Jump to content

Aicasse

Medlem
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

 • Hemsida
  http://aicasse.deviantart.com
 1. Mer Warhammer, från helgen faktiskt. Spelar 1, en kvinna förklädd till man, blir tillsagd av spelare 2, en kvinnlig tjuv, att försöka fråga runt bland en krogs manliga besökare om info efter en väldigt vacker rödklädd kvinna som varit där ofta. Spelare 1 går fram, misslyckas med sitt charmtest, går tillbaka och innan spelare 2 hinner fråga vad som hände säger spelare 1 med den ynkligaste rösten i manna minne "De slåss ju" och håller sig markerande om armen där denne fått några manliga smällar i rent vänskapligt syfte. Spelare två, och resten av rummet, höjer ögonbrynen var av spelare 2 förvirrat svarar "Var du uppväxt på en bondgård?"
 2. I en omgång Warhammer fantasy, med en grupp äventyrare helt utan navigation där två av dessa (en bretonsk riddare och en tjuv) står och försöker lista ut det bästa sättet att hitta vädersträck "Väster.. vart är det nu?" "Väster är vänster, Väääster, Väänster" Vilket de båda tyckte var ett väldigt bra sätt att komma ihåg västers riktning. Samma karaktärer, lite tidigare samma möte, efter en strid med ratmen, vilket bland annat inkluderade att riddaren klöv en ratman som hängde ovanpå tjuven på mitten, vilket resulterade i en väldigt kladdig tjuv. Tjuven: Så kan vi gå tillbaka nu? (syftast till vägen de red på tidigare, de gjorde en liten avstickare när de såg lustiga spår på marken) Riddaren: Finns det ratmen så finns det mycket att göra Tjuven: Jag är dränkt i blod. Shallya prästinnan: Finns det något att lota på dem? (lite disträt vid sidan av) Tjuven: Raring (till riddaren, de har ett typ ish förhållande ingame) Jag är dränkt i blod. Mitt hår är vanligtvis det enda som är rött på mig. Sedan följer ytterligare några minuters diskuterande av vad som är viktigast, döda ratmen nu, eller rida vidare till byn för att ge tjuven ett bad. Det slutar med att de rider till byn Och ett från WH40K Dark Heresy, gruppens arbitrator står och pratar med en slp och alla är rätt trötta, SL vill komma vidare då vi är på ett hyffsat kritiskt ställe Slp: Känner ni till Agent A? (Arbitratorns nemisis) Arbitratorn: Vad känner du till om Agent A? (med ett hysteriskt höjt ögonbryn och cheesy röst) Låt oss säga att vi inte kom vidare på en bra stund. Lite mer WHFRPG Gruppen stöter på en ny spelarkaraktär, en ung fjollig alv, som på frågan om varför han lämnat sitt hem suckar melodramatiskt och svarar: Min far ville att jag skulle leva i lyx och överflöd Resten av gruppen som kommer från olika brokiga inte allt för välbärgade (läs fattiga) bakgrunder ger alven en lång blick och alven blir aldrig riktigt omtyckt då den inte slutar klaga över hur jobbigt det är att vara rik och beskyddad.
 3. haha tyvärr bor jag i Göteborg vanligtvis, är bara på Gotland p g a en sommarkurs just nu men jag har ju tillgång till biblioteket här en vecka till så några kartor ska jag hitta. Den tvivelaktiga vägkarta jag har haft till hands hitills visar på vattendrag nedanför Torsburgen men inte ovanpå så det kan vara något man får transportera upp då uttorkade lajvare inte är glada lajvare. Jo det är ju just det att så många skulle kunna vara där som får mig att oroa mig för länsstyrelsen, men man får väl fråga så man vet och inte bara spekulerar antar jag
 4. Visst vore det? Man får ju lätt plats med sjukt mycket folk där med. jag har viss kunskap om kulturminneslagen och jag tror, rent lagligt att om man inte reser några permanenta byggnader bör man kunna vara där ett tag. Så det borde vara pavilloner som gäller där uppe för boende. Det är förslitningsrisken som är en fråga för länsstyrelsen och min kunskap om naturreservat är nada. Men jag ska kontakta dem och fråga, det känns som de borde fått förfrågningen någon gång tidigare för...Ett medeltida lajv där vore episkt.Riktigt episkt. Vet du hur det är med naturligt vatten där? Jag såg ingen naturlig vattentillförsel där uppe när jag var där men vi gick bara mellan Andre Luka, Slottet,Tjävgblabla luka och Linnés grotta. Ala luka delen skippade vi p g a skoskav xD
 5. Jag var på Torsburg, en gigantisk fornborg på Östergarn på Gotland igår. Platsen är typ perfekt för ett riktigt episkt Stort lajv. Det är dock både naturreservat och fornlämning så jag är osäker på om länsstyrelsen skulle tillåta ett lajv där. Någon här som vet om det gjorts tidigare?
