Jump to content

Animas

Medlem
 • Content Count

  247
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Animas

 1. Nästa datum för Constigt är inte satt än men kommer inom snar framtid.
 2. Ganska säker på att det är ett skämt med tanke på att det är mailat till en bloggare i stil med kissie.
 3. Jag glömde bort att fortsätta den här diskussionen men vill bara nämna att det fick ett fint och värdigt slut. Ska bli kul och smärtsamt att se UC's aftermovie.
 4. Jag vet inte hur mycket informationen till +1K föreningar skiljer sig men den för +200 förening nämner inget om sånt här.
 5. Jag är starkt emot att man straffar framtida konvent för att någon betett sig på ett oacceptabelt sätt. Ibland händer det att man gör saker som är helt självklart oacceptabla för erfarna föreningsmänniskor. Bättre information på vad som inte är okej.
 6. Vad jag vet brukar det vara lajvare på kansliet under onsdagsmiddagarna. Värt att gå förbi någon gång och hälsa på kanske?
 7. Jag skulle bli rätt besviken ifall man inte informerade om det innan. Då har man ju missat sin chans att kunna gå på det absolut sista konventet.
 8. Låter lite som en långsökt koppling kanske. Suffixet Con i konventsnamn är ju rätt vanligt och funnits hur länge som helst, lär ju inte vara helt konstigt om de kom på Uppsala + Konvent = UppCon av sig själva. Men skulle varit kul om det fanns någon obskyr koppling
 9. Jag tror att förbundet/distrikten kan spela en betydligt större och bättre roll än de gjort tidigare men jag tror att det är försent vid det här skedet. Varningstecken dyker upp med jämna mellanrum, de här måste man bli bättre på att lägga märke till och agera på. Att tjuta när konventet väl kommit ut med pressmeddelandet och bestämt sig är enligt mig försent. "Skadan" är redan gjord.
 10. Jag håller med Zappater. Det hela är inte nödvändigtvis dåligt och jag skulle bli väldigt oroad om förbundet la sig i föreningars beslut för att gynna sina egna särintressen. Då förstår inte jag varför inte Sverok la sig i när andra "starka varumärken" höll på att försvinna som till exempel Stockholms Spelkonvent och MeuwCon? Rätt ska vara rätt, tycker jag. Låt årsmötets deltagare bestämma vad som ska göras.
 11. Uppsalakai (som anordnar UppCon) är en Sverokförening.
 12. Nja, man kan ju inte i en demokratisk förening tvinga någon att arrangera ett evenemang. Däremot kan man ju motionera om att det ska bli ett nytt UppCon, men då tycker jag att man har på sig ansvaret att hitta personer som är villiga att arbeta med projektet. Annars är man hjärtligt välkommen till något annat konvent eller om man vill börja lite smått kan man ju arrangera sitt egna konvent. Bara att skriva en tråd i forumet eller ta kontakt med mig personligen om man vill ha tips och råd.
 13. Sorgligt då man lärt känna många riktigt trevliga människor där ifrån och lärt sig mycket om arrangörskap via det konventet. Håhå jaja: http://open.spotify.com/track/0GrhBz0am9KFJ20MN9o6Lp
 14. Animas

  Årsmöte 2012

  Jag missade att dyka upp på någon av årsmötesdelarna, vilket var korkat med tanke på att jag skicka in en motion. Jag bara undrar om någon som var där vet anledningen till att den röstades ner, så att jag har koll
 15. Min förening har aldrig haft med handelsbanken att göra men vi har väl gått igenom runt 3 olika banker (inklusive det nordeakontot Sverok erbjuder). Det som är gemensamt med alla nämnare, förutom sverok-nordea, är kostnaderna som kan tillkomma. Vill ni kunna ha flera internetdosor så att flera i styrelsen kan komma åt bankkontot kan ni behöva punga ut pengar för det. Andra tjänster ni kan behöva kan också kosta. Nordea ger ju internetkonto och flera dosor utan extra kostnad, från det jag vet.
 16. Psykologisk första hjälpen, säkerhet på evenemang, hur man fixar sponsring till event är saker jag kan komma på nu. Mest praktiska saker för mig personligen, egentligen.
 17. Om det skulle vara intressanta ämnen skulle jag nog tänka mig vara med.
 18. Jag kan inte besvara frågan då jag själv undrar samma sak men jag förslår att det nog är bäst, vilket svar ni än får i slutändan, att kolla runt efter andra bidrag att söka hos andra organisationer. Stockholms kulturförvaltning verkar ha ett par man kan söka. http://www.stockholm.se/KulturFritid/Stod/Kulturstod/ Edit: Juste, nynäshamn. Då funkar nog inte det där, utan bättre att söka hos Stockholms län eller Nynäshamns kommun.
 19. Animas

  Verksamhetsplanen

  Jag tycker och yrkar (om det går här på forumet) på: Att styrelsen aktivt arbetar med att göra sig både sedda och hörda inom distriktens föreningar. Personligen känns det som något som ingen orkat ta tag i på allvar under de 4 åren jag varit medlem i distriktet. Det är svårt att komma med förslag, vilja vara mer aktiv i distriktet eller ens känna sig kopplad till sitt distrikt om man inte vet vad distriktetstyrelsen gör eller att dom ens finns. Visa vad ni gör under året, inte bara genom att skriva om det på sverok stockholms hemsida. Visa att ni faktiskt bryr er om vad föreningarna gör genom att på något plan sammarbeta eller delta i deras aktiviteter. Detta gör dels att styrelsens arbete förhoppningsvis blir mer tacksamt men också att distriktet får en större roll än att bara finnas till för att ge pengar, trycka prylar och underhålla kansliet.
 20. Animas

  Årsmöte 2012

  Är det verkligen 2010 och inte 2011 som gäller? Och vad har hänt med info@sverok.stockholm.se
 21. Animas

  Årsmöte 2012

  Var oklart i både kallelsen och årsmöteshandlingarna; är det krav på anmälan av hur många ombud föreningen tar med sig?
 22. Animas

  Årsmöte 2012

  Det verkar vara en ovanligt hetsk stämning här. Kan vi inte alla hålla hand och sjunga We shall overcome istället? P.S: Får "Forbidden. You don't have permission to access / on this server." när jag försöker gå in på hemsidan.
 23. Animas

  Årsmöte 2012

  Japp. Jag har fått en i alla fall.
 24. Animas

  Årsmöte 2012

  Har det kommit in några intressanta motioner?
 25. Jag förstår inte riktigt, hur mycket entusiasm krävs för det hela. Skulle göra en obildad gissning på att det krävs en hundradels arbete av vad det krävs att hålla kansliet igång. Om någon förening hyr ett förråd och sen bestämmer sig för att sluta eller avsluta föreningen är det bara att skicka ut någon avgift ifall de inte kommer och tömmer förrådet. Försvinner saker så försvinner saker, ansvaret ligger på föreningarna, inte distriktet. Är det helt gratis är det klart att man använder ett förråd till någon allmän dumpningsplats istället för ett riktigt förråd. Hyr ut det och ha kontrakt. De enda gånger jag kan tänka mig att man behöver åka förbi förrådet själv är A) om en ny förening vill hyra ut, om en förening vill dra sig ur eller C) om förrådet brinner ner. Förstår inte riktigt hur ni gjorde innan egentligen.
×
×
 • Create New...