Jump to content

hillalilla

Medlem
 • Content Count

  229
 • Joined

 • Last visited

About hillalilla

 • Rank
  100+
 • Birthday 10/13/1986

Profile Information

 • Ort:
  Göteborg
 1. hillalilla

  Lincon-buss

  Nu går det att anmäla sig till Linconbussen. Anmälan är bindande och görs här: http://www.sverokvast.se/?page_id=11 Bussen kommer att gå från Halmstad via Falkenberg, Göteborg och Borås på kvällen onsdagen den 1/6 och tillbaka tidig eftermiddag måndagen 6/6. Resan tur och retur kommer att kosta 500 kr. I år är det inte budgeterat för någon sponsring av resor, så resan är till självkostnadspris. Senast den 9/5 vill vi ha din anmälan.
 2. Jag söker folk till min arbetsgrupp. Arbetet går ut på att planera, boka och genomföra resor till olika arrangemang som medlemmarna vill åka på. Möten kommer att genomföras på nätet, och arbetsuppgifterna kommer inte att vara särskilt krävande. Tycker du att distriktsresor är något av det viktigaste Sverok väst kan hålla på med, eller bara vill se till att du kan åka sverokbuss till dina favoritkonvent, så hör av dig till mig på jennie.carlsson(at)sverokvast.se
 3. Jag anser att vi måste ha ett av rummen som verkstad. Där det skall finnas verktyg och symaskiner och annat nödvändigt. Har vi det så kommer många föreningar att ha nytta av den och vi kan ha mängder med studiecirklar. Tanken är väl att distriktet skall kunna ha arrangemang i lokalen på de öppna ytorna med, så att vi kan locka dit nytt folk. Om föreningar samtidigt är där och har sina rum öppna så kan ju det locka medlemmar. De öppna ytorna bör även användas för "häng" och för aktiviteter som inte riktigt får plats i ett hyrt rum. Tanken är väl också att vi skall ha någon form av caféverksamhet så att man kan få sig en kopp kaffe och en chokladbit eller liknande. Hur det skall lösas vet vi inte än.
 4. Jag har skött mitt arbete. Jag har utvärderat förfrågningar och sen bestämt om det blir en resa eller inte. När en resa är bestämd så bokar jag den och folk betalar sin del av biljetten. Förra året betalade distriktet 200 kr av resan. I år gör vi annorlunda! När jag har fått dina kvitton så har jag lämnat dem vidare. När rasmus har fått dem så har han lämnat dem vidare. Sen har de hamnat i en hög på riks. Det är inte vårt fel och inget som du kan skylla på mig. Du menar att det är mer rättvist om jag bestämmer vilka som får åka gratis? Vi ansåg att det var mer rättvist om alla betalade några procent av priset. Det största problemet tror jag ligger i att när du arbetade med resorna så gjorde du på ett sätt. Och nu tror du att det är skrivet i sten. Det är det inte. Det finns en reserutin som du har varit med och skrivit. Det är ingen lag. Den går att tolka på olika sätt. Reserutinen skall troligtvis skrotas och skrivas om, eftersom den inte går att använda till vissa resor. Vi har haft fler resor i år och upptäckt en massa problem med rutinen. Vad som är för sent är upp till mig om jag hinner ordna en resa eller inte. Dina tidsgränser gäller inte i år. Jag sitter i styrelsen för att jag är invald. Jag blev invald trots att jag klart och tydligt talade om att jag skulle ha barn. Jag fick ta hand om de sista resorna för att det inte fanns någon annan i distriktsresegruppen som hade tid. Och jag frågade dig om det var okej att du köpte biljetten själv. Det är olyckligt att du har fått vänta så länge på dina pengar. Men åter igen, det är inte vårt fel.
 5. Kör ni fortfarande? Är ni många?
 6. Om du nu ska hålla på och bråka så kan jag ju påminna dig om att den ena resan satt jag och bokade biljetter till, när du hörde av dig och sa att du inte skulle åka med tåget. Alla andra som skulle på lajvet betalade sin del av biljetten innan de fick den och var glada och nöjda. Sen hör du av dig igen och berättar att din skjuts skulle åka på fel dag och ville ha en tågbiljett i alla fall. För att vara snäll så sa jag att det var okej att du köpte en biljett och lämnade kvitto efteråt, så att du ändå skulle komma iväg på lajvet. Jag skulle kunna sagt nej, du har klantat dig och får betala själv. Den andra resan var du den enda som hade anmält sig. Där kunde jag också sagt nej, eftersom det uppenbarligen inte fanns tillräckligt med intresse för att jag skulle ordna en resa. Att man föreslår en resa