Jump to content

Gurra the chosen

Medlem
 • Content Count

  446
 • Joined

 • Last visited

About Gurra the chosen

 • Rank
  250+

Profile Information

 • Ort:
  Gällivare
 1. Måste säga att jag främst föredrar vallejos färger pga flaskdesignen :wink: Den är perfekt designad för att blanda färg då man droppar ut färgen. Bland vallejos metaller har jag bara testat modelcolor silver, och jag skulle säga att den nog inte funkar som färg i sig själv, men ger ett bra resultat om man blandar den med tex svart.
 2. Gurra the chosen

  Mordheim

  När vi nu ändå börjar prata regler, så har jag lite regelfrågor: 1. Kan man få critical hit med trollets (O&G listan för regler) vomit attack? 2. Behöver man line of sight för spells? 3. Räknas ett troll som ett animal?, dv kan inte klättra å söka igenom byggnader mm. (mitt förnuft säger mig att det är ett animal, men närmsta reglerna jag hittat för det är ogre reglerna) kommer säkert på drösvis med andra frågor inom sinom tid, och de flesta går säkert å hitta i regelboken, bara det att jag för tillfället inte har den tillgänglig. tack på förhand!
 3. håll ögonen öppna för, Palten_big, InzaneArrow och Melange! Nej,men allvarligt talat ett mycket bra gratisspel, skulle nog hellre placera den i fighting genrén och utesluta den helt från rpg dock.
 4. Det som jag fruktar mest i ogrekingdoms arme är scraplaunchern och framför allt gorgern, blir alltid lika panikslagen när en strenght, toughness 5 sak med killng blow och unbreakable sak dyker upp bakom min arme :shock:
 5. Visst, Ironfisten är inte magisk, men ditt sword of striking är magiskt och du kan ej kombinera ett ickemagiskt vapen med ett magiskt för att få +1 attack. Ursäkta, trodde swordgnoblarsarsana hade 2 attacker totalt och inte 2 var, så totala antalet wounds blir ju inte 3,8101852 utan 4,0324082~det vill säga 4 wounds. Antog att den "bra" lorden var den du föreslagit eftersom jag inte hittade någon annan. Och angående sista frågan i ditt föregående inlägg, ja jag tror att swordsmenen klarar det. Nu har jag besserwissrat färdigt :wink:
 6. Så länge du har ett bra fluff å komma med skulle det vara helt okej för mig :wink:
 7. För det första tor jag att bullcharge räknas endast om det är minst tre ogres.(har dock inte codexet så är inte säker) Angående din ironfist så kan du inte kombinera den med ett sword of striking för att få en extra attack. Alltså, 5 attacker som träffar på 2+ resulterar i 4,166666665 träffar. 4,16666665 träffar resulterar i 3,4722221 skador. Swordsmens har då 6+ i save eftersoom de har 4+ i save från början och din ogre bara ger -2 i armoursave. alltså ger dina 3,4722221 skador endast 2,8935184 wounds. Gnoblars träffar alltså med 1.333334 attacker och skadar med 0,444445. empiregubbarna får sedan en save på 4+ vilket resulterar i 0,222223 wounds. Om vi nu antar att du får bullcharge så ger den ytterligare 0,6944445 wounds. totalt gör du alltså 2,8935184 +0,222223 +0,6944445=3,8101852 wounds. det vill säga 4 wounds. Empirespelarn kommer inte att fly på grund av din fear och chansen att du får in både bullcharge och terror är mycket liten. Ids inte räkna ut hur många wounds empiregubbarna gör tillbaka men du tvingas alltså ta ett Leadership på -1 med din ogretyrrant. Det skall dock påpekas att detta inte bevisar att någon enhet är bättre än någon annan eftersom det i en "riktig" macht förekommer flankcharges och liknande omständigheter. Detta är bara för att visa att en ogretyrrant enligt statistiken inte bör vinna över ett empireregimente med full rankbonus och banner om han chargar dem i fronten utan att några andra påverkningar.
 8. Vet någon om de har någon officiell hemsida samt några svenska återförsäljare? Fastnade för deras figurer och skulle ju gärna vilja veta om de har något regelsystem till sina figurer å så..
 9. http://www.gamemaniacs.se säljer en hel del mordheim tror jag. Sedan är inte reglerna så komplicerade enligt mig å att köra multiplayer är riktigt roligt!
 10. Vi har alltid spelat med att du får skjuta på dem om de är de närmaste målet, även om de är inom fem inch.....har för mig att det finns ett exempel med bilder i grundregelboken.
 11. Själv gillade jag 2:an bättre då det fans fler olika skills samt att man kunde välja mellan att bli tex sithlord osv......det var även kul när man kunde träna några av sina "icke jedi" medhjälpare till jeddies....
 12. Gurra the chosen

  LOTR?

  Adressen är http://www.thelastalliance.com/ Du kan ju kolla runt lite på sidan och läsa lite taktiker....
 13. Gurra the chosen

  Guildwars

  någon som provat det?, har läst rätt mycket om det men skulle gärna vilja höra lite egna "erfarenheter" om det...ska nog beställa det snart...Skitbra att de dumpat månadsavgiften tycker jag!
 14. hrmm....har ingen tzeencharmé, gjorde bara modellen för att det är roligt. Dock verkar ju de där baserna på ovan nämnda länk väldigt intressanta....fast det dröjer nog ett tag innan jag har tid att fixa något. Har så mycke arbete liggande....
×
×
 • Create New...