Jump to content

Nitlof

Medlem
 • Content Count

  291
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Nitlof

 1. Nominera till förtroendeuppdrag - få en glass, så enkelt är det! I Mars kommer Sverok Stockholms årsmöte att äga rum. Det innebär att vi väljer distriktsstyrelse, valberedning och verksamhetsrevisorer. Vi behöver fler kandidater. Valberedningen har valt att belöna alla som kommer in med en nominering av förtroendeuppdrag med en SMS-glass. (Ett SMS som kan växlas in mot en glass på Pressbyrån) Så passa på att nominera en kamrat eller kandidera själv! Vi räknar med att alla som kommer in med en nominering ska kunna få en glass. Vi har 50 glassar och tiebrake om de tar slut är vilka som tackat Ja till nomineringen. Sverok Stockholm arbetar för att främja spelkultur och föreningars organisering i Stockholm, Norrtälje och Gotland. Valberedningens uppdrag är att ta fram förslag till styrelse, valberdning samt lekmannarevisor. Undrar du mer om dessa poster så kolla nedan. Nomineringsformuläret: http://tinyurl.com/GlassNominering - Glass delas ut till nomineringar gjorda senast den 1:a Mars. Som del i styrelsen får man vara med och påverka distriktets arbete under året. Man är med i en grupp på 7-9 personer. Det är ett roligt uppdrag där man arbetar tillsammans med många andra engagerade människor. Det innebär bland annat att förvalta distriktets resurser och kansli som är till för distriktets föreningar. Att tillhandahålla distriktets tryckeri och driva utvecklingsprojekt. Man får träffa olika föreningar och höra om vad de gör. Man arbetar tillsammans med de andra i styrelsen och får driva utvecklingsarbetet framåt. Det är ett uppdrag som ger mycket tillbaka. Har man tid att lägga och viljan att vara delaktig i distriktets framtida utveckling rekommenderas styrelsen. Förkunskaper: Tid, vilja och pepp. Erfarenhet av föreningsverksamhet i ideella föreningar (i eller utanför Sverok Stockholm) och kunskaper om ekonomi är fördelaktigt men inte ett måste. Med vilja kommer man långt, resten kan man lära sig. Som del i valberedningen får man tillsammans med 2 andra vara med och ta fram ett förslag över vilka som kommande år ska fortsätta driva distriktet. Man får under året leta reda och prata med peppade människor. Hålla i intervjuer av nominerade och sätta ihop förslag utefter de nominerades kompetenser. Förkunskaper: Man ska tycka att det är kul att prata med människor och gärna ha ett nätverk med Sverokföreningar i Stockholm. Viss kunskap om hur arbetet i distriktet fungerar är bra för att kunna svara på frågor, men det är inte ett krav. Som revisor får man vara med och vid sidan av den auktoriserade revisorn granska styrelsens räkenskaper och handlingar. Man får agera som stöd till styrelsen och hjälpa dem att utföra ett korrekt arbete. Förkunskaper: Som revisor är det bra att ha kunskap om hur distriktets arbete och verksamhet fungerar. Man behöver även kunna läsa och förstå de ekonomiska dokumenten som styrelsen lämnar efter sig.
 2. Valberedningen bjuder till tävling! I år så bjuder Sverok Stockholms valberedning på en tävling med många finfina priser. Nominera personer till förtroendeposter och just DU, har chansen att vinna en eller flera glassar! Reglerna är som följer: Man har fram till den 1 November på sig att nominera kandidater till förtroendeposter i Sverok Stockholm. Detta gör man genom att klicka på länken här nedan. http://tinyurl.com/glasstavling Den personen som den 1 november nominerat flest personer som tackat Ja, vinner 3 glassar. Den personen som den 1 november nominerat flest personer som över huvud taget svarat på nomineringen vinner 2 glassar. Den personen som den 1 november nominerat flest personer vinner 1 glass. Om samma person vinner samtliga priser förväntas vinnaren dela med sig av priset till Sverok Stockholms valberedning.
 3. That is correct - tog bort signaturen som Sverok Stockholms ordförande, bla,bla,bla då den kändes inaktuell. Ska fixa en ny...
 4. Jag tycker att stänga av en funktion till följd av något man lösa med utbildning och varningstext är överdrivet. Jag tycker att det är väldigt bra att säkerhetstänket finns men vill uppmärksamma andra sidan av myntet vilket är funktionen. Bäst är att hitta en balans där man både KAN använda maskinen samtidigt som det sker på ett säkert sett. Jag ämnar komma på onsdagsmiddagen ikväll, kanske kan vi prata om det då, och kanske även kika på tryckeriet i helthet då jag varit inblandad i några av de senaste försöken att ge tryckeriet kärlek.
 5. Apropå tryckeriet så saknades det plastfickor till laminatorn samt vanligt billighetspapper till Gestetnern (den "lilla" skrivaren i akvariet) senast jag kollade. Att ge dessa fungerande maskiner lite uppmärksamhet skulle uppskattas stort. Laminatorn kunde ju få ett eget bord att stå på istället för undanskuffad i en hylla - det vore awsome! Banderollmaskinen är lite trött, den (som jag fattat det) funkar endast via windows 2000 samt har bläck som torkat. Det har pratats om att köras en virtuell server som kan driva den. Den maskinen har inte heller fungerat sedan innan flytten. Roos är nog den sista personen som försökt att ge manskinen kärlek.
 6. Vad gäller limbindaren så har den varit trött och i behov av kärlek ända sedan flytten. Just nu är vissa delar avskruvade och ligger på maskinen så att den kunde bäras in igenom dörren.
 7. Problemet med att limma på kåpan är att det är något typ av glapp som gör att maskinen inte registrerar kåpan som helt stängd. Jag misstänker att det är av den anledningen som någon slitit av den. Nu är det lättare att placera gångjärnen så att maskinen sammarbetar. Jag tycker att det är lite överdrivet att stänga av maskinen tills den blir fixad om jag-vet-inte-hur-länge då maskinen fortfarande kräver att man trycker in två knappar samtidigt för att kniven ska fungera. Ska man skada sig så behöver man ha tre händer inblandade, eller en väldigt lång näsa. Jag som medlem har hoppats med att kunna använda maskinen innan Lincon i maj och hoppas att den möjligheten finns kvar då det annars ställer till det i vår förenings (MiFF) planering.
 8. Nu finns massor med människor nominerade. Skulle det gå att få in en lista på vilka som är nominerade Jonas? Samt färglägga dem röda och gröna beroende på vilka som tackat ja/nej? Vore fantastiskt. Skulle också vara najs om någon vill stickya den här tråden. Tacktack //Robert i valberedningen (Som är för lat för att fixa en signatur).
 9. En fågel viskade i mitt öra att det ska grillas nu på onsdag. Så mat borde det bli.
 10. Ny styrelse har valts, den ser ut som följande: Olle Melander - Ordförande Jonas Lindgren - Kassör Hampus Ahlbom Jonatan Dahlander Lisa Heinius Lloyd Baltz Nova Melkersson Filip Sunnblad
 11. Nitlof