betyder inte att den genomförs. Men åter igen var jag snäll och sa okej. Eftersom jag var höggravid och trött så bad jag dig att köpa biljetten själv och lämna kvitton efteråt. Jag bestämmer inte hur mycket resan skall kosta. Det har årsmötet gjort. Och jag har antagit att jag inte behöver tala om de exakta procenten som skall betalas, eftersom man i vanliga fall betalar sin biljett innan. Jag har varit lite för snäll med att godkänna resor som har varit lite för sent anmälda, lite för få personer osv, vilket har gett mig massa skit och extraarbete, istället för glada resenärer. Så jag skall sluta med det. Crosscon-resan kan du älta hur mycket som helst eftersom den skedde förra året med en annan styrelse. Du själv åkte med och hade inga problem med den då. Efter det hade vi ett årsmöte som bestämde hur mycket resorna fick kosta och hur mycket pengar som budgeterades. Hade jag fått bestämma så skulle alla få åka gratis för det är trevligt, men nu har årsmötet bestämt att vi inte skall lägga alla pengar på resor. Sluta gnälla!
 7. Den 19 juli skrev jag "Jag har räknat ut vad du får i ersättning och lämnar över kvittona till kassören idag när vi har styrelsemöte." Sen har jag även förklarat att kassören lämnar över kvittona till riks, eftersom de sköter våra utbetalningar. Ekonomen har haft en vikarie så saker har hamnat på hög där. Det är inte vårt fel. Sen undrar jag hur du har fått för dig att du skall få åka gratis? I våras var du i alla fall införstådd med att man betalar en del av resan.
 8. Okej, jag ändrar min formulering. Under de styrelsemöten jag har varit närvarande så kan jag inte minnas någon situation där flera styrelsemedlemmar har trakasserat en enskild. Och jag har varit uppmärksam på det eftersom jag har tagit min roll som trivselansvarig på allvar och aktivt försökt lösa de konflikter som funnits. Att två personer har en konflikt och inte kommer överens är inte mobbing. Och jag har väldigt svårt att acceptera att Vargman skriker mobbing, när han ägnade de första mötena åt att vara otrevlig mot en annan styrelsemedlem. Att folk, baserat på de uppgifter vi hade då, påpekar att protokollet behöver skrivas under är inte hot. Att bli nedröstad är inte utfrysning. Kan man inte bete sig som folk på möten, så är man inte lämplig att representera Sverok Väst. Ryktena från 2009 valde jag att lyssna på eftersom jag senare fick förstahandsinformation, och röstade där efter. Men det hör inte hit.
 9. Ingen har blivit kallad jävla idiot under något styrelsemöte! Inga hot har skett under något styrelsemöte! Ingen mobbing har skett under något styrelsemöte! Vi har varit jäkligt noga med att hålla en bra stämning under mötena. Vad som har hänt mellan mötena har jag ingen kontroll över och kan inte svara för. Och till skillnad från dig Sven så räknar jag inte att bli nedröstad i ett beslut som mobbing. I så fall blev jag mobbad när ingen ville byta Sverok Västs färg till rosa. Den enda som har betett sig olämpligt och otrevligt under mötena har varit Vargman. Om det beror på konflikter med enskilda personer mellan mötena skiter jag i. På mötena beter man sig som folk, undviker skitsnack och är trevlig för att hålla ett bra arbetsklimat. För de flesta av oss blev Vargmans utbrott en gåta tills vi fick förklaringen ett par veckor senare. Nu är jag väldigt trött på att du påstår saker som skulle ha skett på möten där du inte har varit närvarande. Om Vargman kan peka på ett enda möte där detta skall ha skett så är han välkommen att göra det.
 10. Jag uppfattar allt där folk skriver Styrelsen eller liknande som att dom menar även mig. Jag sitter i styrelsen och jag kan inte tolka det på något annat sätt än att även jag menas. När folk väljer att klumpa ihop 8-9 personer på det viset så får man vara jävligt noga med vad man skriver. Jag tvivlar på att alla som skriver i den här tråden har varit runt och frågat alla närvarande på det mötet om vad de minns. Att flera personer ur styrelsen har valt att inte delta i diskussionerna på forumet förstår jag mycket väl. Det är inget trevligt diskussionsklimat i de här trådarna. Konflikterna och skitsnacket kring styrelsen har förlamat allas arbetsvilja under ett halvår. Vi arbetar ideellt med det här, och för det krävs det att man gillar vad man gör. Det är först nu som det verkligen händer saker och vi kommer någonstans i vårt arbete. Men ska det här tramset fortsätta förfölja oss året ut så är det nog få som orkar fortsätta. Jag tänker inte lämna ut namn på ett forum där häxjakt bedrivs. Du och alla andra får gärna besöka ett styrelsemöte och prata med mig där. Jag skulle gärna se att den här tråden blir låst. Den har hamnat långt under sandlådenivå. Ingen verkar vilja förstå meningen av vad någon annan skriver och märker ord och tramsar. Personangrepp haglar. Ni som väldigt gärna vill fortsätta kan väl göra det via pm.
