Mauritz

Medlem
 • Innehåll Antal

  48
 • Gick med

 • Besökte senast

Om Mauritz

 • Placering
  25+
 • Födelsedag 1989-02-17

Contact Methods

 • Hemsida
  http://www.gob.nu

Profile Information

 • Ort:
  Jönnet
 • Intressen
  Musik, spel, politik, litteratur, basket, språk
 1. Spotifys utbud är helt undermåligt. Det är inte så att "inte riktigt all musik" finns, det är sjukt mycket som inte finns, ofta av etablerade artister. Jag vet inte hur många gånger jag velat lyssna på någonting som inte finns där, det är vansinnigt ofta. Dessutom är det sjukt irriterande reklam.
 2. Det har blivit vintertid.
 3. I sådant fall är det ju bra för friheten om distrikten får pengar både från distrikten och landstinget så att verksamheten inte är utlämnad åt endera partens nycker.
 4. Har man bristande kunskaper i projektplanering, budgetering och bidragsansökningar kanske man borde tillägna sig de kunskaperna innan man får tiotusentals kronor att leka med?
 5. I ost har ju de flesta aktiva varit från Jönköping (och kansliet ligger här) så verksamheten har ju tvärtom blivit lidande i Kalmar, Kronoberg och Östergötland (Blekinge är ju helt nytt så det har inte hunnit bli lidande än). Så det är ju de andra länen som skulle må bra av det. Jag är övertygad om att det ser likadant ut på flera håll i landet. Det är ju inte direkt konstigt att det blir så i stora distrikt. Vad gäller "G&B-distriktet" så skulle det snarare bli "G&B Syd-distriktet" då G&B-föreningar finns på flera ställen i Sverige och säkert hellre ingår i distrikt i Uppsala, Jämtland osv. Däremot skulle vi kunna byta namn på Sverok till Rollspelsförbundet Gameboards & Broadswords... 8) Och i vilka av dessa län finns det distriktsaktivitet i dagsläget som skulle kunna dö?
 6. Vilken verksamhet är du rädd ska dö ut? I vilka län som inte i dagsläget har distriktsaktivitet tror du en uppdelning till ett eget distrikt (med mer pengar per medlem förmodligen) skulle minska engagemanget? Man skulle kunna ha en styrelse som endast består av personer från egna länet och därigenom en ännu tydligare lokal förankring, så det känns ju som att det borde ha en positiv inverkan på aktiviteten. Och för de aktiva på distriktsnivå får man en tydligare koppling till sin lokala föreningsverksamhe. Som Jönköpingsbo kan det exempelvis kännas svårt att känna sig engagerad inför spelverksamheten i Ronneby eller Linköping, om distriktet bara består av Jönköpings län blir det lättare att känna ett engagemang och känna att distriktsverksamheten är något som berör. Skulle det inte finnas fungerande distriktsverksamhet på Gotland eller i Blekinge har jag också svårt i att se poängen i att gamers i Stockholm eller Malmö skall bedriva verksamheten åt dem istället för att engagera sig i sin egen verksamhet. Gräv där du står!
 7. Mja... Det vet jag inte om jag håller med om. Jag tycker att det är jättekul om fler vill engagera sig i Sverok, men det får absolut inte bli på föreningsnivåns bekostnad. Det vore jättetråkigt om vi fick färre lajv- och konventsarrangörer bara på grund av att fler ska sitta och käbbla med landstingen.Vi har som Molle är inne på ca 95 000 medlemmar så man kan väl hoppas att fler aktiva inte innebär mindre föreningsverksamhet. I övrigt håller jag med om att det är där fokus ska ligga. Jag ser ingen motsättning. Om distriktet håller med lokaler och arrangerar konvent så kan ju det definitivt vara att stötta föreningarna (speciellt lokalerna (har distrikten råd borde man dessutom investera i fastigheter(vilket Sverok borde bidra till men nu börjar det bli väldigt off topic))), på samma sätt som lokalbidrag kan vara det. Distriktets syfte är givetvis att stötta föreningarna, men om man gör det genom att bedriva verksamhet eller med ekonomiska bidrag är väl inte en fråga för Sverok utan för varje distrikt. Oavsett vilket ska man få pengar från Sverok att använda efter eget huvud.