  Styrelsemöte?

  Styrelsemöte måndagen den 29:e klockan 18.30 på kansliet.
 12. Två stycken mötessammanfattningar har släpat efter men här är de till sist: Möte nummer 6 Föreningen Masters of Clix beviljades pengar till sitt marknadsföringsprojekt. Proxxi bevilades pengar för sitt renoveringsprojekt. Nintendo Next beviljades halva summan till sitt projekt Summer 2011 och Sverok Väst ska kontaktas för att se om de kan bevilja andra halvan. Nintendo Next beviljas ett lån för att täcka en av deras skulder från förra året. Som beror på att de missade att söka projektbidrag. Lånet ska betalas tillbaka över 5 år. Möte nummer 8 Förutom felrigningar så har det kommit samtal angående ett projektbidrag som beviljats ett projekt där man tillverkar saker som slutar i privat ägo. Om det är rätt att dela ut sådana bidrag. Fortsatt diskussion kommer att föras i ämnet. Revisor och förbund ska rådfrågas. Ekonomi working as usunal - första halvan av landstingsbidraget har kommit in nu. Jonatan har undersökt intresse att dra med folk utanför styrelsen för en arbetsgrupp med rättviserälaterade frågor. Sara Zackricksson Andersson har hoppat av styrelsen och entledigas från anvar. Budgeten reviderades. Föreningen Doyoubikai beviljades pengar för sitt arrangemang på ung 08. Föreningen Granland beviljades pengar för projektet Grancon. Föreningen Vulgus Prufanus beviljades resebidrag för resa till Lincon. Föreningen KBK beviljades projektbidrag för en minecraft server. Vi beslutade att riva upp beslutet att bevilja Immersionisterna projektbidrag med motivation att beslutet togs med all hast en vecka efter att styrelsen tillträtt och att det då inte fanns ett underskott u budgeten på 140 000 kr. Samt att intresset från föreningens sida verkar ha varit lågt. Dock uppmuntrar vi föreningen att komma in med en ny ansökan. Martin Ackerfors från Sverok var på besök och berättade om förbundets markanadsföringssattsning där man planerar att utmana olika organisationer på spel som påminner om deras verksamhet. Tex militären på paintball eller polisen på tjuv och polis. Stockholm kan komma att ha en central roll om detta ska genomföras - mycke positiv vilja visades i styrelsen.
 13. Måndagen den 11/7 kl 18.30
 14. Nitlof