 11. Det har aldrig varit fråga om att köra över någon. Det har handlat om missförstånd eftersom Vargman först har sagt en sak och sen sagt en annan. Först sa han att han absolut inte skulle skriva under protokollet. Sen ÄNDRADE han sig och skrev under. Men han glömmer ett par sidor. Vi antog att han inte lämnade dessa sidor för att jävlas. På mötet säger han att ingen får skriva under för honom. När vi senare pratar i telefon med honom så tolkar vi hans "gör som ni vill, jag skiter i vilket" som att han har ÄNDRAT sig även i den frågan. Ingen av oss trodde att Vargman medvetet valde ut några sidor att skriva under och struntade i resten. Utan att han hade som avsikt att skriva under alla. Eftersom Vargman hade lämnat mötet för att han hade bråttom någonstans så bad vi honom inte att komma tillbaka utan frågande om vi fick skriva på för honom. Hans svar tolkade vi som ett ja. När det senare visar sig att det inte var det han menade så tas sidorna bort. Trots det väljer Vargman att polisanmäla några dagar senare. Polisen har vad jag vet inte varit i kontakt med någon i styrelsen. Polisen har i alla fall inte varit i kontakt med mig. Ändå påstår folk att jag ljuger för polisen. Jag tycker att det är väldigt dålig stil att hävda att alla håller varandra om ryggen och inte minns när flera av oss över huvud taget aldrig har blivit tillfrågade om den här situationen. Jag minns väldigt tydligt vad som har hänt på mötena och de vettiga personer som har frågat mig har även fått svar. Personer som däremot har kallat mig för lögnare, kriminell, bidragsfuskare, mobbare och andra otrevligheter, får fråga någon annan.
 12. Då får du väldigt gärna tala om för mig vilka papper jag skall hålla på med resten av året. Pengarna från ungdomsstyrelsen får föreningarna genom riks. Pengarna från Västra Götaland och Halland får vi inte ge direkt till föreningarna. Så enligt din syn så kan vi lägga ner distriktet helt eftersom din förening ändå får bidragspengarna varje år. Jag är av åsikten att vi kan göra väldigt mycket mer än att ha möte en gång om året. Verksamhetsplanen är ett hopkok av vad förra styrelsen tyckte att distriktet borde hålla på med och medlemmarna höll med. En styrelse utan åsikter och mål får inte mycket gjort. Speciellt inte när vi jobbar ideellt.
 13. Även jag avrådde Vargman från att vara med på VG-mötet då jag inte visste om han skulle kunna hantera det. Jag ansåg inte att en person som får raseriutbrott och kastar saker på ett styrelsemöte var lämplig att representera Sverok Väst på det mötet. Sen var Tommys formulering otroligt klumpig, men jag har hört Vargman säga väldigt olämpliga saker om Tommy med.
 14. Jag hoppas verkligen inte att jag har blivit invald i styrelsen för att skyffla papper, utan för att jag har åsikten att vi behöver arbeta närmare våra föreningar och har massor av idéer på hur vi skall förbättra distriktet. Att vi inte ska ha åsikter låter väldigt konstigt. Som i alla val väljer man väl de/dem som bäst representerar ens egna åsikter och för dom vidare i ett större perspektiv. Hur skall vi annars kunna ha diskussioner om vad dom är bra eller dåligt och vilken riktning distriktet skall ha? Tyvärr krävs det en väldigt aktiv styrelse för att driva distriktet och de åren som det inte har funnits det så har det gått dåligt. Då hjälper det inte hur mycket föreningarna gör i sina tågvagnar om ingen startar loket. Jag tycker det är viktigt att locka många ombud. Men vi försöker nå ut till föreningarna och vi skall fortsätta med att gå ut och besöka dem, för de besök vi har gjort hittills har fallit väl ut. Vi har flera idéer på hur vi skall nå ut och kommer att jobba hårt med det under hösten.
×
×
 • Create New...