 8. Lite saftigt i förhållande till vadå? De 26 miljonerna vi har liggande på hög? Jag förstår inte folks reflexmässiga motvilja mot att spendera. Mer pengar till distrikten skulle innebära en förskjutning av verksamheten från nationell till regional nivå. På vilket sätt skulle det vara dåligt? Det skulle dessutom innebära mer aktivitet på distriktsnivå dvs fler aktiva, vilket ju i grund och botten är ett självändamål.
 9. Varför då? Det känns ju som den bästa moroten för länsdistrikten att faktiskt få ihop en styrelse, ett årsmöte och lite verksamhet. Får man då 100 000 av förbundet att använda till kärnverksamheten har man ju ganska bra incitament för att få det gjort. Får man för lite kommer ju ointresset komma som ett brev på posten.
 10. Nej. Det är precis så det ser ut i dagsläget på många håll, med den skillnaden att distriktsverksamheten i län där det finns ett intresse för den blir lidande pga att de aktiva i län a lägger energi på det helt passiva län b istället för att göra verksamhet för sina egna föreningar. Ett län, ett distrikt, ett landstingsbidrag. En annan fördel är att ett distrikt per län/region är att det blir mycket fler förtroendeuppdrag vilket borde kunna involvera fler gamers i Sverok, vilket i min värld skulle vara klart positivt. Frågan är mer om man ska hindra två län som vill arbeta tillsammans att ha ett gemensamt distrikt. Det är jag mer osäker på.
 11. Med "riktig sverokare" menar jag givetvis en person som redan är aktiv i sverok på ett eller annat sätt, vilket jag hoppades skulle framgå. Jag menade inte att man måste kvalificera sig på annat sätt och inte heller att det skulle vara någon värdeskillnad på de olika spelformer som ryms inom förbundet (även om paintball är en sport 8) ).
 12. Jag har mycket svårt att se värdet i att handplocka folk utanför förbundet. "Fräscha idéer" och "utifrånperspektiv" är populära begrepp inom näringslivet, och folkrörelserna försöker ju förtvivlat att efterlikna det så mycket som möjligt, men i själva verket är jag övertygad om att personer utan tydlig förankring inom Sverok absolut inte platsar i en förbundsstyrelse. Har man inget intresse av verksamheten har jag svårt att se att man skulle fatta bra beslut, tvärtom finns det en stor risk att man verkar för drastiska förändringar som en "riktig" sverokare av olika anledningar inte skulle vilja se. Engagemang är minst lika viktigt som kompetens vad gäller de här uppdragen och kan man inte visa på ett tidigare engagemang vinner man inte mitt förtroende.
 13. Fet skit mannen, trippelnegation \o/ Det här är en jättebra idé. I Sverok Ost har vi tydligt märkt av att distriktet är alldeles för stort, man träffas inte i andra sammanhang än på DÅM och det är jättesvårt med ett fungerande valberedningsarbete. Dessutom blir det rivalitet mellan olika delar av distriktet och svårt att fokusera verksamheten geografiskt. Det nya förslaget ser riktigt bra ut såvitt jag kan bedöma. Men slå för allt i världen inte ihop Jönköping och Halland. En mer naturlig splittring av det nya Ostförslaget skulle vara att låta Kalmar och Blekinge ha sitt eget distrikt, men vi skulle sakna Kalmarborna för mycket så det ursprungliga förslaget är det bästa.
 14. Hej Peter. Det var jag och inte styrelsen som skrev årsmötesprotokollet. Det tog längre tid än det borde ha gjort, vilket berodde på mig. Jonsson påminde mig vid flera tillfällen och låg på, vilket snarare påskyndade processen. Så det känns ganska tråkigt att styrelsen får ta skiten för något jag slarvat med fel. Ganska tråkig ton i ditt inlägg också.