 6. Tack för alla svaren, gör mig glad att folk bryr sig om att svara :") Jag spelar en invandrad ljusalv, så det är ljusalvsreglerna som gäller för mig Era insikter o kunskaper har hjälpt mycker för mitt spel så jag är väldigt tacksam, kom på att jag kanske skulle skriva det här så ni visste att jag faktiskt sett svaren o uppskattade hjälpen
 7. Jag kan betala 200 för de fem böckerna Har ingen 40k att byta mot tyvärr. Kan betala efter den 25:e så hoppas det funkar?
 8. Hej Jag ska precis till att spela en kampanj Chornopia med några vänner och ska spela alv, och är lite osäker på hur mognadstillväxten för dessa är rent... mentalt. Jag menar de kan inte dö och tja.. min alv är ganska ung. Jag hade läst boken. Om jag fått tag på den. Men nu får jag inte det så då frågar jag er kära sverokare om hjälp istället Kan någon typ.. dela in alvens olika stadium i någon enkel tabell för mig typ.. Barn, tonåring, ung vuxen, vuxen, medelålders, gammal och bitter?
 9. Mitt tips, eftersom jag spelat och spellett nya world of darkness rätt mycket är; Fördjupa er INTE i alla bloodlines i det nya vampire. Whitewolf gör allting så sjukt obalanserat och fuckat så det går inte att försvara. Håll er till grundböckerna och eventuella tillägg som inte innehåller så mycket bloodlines som t ex miljöer eller allmänna tillägg så som armory, innocent eller relik-boken. De böckerna hjälper till med saker som kan vara lite jobbiga att själv göra som SL men bloodlinesböckerna gör bara systemet obalancerat och broken. Mage-systemet tycker jag också är lite broken då det i jämförelse med de andra supernaturals är helt overpowered. Men med lite modifaktioner är grundböckerna bra och jag gillar, trots dessa problem, nWOD. Speciellt Hunters eller Geist, underbara settings ^^ Men som vanligt behöver WhiteWolf moddas en aning för att vara riktigt smidigt och mindre obalanserat.
 10. Ang. Vampire så tycker jag att sex är ett väldigt effektivt medel mot dödliga och i synnerhet ens egens ghouls (som om de har blodsband 3 till en är i stort sätt överkära). Sex är en rätt vanlig handelsvara/maktbricka i de rollspel jag spelat de senaste åren. Karaktärer som använder sina utseenden för att antingen manipulera andra eller för att betala för tjänster man inte har pengar till. Sedan brukar vi köra på fade när det kommer till själva akten typ "okej, då går iväg och gör det här ni väntar en stund och de kommer tillbaka" alternativt att om det tar en längre stund/att de andra ska göra något under tiden, att den som är upptagen med att ha sex helt enkelt får vänta medans de andra spelar igenom vad de gör tills denne kommer tillbaka. Har egentligen bara ett dåligt "sexminne" från rollspel och de var när vi spelade GC (första gången) och en av killarnas översnygga tjejkaraktär skulle ha lesbiskt sex på en balkong och det spelades ut. Jag var inte i rummet medan de spelades ut men när jag kom tillbaka satt alla killarna och var röda i ansiktet och flinade som fån. Och jag fick en halvkonstig kommentar om att jag missade något (och fick sedan en återberättning av händelsen). Där blev stämningen störd och väldigt.. tryckt ett tag. Men annars tycker inte jag sex är någon speciell grej i rollspel, bara spelarna är mogna nog att hantera det. Ang. Relationer så... ohh.. me looooves relationer i rollspel. Blir så intrikata draman när relationerna hamnar i kläm dessutom för att t ex älskare 1 tycker att det är en jättebra idé att bara döda alla medan älskare 2 försöker lugna denna och få igenom sin plan. Eller när älskare 1 stött sig med hela gruppen och älskare 2 försöker medla och hamnar i ett slags svartsjukedrama.. Jag lever för sådant (så länge det inte går för långt och sabbar hela spelgruppen och man inte kan fortsätta spela utan att göra om gruppen för att undvika att alla slår ihjäl varandra)
 11. GC - Giovanni Chronicals är jättebra. Förutsatt att spelarna är sammansvetsade nog att spela igenom hela. Är inne på min fjärde omgång nu utan att någonsin ha spelat igenom den. Men det är ett väldigt bra äventyr.
 12. 1.Giovanni Chronicals 2. Promethan the Created och typ en miljon på sparlåga T__T
 13. Aicasse