  Buss till Lincon 2011

  Självklart så kan man göra det. Här har du information om gällande bidragsregler för resebidrag: http://sverokstockholm.se/resurser/resebidrag/
 15. Nitlof

  Buss till Lincon 2011

  Hejsan. Jag vill börja med att be om ursäkt för att det inte kommit något svar här. Anledning till detta har varit att vi alla har inväntat att den person som ansvarat för bussresan själv skulle uttala sig om hur det såg ut på den fronten. Att det går så här lång tid utan att vi svarar är oacceptabelt och det ber jag igen om ursäkt för. Nu till själva svaret på frågan: Nej, det kommer inte att ordnas en buss till Lincon. Detta var planerat att ordna men då vi inte i dagens läge har lyckats ta in intresseanmälningar eller ens lyckats med att boka en buss så befarar vi att det hela skulle sluta med en knappt halvfull buss som åker till Linköping. En sådan förlustaffär vill vi undvika och beslutade därför att inte skicka en buss till Lincon.
 16. Tisdagen den 17:e maj avgick Sverok Stockholms ordförande Joakim Andersson. På styrelsemötet samma dag valdes tidigare vice ordförande till ordförande och en ny vice tillträdde. Såhär ser ordförandeskapet i Sverok Stockholm utnumera: Ordförande - Robert Jonsson (jag) Vice ordförande - Hampus Ahlbom
 17. Nitlof

  Slag?

  Jasså? Det är inte det jag fått höra, men jag kan ha hört fel... Dennis har sagt att han ska åka på slaget.
 18. Jag har aldrig påstått att det är valberedningen som väljer styrelse - självklart är det årsmötet som gör det. Men att hux-flux besluta om att ha personval istället gör hela processen med att valberedningen intervjuar alla kandidater och så vidare snudd på meningslös. Jag är helt för som Wille skrev att valberedningen kan ta fram flera förslag. Men jag gillar genomtänkta förslag och motförslag. Det jag tycker är tråkigt är ifall om saker ser ut som på riksmötet där valberedningen intervjuat och pusslat ihop ett förslag och det enda det resulterar i är att vissa namn markeras med en *. Det får en att fråga sig själv varför man har en valberedning över huvud taget när det skulle funka lika bra med en person ansvarig för att se till att kandidaterna fyller i ett frågeformulär på forumet, samt kort presenterar sig på årsmötet. Men som sagt - hur man ska lägga upp valberedningens arbete kan man debattera länge om.
 19. Även fast jag ser många fördelar med personval så kan jag inte låta bli att tycka att det är att inte respektera den valda valberedningen. Förra årsmötet så har dessa personer fått förtroendet att plocka fram ett förslag. Detta har de lagt ned flertalet timmar på att göra. De har intervjuat personer, pysslat fram och tillbaka och funderat samt satt ihop ett förslag som de tycker är det mest optimala alternativet. Personval är enligt min mening som att kasta alla dessa timmars arbete i sjön. Det nämndes tidigare att valberedningens makt är "större än folk tror". Istället för att göra den makten mindre så ser jag hellre att detta ska uppmärksammas mera och läggas mera fokus på valet av valberedning. Det finns en anledning till att valberedningen väljs på årsmötet.
 20. Jag kan ha varit otydlig. Precis som scoutkårerna kämpar inom Stockholms Scoutdistrikt så bör främst föreningar inom Sverok Stockholm kämpa för sin sak. Som sagt tidigare så borde vi göra någonting - tex så kan man följa Chrisps råd: Självklart också som Brus säger finnas med på mötet som utannonserats.
 21. Detta mail landade i min mailkorg från en av de scoutkårer vars styrelse jag sitter i: Här är bilagan: https://docs.google.com/viewer?a=v&pid= ... y=CM-CoL4B Sverok Stockholm är inte de enda som är drabbade av detta. Scouter tänker slåss för sin sak och så borde vi. Kan Stockholms Scoutdistrikt med sina fjuttiga 5 000 medlemmar bråka så kan inte Sverok Stockholm som är mer än dubbelt så stora inte vara sämre. Vi är spelare och har blivit utmanade till ett spel som vi inte ska förlora. ^^
×
×
 • Create New...