år sedan. Men det är inte allt. I denna modul stiftar vi närmare bekantskap med tre viktiga aktörer i Neotechs norden. Det är federationen Skandinaviens Förenta Stater (SFS), den hårdnackade och vapenföra gerillan Samisk Befrielsefront (SB), samt icke att förglömma - det sönderfallande Ryssland. Vapenhandboken beskriver dessa tre aktörer utifrån kategorier som vapen, ammunition, fordon och annan utrustning. Dessutom ges bakgrundsbeskrivningar till de konflikter som Skandinavien bär spår av, liksom ögonvittnesskildringar, stämningstexter och kortare noveller. Men egentligen är det en modul bara om vapen, ammunition och mera vapen. Skillnaden mot Offensiv är egentligen bara att här går vi steget längre och introducerar tung krigsmateriel som tanks, robotbestyckade stridsfordon, aktiva försvarssystem, railguns, sensorer och mycket annat. Det ska tilläggas att modulen, som namnet kanske antyder, har ett geografiskt fokus. Därför har inte Ryssland behandlats i sin helhet, utan snarare med ett avskalat fokus på dess gräns mot federationen i väster och på de krigsherrar, företag och guvernörer som styr i regionen. Modulen kan laddas ned från http://www.nogo.se Mycket nöje önskas!
 8. Konstigt, den har jag aldrig hört talas om. :shock:
 9. Bastardo

  Neotech

  Kan rekommendera att forsoka fa tag i boken begagnad. Det brukar ga att fa tag pa hyfsade ex till ratt bra pris. Neotech har for ovrigt langt ifran dott ut. Folj med pa nogo.se for kontinuerlig inspiration kring vad som hander i spelvarlden. Aven stank.nu har ett bra arkiv med material till spelet.
 10. Hehe, glöm inte att slänga in fällor, pussel och problem här och där. Mysterier med gamla skrifter som måste tydas, ordgåtor m.m är alltid trevliga utmaningar att stöta på nere i underjorden. :twisted:
 11. Jag vet inte hur många gånger jag har försökt kommentera både det ena och det andra. Har inte hänt en enda gång att mina kommentarer publiceras. :roll:
 12. Frågan är här vad som sätts som väsentligt i sammanhanget - behovet av en lokal - eller skapandet av en "stor" förening. På något sätt känns det som att just behovet av en lokal sätts som det primära, något som jag tycker verkar vara helt fel väg att gå. Risken är då att man inte får någon bra och långsiktigt hållbar grogrund för föreningen som sådan. Vad händer med föreningen och dess målsättning sedan, när lokalen väl är införskaffad? Vad händer om hela medlemsbasen totalt försvinner inom loppet av en termin från nu, då står ett par, kanske två medlemmar kvar med hela ansvaret, en antagligen dyr lokal osv...
 13. Bra jobbat! Jag måste erkänna att jag inledningsvis inte hade särskilt stora förhoppningar om att banken skulle öppna innan det här året var slut. Som tur var hade jag fel, något som ni ska ha all creds för! Snyggt jobbat!
 14. Tycker jag verkar onödigt? Det finns ju redan en ganska stor förening med fördelar av allt vad det innebär för medlemmarna.. Kolla in hemsidan http://www.stank.nu för mera info.
 15. Först vill jag bara påpeka att jag håller med tidigare talare om de ypperliga förslag som radats upp! Sen har jag en synpunkt som jag iofs inte vet om någon annan redan har funderat kring tidigare... Jag har dock stört mig på fenomenet under lång tid :roll: Under "kontakt" och därefter "Forum" så står följande: "Besök gärna Scenariobakens forum, där kan (...)". Mitt förslag är att ändra ordet "Scenariobakens" till Scenariobankens" ? Vad tror ni? Låter det rimligt?
×
×
 • Create New...