  Rollspel - Bollnäs

  Hej! Kontakta Sägnernas Gille: http://www.facebook.com/group.php?gid=362825676873 De sysslar med rollspel och är rätt nystartade ^^ Bor själv i göteborg nu men gamla bollnäsbor måste se efter intressena där hemma nu också Så jag har några att spela med när jag kommer hem på besök om inte annat.
 14. Okej, Vampire, vi spelade GC och var i Barcelona på 1800-talet om jag inte minns fel, partyt består av en Ravnos (jag), en Catif/true bruhja, en gangrel, en bruhja, en tremere, en asamite och en lasombran. Asamiten och Lasombran var sabbat och hade pratat med den lokala sabbaten och blivit ombedda att döda stadens prins. Så de bestämmer sig för att få en ghoul att tända eld på havenet och lasombran får i uppgift att dominata ghoulen till att göra detta. Så de pratar med en av prinsens ghouls och lasombran säger "ta den här facklan och lägg den på lämpligt ställe" och släpper sedan iväg ghoulen, som lugnt och sansat går iväg och lägger facklan i eldstaden i Prinsens arbetsrum och berättar för prinsen att asamiten och lasombran bett honom göra detta. Under tiden sitter spelaren till asamiten och upprört tycke "men jag sa åt dig att ge honom lampolja och att säga att de skulle tända eld på prinsens säng efter att han gått och lagt sig!" och spelaren till lamsombran tycker "men det var ju det jag menade att han skulle göra..." varav gruppen viker sig av skratt. Samma spelmöte lyckades jag plundra prinsens audiensrum eftersom alla andra gick från rummet och glömde att de lämnade den kleptomaniska ravnosen ensam, så jag plockade glatt ner allt från väggarna, firade ut det genom ett fönster, Chimerstryar hela rummet så det ser ut som vanligt , tricksar runt lite för att lura bort gangrelen med alldeles för hög humanity som insett sitt misstag men som utan auspex inte ser igenom illusionen, lurar tillslut bort honom med mer chimerstry och traskar runt hörnet, tar allt mitt loot och säljer det på svarta marknaden vilket erhåller mig två pluppar i resources. Sedan sitter en väldigt nöjd Ravnos och väntar på de andra nere i deras tillfälliga haven.
 15. beror på hur man ser det Omtenta nästa vecka sedan ny tenta veckan efter. Jag hatar att glömma namn när man skriver salstentor (ogillar salstentor också men det kan jag inte direkt påverka då lärarna knappast ursäktar mig och låter mig specifikt göra en hemtenta istället) men jag har addat dig på msn nu ^^
×
×
 • Create New...